کاهش خطر لخته خون، سرطان و بهبود زخم موثر با این ماده غذایی جادویی رمزگشایی از ۴۳ فقره سرقت قطعات خودرو در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) برخی از سؤالات دروس امتحانات نهایی حذف شد + جزئیات این فرآورده لاغری چربی‌سوز، غیرمجاز اعلام شد ایست قلبی راننده کامیون در مسیر فریمان- مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) تولید واکسن نوترکیب آنفلوانزا H۵ برای اولین بار در کشور قول وزیر کار به بازنشستگان: تلاش می‌کنیم صدور احکام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در این ماه انجام شود (۳ مرداد ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۱۸۴۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۹ خودروی متخلف (۳ مرداد ۱۴۰۳) برخورد قاطع آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی با تخلفات مدیران مدارس اثرگذاری فراورده‌های دفع پشه آئدس موجود در بازار اثبات نشده است تنهامرکز جامع درمان بیماران ام‌اس شرق کشور در بیمارستان قائم(عج) مشهد فعال است گرمازدگی می‌تواند به سکته قلبی منجر شود درباره راهکارهای مدیریت اضطراب در خانه آخرین اخبار از صدور احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (۳ مرداد ۱۴۰۳) پشه آئدس عامل ۴ بیماری | ۸۰ درصد مبتلایان تب دنگی علائم خفیف دارند همه در مدیریت مصرف آب همراه باشیم دهک‌های یک تا چهار، با ۱۰۰ میلیون تومان صاحب‌خانه می‌شوند روایتی متفاوت از دیدار تولیت آستان قدس با خانواده خیرخواه مشهدی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه ٣ مرداد ١۴٠٣) | دمای مشهد به ۴۰ درجه می‌رسد
سرخط خبرها

کم‌رویی را با «لالی انتخابی» در کودکان اشتباه نگیریم

  • کد خبر: ۲۷۴۸۴
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹
کم‌رویی را با «لالی انتخابی» در کودکان اشتباه نگیریم
«لالی انتخابی» یا «خاموشی انتخابی» که بیشتر بین دختر بچه‌ها شایع است، زمانی رخ می‌دهد که کودک ناتوانی مدام صحبت کردن در موقعیت‌های خاص اجتماعی دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، یک متخصص روانپزشک کودک و نوجوان افزود: کودکان مبتلا به این نوع اختلال هیچ مشکلی در زبان، بیان و مکالمه ندارند بلکه فقط در حرف زدن به صورت انتخابی عمل می‌کنند؛ بنابراین متخصص روان درمانگر باید در ابتدا از سلامت زبان و گفتار این کودکان اطمینان حاصل کرده و سپس به درمان روانشناختی آنان اقدام کند.

مهشید رابطیان وی با بیان اینکه در واقع «لالی انتخابی» یا «خاموشی انتخابی»، اختلالی است که در آن کودک ناتوانی مداوم در صحبت کردن در موقعیت‌های خاص اجتماعی دارد، افزود: موقعیت‌هایی که در آن‌ها انتظار سخن گفتن کودک وجود دارد، مانند مدرسه یا در بین هم‌بازی‌ها، در حالی که در سایر موقعیت‌ها از نظر تکلم، بیان و گویش مشکلی وجود ندارد. در موارد شدیدتر، انتخاب آدم‌ها برای صحبت کردن می‌تواند به افراد نزدیک نیز سرایت کند.

این رواندرمانگر برای نمونه گفت: دختر بچه پنج ساله‌ای که به مادر وابسته است و حتی با پدر خود هم مکالمه ندارد و فقط در شرایط خاص و به صورت درِ گوشی با والدین حرف می‌زند و یا بچه‌ای که تازه وارد مدرسه شده و گوشه گیر و کم حرف است، می‌توان اذعان کرد این نوع بچه‌ها به لالی موقت و در دراز مدت با اختلال لالی انتخابی دچار شده اند.

رابطیان تصریح کرد: با پیگیری خانواده‌ها حداکثر در مدت ۶ ماه این کودکان بهبود می‌یابند و باید اذعان کرد لالی انتخابی نیاز به توجه جدی و درمان با تکنیک‌های مختلف فردی، خانوادگی، استفاده از تکنیک‌های شناختی ـ رفتاری، دارد.

این متخصص رواندرمانگر کودک و نوجوان با بیان اینکه چنانچه این اختلال کودک تا ۱۰ سالگی درمان نشد، مخاطراتی برای آینده فرد به همراه خواهد داشت، افزود: یکی از بزرگترین اشتباه خانواده‌ها در درمان فرزند مبتلا به خاموشی انتخاب، این است که نباید به طور مستقیم به تکلم کودک پرداخت. چراکه بسیاری از نزدیکان کودک حتی در مدرسه، به خیال خود با اصرار‌های مکرر برای حرف زدن و بالا بردن اضطراب آن، روند بهبودی را کُند می‌کنند.

علایم اختلال لالی انتخابی
وی «خاموشی انتخابی» را یک نوع اختلال بسیار نادر عنوان کرد که در میان دختر بچه‌ها بیشتر از پسران شایع است و از جمله علایم همراه این اختلال را کمرویی، رفتار‌های مقابله ای، عدم تماس چشمی، وسواس و کناره گیری اجتماعی و ارتباط سرد و خشک با هم نوعان برشمرد.

رابطیان گفت: کودک مبتلا به این اختلال اغلب به کمرویی تمایل دارد از این رو در جلسات علمی و جمعیتی حضوری کمرنگ دارد. هراس اجتماعی یکی از اختلال‌های همراه لالی انتخابی در میان این افراد است. این اختلال موجب می‌شود که کودک در روابط اجتماعی، در مدرسه و بین دوستان با مشکل مواجه و حتی گاهی مورد طرد دیگران قرارگیرد.

راهکار درمان
این متخصص روانپزشک کودک و نوجوان با بیان اینکه حداقل برای تشخیص کودک مبتلا به اختلال باید یک دوره یک ماهه وقت گذاشت، اظهار داشت: راهکار درمان کودک مبتلا به لالی انتخابی طولانی مدت است و از این رو باید با صبر و حوصله کار‌های درمانی را پیگیری کرد.

وی افزود: برای درمان، روش‌های مختلفی باید با توجه به سن و موقعیت فرد مبتلا بکار برد که از آن جمله می‌توان با ارتباط درمانی، بازی درمان، هنردرمانی و رفتاردرمانی کودک اشاره کرد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->