پیش‌بینی قیمت دلار در روز چهار‌شنبه (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای روز چهارشنبه (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) از کجا طلای آب شده بخریم؟ راهنمای کامل و امن برای سرمایه‌گذاری در طلای آنلاین در ایران ۲۲ میلیون خودروی فرسوده در کشور تردد می‌کنند | تردد ۲.۴ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران وزیر نیرو: هر هفته بیش از ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور افتتاح می‌شود بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت‌ها افت کرد بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) | بازار خودرو بدون مشتری سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها: یارانه سه دهک تا پایان سال حذف می‌شود | نظام تامین اجتماعی جایگزین پرداخت یارانه شود برگزاری سومین کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان خراسان رضوی مهلت بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده امروز (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد ماجرای ویدئو جنجالی از مرز روتک و قاچاق سوخت به پاکستان چیست؟ +فیلم سبزپوشی بورس دوام نیاورد | افت ۱۹ هزار واحدی بازار سهام (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) آخرین فرصت برگشت ارز جاماندگان اربعین آغاز ساخت مسکن استیجاری از ماه آینده | پرداخت آورده متقاضیان پایین درآمدی توسط دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) | دلار افت کرد گام اول حمایت از بورس، ثبات اقتصاد کلان است نه تزریق پول بانک‌های تهران شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل هستند | اسامی شعب کشیک اعلام می‌شود توزیع بیش از ۱۱۰۰ تن کالای اساسی در شهرستان مشهد مقدس آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس ایام شهادت امام رضا (ع) تخصیص ۱۳۵۰ تن آرد سهمیه‌ای برای مراسم عزاداری دهه آخر صفر ۱۴۰۴ در مشهد صعود قیمت طلا در مشهد (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) خانواده‌های خراسان رضوی جزو ۱۰ استان با کمترین سرانه درآمد در کشور | زندگی سخت در سایه درآمد کم بورس شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل شد؟ خرما در دهه آخر صفر در مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) نیاز به واردات گازوئیل به صفر رسید وزیر اقتصاد: تک‌نرخی‌شدن ارز در دستورکار است گمرک مقررات جدید واردات خودرو سال ۱۴۰۴ را ابلاغ کرد خرید و فروش ملک یا خودرو در چه صورتی مشمول مالیات می‌شود؟ پیش‌بینی بورس سه‌شنبه (۲۸ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ابعاد جدیدی از خودرو‌های دپو شده اعلام شد

  • کد خبر: ۲۷۴۴۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۸
ابعاد جدیدی از خودرو‌های دپو شده اعلام شد
معاون فنی گمرک ایران ابعاد جدیدی از خودرو‌های دپو شده را اعلام کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، این گزارش از این حکایت دارد که با وجود پایان زمان ترخیص خودرو‌های دپو شده، ۲۴۷۱ دستگاه که عمدتا دارای پرونده قضایی هستند، نیاز به تمدید زمان ندارند، ولی برای ۱۲۴۸ خودرو دیگر که ۱۱۰۰ دستگاه آن فاقد ثبت سفارش است، باید مهلت از سوی هیئت دولت تمدید شود که اگر وزارت صمت نسبت به باز کردن ثبت سفارش اقدام نکند، این خودرو‌ها هیچ‌گاه ترخیص نخواهند شد و عملا زمان برای ۱۴۸ خودرو تمدید می‌شود.
 
ماجرای خودرو‌های دپو شده به ورود ۱۲ هزار و ۲۶۱ خودرو طی سال‌های گذشته بر می‎گردد که به مرور و در جریان تغییر ضوابط واردات خودرو، ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودرو و همچنین تحولات سیاست‌های ارزی توقیف و از ترخیص آن‌ها جلوگیری شد؛ خودرو‌هایی که در بین آن‌ها دارای پرونده قضایی، فاقد ثبت سفارش، حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی و یا سفارش آمریکا وجود دارد که به هر کدام از این دلایل ممنوعه بوده و امکان خروج نداشتند.

اما در نهایت در دی ماه ۱۳۹۷ و طی مصوبه هیئت دولت، مهلتی ۶ ماهه در اختیار صاحبان این خودرو‌ها قرار گرفت تا با طی فرایند قانونی کالای خود را ترخیص کنند، ولی با پایان زمان در اردیبهشت ۱۳۹۸، مشخص شد که حدود ۷۱۵۳ دستگاه ترخیص و ۵۱۰۸ دستگاه دیگر در گمرک و بنادر باقی مانده است.

به هر حال دیگر زمان از سوی دولت تمدید نشد تا اینکه در بهمن ماه سال گذشته و بعد از رایزنی‌های زیاد، هیئت دولت با ترخیص باقی مانده موافقت کرد و در بندی از این مصوبه مهلت ۳ ماهه‌ای برای ترخیص تعیین شد. این فرصت ۳ ماهه در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ به پایان رسید و گزارش گمرک نشان داد تا پایان مهلت مقرر، حدود ۱۳۸۹ دستگاه ترخیص شده است.

