اظهارات تکان‌دهنده همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد: او سابقه‌دار بود سقوط مرگبار کارگر از آسانسور یک هتل در اهواز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟ 
سرخط خبرها

در نظام تقنینی با محافظه‌کاری روبه‌رو هستیم/ پدر در جایگاه ولی دم در قتل فرزند قصاص نمی‌شود

  • کد خبر: ۲۸۰۹۵
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵
در نظام تقنینی با محافظه‌کاری روبه‌رو هستیم/ پدر در جایگاه ولی دم در قتل فرزند قصاص نمی‌شود
باید ریشه فرار دختران زیر ۱۶ سال که در این حادثه هم رخ داده است بررسی شود تا با اطلاعات حاصله مسئولان بتوانند آن را مدیریت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی نجفی توانا، وکیل دادگستری با اشاره به ماجرای قتل رومینا اشرفی که توسط پدرش در خواب با داس سربریده شد، گفت: باید ریشه فرار دختران زیر ۱۶ سال که در این حادثه هم رخ داده است بررسی شود تا با اطلاعات حاصله مسئولین بتوانند آن را مدیریت کنند.

وی اظهارکرد: قتل های خانوادگی و جنایاتی که در آنها افراد همدیگر را می شناسند، ریشه درسوءتفاهمات و اختلافات گسترده و همچنین  ناتوانی افراد برای مدیریت بحران دارد، خشونت از «کلامی» شروع می شود و  در نهایت به جنایت منتهی می شود.

وی افزود: سوءتفاهمات باعث ایجاد بی اعتمادی و سوءظن می شود و این گونه است که دو برادر یا والدین و فرزندان و یا دو همسایه یا زن و شوهر به جایی می رسند که قدرت تحمل را نسبت به همدیگر ندارند و تنها در این حالت با توجه به شدت و هدت آن هر دو طرف با به زانو در آوردن طرف دیگر باعث ایجاد چنین جنایاتی می شوند.

وی با تاکید بر اینکه جنایت جسمی حیوانی ترین رفتار نوع بشر است، گفت: قتل های خانوادگی بین زن و شوهر، ریشه در برخی از سوتفاهمات مسایل اقتصادی وجنسی دارد  یا قتل های خانوادگی بین فرزند و والدین مربوط به این است که فرزندان از والدین پیروی نمی کنند و نارضایتی والدین از آنها به حدی می رسد که امکان تحمل فرزندشان را ندارند و باعث می شود که فرزندان یا  از خانه فرار می کنند یا توسط  والدین بیرون رانده شوند و  یا قتلی به وقوع افتد. ریشه این اتفاقات  مشکلات اقتصادی و بیکاری وعدم ازدواج جوانان است که باعث وقوع قتل یا جنایتی می شوند.

نجفی توانا درباره سربریدن دختر ۱۴ ساله توسط پدرش در خواب گفت: حادثه ای که رخ داده ریشه سنتی دارد و ارزش های دینی و فرهنگی آنها با شرایط جدید و فضای مجازی چندان انطباق ندارد و گسست و اختلاف بین فرزندان باعث شده با کوچکترین اختلافی موضوع به جای تفاهم به درگیری برسد.

وی افزود: حادثه رخ داده شده واکنش های فراوانی را بدنبال داشته است. واکنش مدیریتی از بالا به پایین را شاهدیم. اکثرا در غرب کشور  فرزندان دختر آسیب پذیرتر نسبت به پسران هستند وحتی حق ایجاد رابطه دوستی با جنس مخالف را ندارند و بارها شاهد درگیری های دسته جمعی در این زمینه در غرب کشور بوده ایم.

وی افزود: باید ریشه فرار دختران زیر ۱۶ سال که در این حادثه هم رخ داده است بررسی شود تا با اطلاعات حاصله مسئولین بتوانند آن را مدیریت کنند. متاسفانه ریشه این جنایات به روابط قبلی والدین بر می گردد و نیز تعصب بی جا که باعث قتل خانوادگی می شود.

نجفی توانا گفت:  طبق  ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی پدر در جایگاه ولی دم در قتل فرزند قصاص نمی شود بلکه قصاص تبدیل به دیه و تعزیر می شود لذا متاسفانه درنظام تقنینی با محافظه کاری روبرو هستیم. عملی که این پدر انجام داده با شرایط امروز کشور  مطابقت ندارد و باید شرایط روحی و وضعیتی که قتل در آن انجام شده در کنار شرایط زندگی مقتول مورد بررسی قرار گیرد.


وی در پایان یادآور شد: در قانون مجازات سابق و فعلی براساس قاعده «انت و ما لک لابیک» و فحوای عدم قصاص پدر به دلیل قتل فرزند، از ادله ای است که در این قاعده  به آن استناد شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->