هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

عوامل شیوع بیماری ناشناخته کودکان در آستارا شناسایی شد

  • کد خبر: ۲۷۴۹۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۲
عوامل شیوع بیماری ناشناخته کودکان در آستارا شناسایی شد
کمبود کلر، کاهش کیفیت آب و آلودگی ناشی از وجود فاضلاب در برخی مناطق از عوامل شیوع بیماری ویروسی در آستارا و برخی شهرهای گیلان عنوان می‌شود

به گزارش شهرآرانیوز، بروز بیماری‌ ویروسی ناشی از مصرف آب، میوه و سبزیجات ناسالم در برخی شهرهای گیلان که مسئولان علوم پزشکی استان آن را «گاستروانتریت» عنوان می‌کنند در چند روز اخیر موجب نگرانی گیلانی ها شده است. البته این نگرانی‌ها با بستری شدن همزمان 14 کودک در بیمارستان شهید بهشتی آستارا و مواردی از ابتلای بزرگسالان در رشت و دیگر شهرهای گیلان و مراجعه شهروندان به مراکز درمانی دو چندان شد. در این باره برخی از ساکنان آستارا عنوان کردند طی روزهای اخیر مزه و رنگ آب شرب تغییر کرده و حتی بوی فاضلاب، بیشتر از همیشه در شهر پیچیده است. 

مردم از کیفیت آب راضی نیستند 
یکی از ساکنان آستارا در این باره گفت: همان زمان که این خبر پخش شد، مردم تصور کردند که کرونا کودکان را راهی بیمارستان کرده اما پس از مدتی کادر درمان اعلام کرد که علائم این بیماری کرونا نیست و نوعی «آنفلوآنزای معده» است. محمد زندی افزود: به گفته کادر درمان آستارا یکی از عواملی که منجر به بروز این بیماری می‌شود آب ناسالم است و در چند روز اخیر بسیاری از مردم اینجا از کیفیت آب ناراضی بودند. البته خود علوم پزشکی آستارا هم بی‌کیفیت بودن آب شرب را تایید و در اخبار اعلام کرده است. ما هزینه‌های مختلفی برای بهره‌مندی از آب شرب پرداخت می‌کنیم و نمی‌دانیم چرا باید باز هم کودکانمان به این قبیل بیماری‌ها دچار شوند؟

آبفا متعهد به رفع مشکلات آب 
برای پیگیری این مساله به سراغ مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری آستارا رفتیم، هر چند که شرکت آبفا احتمال آلودگی آب و بیماری کودکان این شهرستان به دلیل مصرف آب شرب آستار را به شدت تکذیب کرد. علیرضا ملکی‌نژاد گفت: تمام آزمایش‌های میکروبی برای احراز سلامت آب انجام می‌گیرد و بیماری گوارشی برخی کودکان، ارتباطی به آب شرب ندارد و گمانه‌زنی در این زمینه نادرست است. 
این مسئول تاکیدکرد: برخلاف نظر مسئولان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان مبنی بر آلوده بودن آب شهری، سلامت این منبع در اولویت آبفاست و از سوی عوامل مرتبط استانی و شهرستانی، نظارت لازم بر این امر اعمال می‌شود. آب آستارا پس از طی مراحل ضدعفونی و با لحاظ استانداردهای بهداشتی به شبکه توزیع وارد می‌شود و شایعه آلودگی آن صحت ندارد. 
هر چند که در این باره جلساتی با حضور مسئولات بهداشتی دانشگاه و مدیران شرکت آبفا برگزار شده و اینطور گفته می‌شود که توافقاتی هم مبنی بر رفع مشکلات در آب شرب این شهر صورت گرفته است. این مساله را معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی آستارا هم تایید می‌کند. سیدحسن میری گفت: یکی از مهمترین دلایل تشدید این بیماری در آستارا آب آلوده است. به همین دلیل بازدیدهایی از وضعیت آب شرب، میزان ورود فاضلاب و کلرزنی آن داشتیم. کلر موجود در آب پایین‌تر از حد استاندارد بود. این نتیجه حاصل آزمایشاتی است که بر روی آب انجام شده است.
وی تاکید کرد: مسئولان آب و فاضلاب با حضور در جلسه مشترک متعهد به رفع مشکل شده‌اند. قرار است کیفیت و میزان کلری که برای آب این شهرستان مورد استفاده قرار می‌گیرد، تغییر کند. در برخی مناطق شهرستان نیز فاضلاب رها شده و نیازمند آهک‌پاشی است. 
این مسئول درباره آخرین وضعیت بیماران بستری در آستارا عنوان کرد: برخی از این کودکان ترخیص شده و وضعیت چندان حاد نیست و تحت کنترل قرار دارد. این معضل بیشتر در کودکانی که از نظر ایمنی بدنی ضعیف‌تر هستند دیده می‌شود و نیاز به درمان و کنترل بیماری‌شان در بیمارستان دارند. 
میری با تاکید بر این که مردم با رعایت اصول بهداشتی می‌توانند نقش مهمی را در این زمینه و کنترل این بیماری گوارشی داشته باشند، ادامه داد: تخت، نیروی انسانی و تجهیزات دارویی برای مقابله با بیماری گاستروانتریت مهیاست و در صورت بحرانی شدن وضعیت، از شهرستان‌های همجوار هم کمک خواهیم گرفت.