فقط مشمولان یک بند نیاز به زمان دارند

در حالی که این تصور وجود دارد با اتمام این زمان، دیگر امکان ترخیص بیش از ۳۷۰۰ دستگاه دیگر وجود نداشته و مشروط به تمدید مجدد فرصت از سوی دولت است که تازه‌ترین اظهارات ارونقی- معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران- بیانگر جزئیاتی است که نشان می‌دهدعمده خودرو‌های باقی مانده، بدون توجه به مهلت مصوبه امکان ترخیص داشته و فقط ۱۲۴۸ دستگاه نیازمند تمدید زمان هستند.

ارونقی با بیان اینکه مصوبه بهمن ۹۸ هیئت دولت ۳بند دارد که طبق بند (۱) آن مهلت ترخیص خودرو‌های موضوع بند (۳) تصویب نامه دولت در دی ماه ۱۳۹۷، به مدت سه ماه تمدید گردید گفت: بنابراین، مهلت سه ماهه تعیین شده، فقط خودرو‌های مشمول این بند را در بر می‌گیرد و در دو بند دیگر، هیچ محدودیت زمانی تعیین نشده است؛ از این رو خودرو‌های بالای ۲۵۰۰ سی سی که مستثنی شده اند، خودرو‌های مربوط به جانبازان و همچنین خودرو‌های دارای پرونده قضایی که حکم برائت آن‌ها صادر شده - و شرایط ترخیص این سه دسته، در مصوبه تصریح شده است - در قید زمان نبوده و امکان ترخیص آن‌ها بدون تمدید مهلت مصوبه از سوی هیات دولت وجود دارد.

وی با اشاره به خودرو‌هایی که مشمول مهلت ۳ماهه می‌شوند، گفت: از ۱۰۴۸ دستگاه که در دور قبل به گمرک اظهار شده و پروانه گمرکی نیز دریافت کرده بودند،۱۰۰۰ مورد ترخیص و ۴۸ دستگاه باقی مانده است. همچنین از ۳۴۰ دستگاه که اظهار شده، ولی پروانه دریافت نکرده بودند حدود ۲۴۰ دستگاه ترخیص و ۱۰۰ مورد باقی مانده و برای ۱۱۰۰ فاقد ثبت سفارش نیز هیچ اظهار و ترخیصی صورت نگرفته است.

به گفته ارونقی در مجموع از خودرو‌های مشمول مهلت زمانی سه ماهه، ۱۲۴۸ دستگاه باقی مانده است که ۱۱۰۰ دستگاه فاقد ثبت سفارش یا دارای ثبت سفارش ابطال شده است.

خودرو‌های دارای پرونده قضایی نیاز به زمان ندارند

معاون فنی گمرک با اشاره به وضعیت خودرو‌هایی که نیاز به تمدید زمان مصوبه برای ترخیص ندارند نیز توضیح داد: از ۲۲۸۹ خودرو که در مرجع قضایی مطرح است برای ۶۶۸ دستگاه رای صادر شده و امکان ترخیص دارند که از بین آن‌ها فقط ۳خودرو ترخیص شده است، بنابراین ۲۲۸۶ دستگاه دارای پرونده قضایی باقی مانده است که طبق مصوبه دولت این خودرو‌ها در قید زمان نیستند و هر زمان که تشریفات انجام شود در اختیار صاحبانشان قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به دو گروه دیگر که نیاز به تمدید زمان ندارند، افزود: ۱۰۴ دستگاه نیز مربوط به جانبازان است که به قبل از شهریور ۱۳۹۳ بر می‌گردد، از این تعداد دو دستگاه ترخیص شده و ۱۰۲ خودرو دیگر باقی مانده است. همچنین از ۲۲۷ خودرو منطقه آزاد اروند ۷۳ دستگاه سفارش آمریکا و ۱۵۴ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سی‌سی هستند که خودرو‌های بالای ۲۵۰۰ سی سی با شرایط ذکر شده از ممنوعیت واردات مستثنی شده‌اند که از بین آن‌ها ۱۴۴ دستگاه ترخیص و ۸۳ دستگاه مانده است؛ در این حالت، در مجموع، از خودرو‌های دارای پرونده قضایی، جانبازان و اروندی ۲۴۷۱ دستگاه ترخیص نشده است.


اگر وزارت صمت برای ثبت سفارش کاری نکند...

ارونقی در جمع‌بندی اظهاراتش یادآور شد: در مجموع از ۵۱۰۸ خودرویی که باقی مانده و باید طی مصوبه بهمن ماه ۹۸ ترخیص می‌شد حدود ۱۳۸۹ دستگاه ترخیص و ۳۷۱۹ دستگاه باقی مانده است که از بین ۳۷۱۹ دستگاه باقیمانده، ۲۴۷۱ دستگاه، هیچ نیازی به تمدید زمان مصوبه برای ترخیص ندارند و با طی تشریفات قانونی، کالا در اختیارشان قرار خواهد گرفت، اما ۱۲۴۸ دستگاه دیگر برای ترخیص نیاز به تمدید زمان از سوی هیات دولت خواهند داشت که از این تعداد ۱۱۰۰ دستگاه فاقد ثبت سفارش هستند و اگر وزارت صمت تصمیمی برای باز کردن ثبت سفارش برای آن‌ها اتخاذ نکند هر گونه تمدید زمانی فقط برای ترخیص ۱۴۸ دستگاه دیگر بوده و خودرو‌های فاقد ثبت سفارش هیچ گاه ترخیص نمی‌شود.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->