گاستروانتریت، بیماری فصلی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم در گفت‌وگو با همشهری این بیماری را از نوع بیماری‌های فصلی عنوان می‌کند. آبتین حیدرزاده با بیان این که گاستروانتریت با علائم گوارشی همراه است و جز آستارا در رشت هم مواردی از ابتلا مشاهده شده، عنوان کرد: این ویروس انگلی با علائم التهاب دستگاه گوارشی، اسهال و استفراغ شدید همراه است که جز کودکان در بزرگسالان هم دیده می‌شود.
 اما در بزرگسالان به صورت خفیف و در کودکان منجر به بستری شدن آنها می‌شود. 
این مسئول از آغاز عملیات آهک پاشی در مناطقی که مشکل فاضلاب داشتند هم خبر داد و گفت: برای مقابله با شیوع گاستروانتریت، کلر آب شرب باید افزایش پیدا کند. ضرورت دارد مردم قبل از مصرف میوه و سبزیجات به خوبی آنها را شست‌وشو دهند. همچنین شستن مداوم دست‌ها و ضدعفونی سرویس‌های بهداشتی هم در جلوگیری از بیماری موثر است. 

کنترل اوضاع در آستارا 
مدیر شبکه بهداشت و درمان بندر مرزی آستارا هم از تشکیل کمیته واکنش سریع مقابله با گاستروانتریت در این شهرستان خبر داد. دکتر نظام عباسی گفت: به دنبال مراجعه تعدادی از همشهریان با علائم اسهال و استفراغ به اورژانس بیمارستان شهید دکتر بهشتی آستارا و مطب‌های بخش خصوصی، جلسه واکنش سریع مقابله با بیماری با حضور معاونین بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شهرستان آستارا تشکیل و بررسی، تجزیه و تحلیل اپیدومیولوژی انجام شده است. 
وی با تأکید بر این که مردم نگران نباشند و اوضاع تحت کنترل است، عنوان کرد: گاستروانتریت یا آنفلوانزای معده نوعی بیماری ویروسی است که اصطلاحا آنفلوآنزای معده نامیده می‌شود. در اصل گاستروانتریت ویروسی ارتباطی به آنفلوآنزا ندارد. در بیماری آنفلوآنزا سیستم تنفسی، ریه، بینی و گلو تحت تاثیر قرار می‌گیرد، اما در گاستروانتریت ویروسی، معده و روده‌ها درگیر هستند. بر این اساس ضرورت دارد شهروندان توصیه‌های بهداشتی را درباره مصرف آب، میوه و سبزیجات رعایت کنند. 

منبع: همشهری 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->