آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان سرپرست دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی منصوب شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان واریز حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان مشخص شد+ جدول و زمان واریز نقش پررنگ آموزش و پرورش در رفع کم‌تحرکی نسل جدید چطور ریاضی دانش‌آموزان را تقویت کنیم؟ سؤالات امتحان نهایی با رعایت استاندارد طرح شدند | وضعیت قطع برق در حوزه‌های امتحانی چطور خواهد بود؟ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی: هیچ تغییری در محاسبه مبنای حقوق بازنشستگی صورت نگرفته است خراسان رضوی رتبه نخست اجرای طرح درمان ناباروری را در اختیار دارد فوت ۱۱۷ نفر براثر غرق‌شدگی در کشور | بوشهر در صدر استان‌ها (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)  بیش از  ۶۰ درصد تخت‌های بیمارستانی مشهد فرسوده است قتل فجیع جوان ۳۳ساله وسط خیابانی در مشهد واریز حقوق بازنشستگان از فردا (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نحوه محاسبه افزایش حقوق و اعمال متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ + جدول پیش‌بینی هواشناسی کشور | بارش پراکنده و هوای ابری فقط در برخی مناطق (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خانواده‌ها مراقب فرزندان خود باشند | رواج مصرف قرص ریتالین در دوران امتحانات درسی هوای مشهد برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت طلایی ایران برای جوان شدن جمعیت تا سال ۱۴۲۵ علائم هشداردهنده اولیه پیری در ۴۰سالگی چیست؟ «جوانه ماش» بمب ویتامین و پروتئین
سرخط خبرها

۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار طی یکسال در ایران تولید شده است!

  • کد خبر: ۲۸۲۴۵
  • ۰۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار طی یکسال در ایران تولید شده است!
۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار در یک سال، در ایران تولید شده است. کشورمان در یک سال توانسته تولیدات خود را به مرز ۲۰میلیارد و ۵۰۰ میلیون نخ سیگار برساند.

امروزه سیگار برای جامعه و خانواده‌ها تبدیل به یک کابوس شده است. از آسیب‌های آن به سلامت، اقتصاد، فرهنگ و جامعه گرفته تا کمبود‌ها و شرایطی که باعث گرایش افراد به سمت استعمال آن می‌شود، همه جزو دغدغه‌های خانواده‌ها و جوامع امروزی شده است. سیگار جزو آن دسته از موجودات ناشناخته است که با پیشرفت روز به روز علم، ابعاد پیچیده‌تر و البته دردناک‌تری از آن آشکار می‌شود و وحشت از حضور آن همچنان بیشتر می‌شود. روز مبارزه با دخانیات بهانه‌ای شد تا نگاهی داشته‌ باشیم به ابعاد این کابوس جامعه.

۵۷  بسته در هر خانواده
یک گزارش از وضعیت بودجه خانوارهای ایرانی نشان می‌دهد، هر خانواده ایرانی به طور متوسط ۱۱۴۷ نخ سیگار مصرف کرده است که از این تعداد ۵۱۸ نخ سیگار تولید داخلی و ۶۲۹ نخ از تولیدات دیگر کشور‌ها بوده، یعنی معادل ۵۷ بسته سیگار، مصرف کرده است. آمریکا برای تولید سیگار در ایران ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده و سومین صنعت سودآور سیگار و دخانیات در دنیاست.

۶۰۰,۰۰۰ نفر
سالانه ۶۰۰,۰۰۰ نفر بر اثر تنفس دود سیگار و نه سیگار کشیدن در دنیا می‌میرند. 
دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات اعلام کرده سالانه در جهان بر اثر مصرف دخانیات فقط ۶۰۰هزار نفر به دلیل تنفس غیر مستقیم دود دخانیات دیگران فوت می‌کنند.

جریمه سیگاری‌ها
توجه نکردن به جلو با ۲۷ درصد، رعایت نکردن حق تقدم ۱۷ درصد و تغییر مسیر ناگهانی با ۱۰ درصد مهم‌ترین علل وقوع تصادفات در تهران است که سیگار کشیدن و صحبت با تلفن همراه به عنوان یکی از مهم‌ترین علل این موارد ذکر شده‌اند.

۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار در یک سال، در ایران تولید شده است. کشورمان در یک سال توانسته تولیدات خود را به مرز ۲۰میلیارد و ۵۰۰ میلیون نخ سیگار برساند.

۱۲,۵ درصد
از مرگ‌ها در جهان بر اثر سیگار است. همچنین بر اساس برآوردهای بانک جهانی ۲ تا ۳ برابر هزینه مصرف دخانیات، صرف درمان بیماری‌ها، ناتوانی‌ها و مرگ‌های زودرس ناشی از استعمال دخانیات می‌شود که تنها با افزایش آگاهی عمومی می‌توان از مصرف دخانیات و ترفندهای صنایع دخانیاتی جلوگیری کرد.

۶ دقیقه
زمانی است که طی آن یک نفر در دنیا بر اثر استعمال سیگار می‌میرد. این در حالی است که سیگار سالانه جان ۶ میلیون نفر در جهان را می‌گیرد و عامل اصلی بیماری‌های غیر واگیر همچون بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و عفونت‌های حاد ریوی است که این بیماری‌ها موجب ۶۰ درصد از مرگ‌ومیر‌ها در جهان هستند.

سیگار و پیری زودرس
متخصصان معتقدند که سیگار کشیدن، فرآیند پیر شدن را تسریع می‌کند و به‌طور میانگین افراد سیگاری ۱۴ سال پیر‌تر از غیر سیگاری‌ها به نظر می‌رسند. در واقع مصرف سیگار مانع خون‌رسانی به بافت پوست شده و باعث می‌شود که پوست شما چروکیده و ناسالم شود. از سوی دیگر سیگار کشیدن یکی از شایع‌ترین عوامل ابتلا به سرطان پوست هم است.

آسیب رگ‌ها
شکننده شدن عروق و خونریزی آنها بر اثر استعمال سیگار به وجود می‌آید. با خونریزی عروق، امکان اکسیژن‌رسانی به آن ناحیه از بین می‌رود و قطع اکسیژن‌‌رسانی مساوی است با سکته. یکی از شایع‌ترین عوامل سکته‌های قلبی و مغزی استعمال سیگار است.

اثرات دیررس ترک سیگار 
افرادی که استعمال سیگار را ترک می‌کنند، نسبت به افرادی که به کشیدن سیگار ادامه می‌دهند، زندگی طولانی‌تری دارند. بعد از
 ۱۵- ۱۰ سال در این افراد خطر مرگ زودرس ناشی از سیگار مثل افرادی می‌شود که هرگز سیگار نکشیده‌اند. حدود ۱۰ سال پس از ترک سیگار خطر مرگ ناشی از سرطان ۵۰- ۳۰ درصد کمتر از کسانی است که به کشیدن سیگار ادامه می‌دهند.

فواید زودرس ترک سیگار 
فواید سلامتی ناشی از ترک سیگار قابل توجه است. تقریباً بلافاصله، گردش خون شخص شروع به بهبود و سطح مونوکسید کربن در خون شروع به کاهش می‌کند (مونوکسید کربن سبب کاهش توانایی خون در حمل اکسیژن می‌شود.) تعداد نبض و فشار خون شخص سیگاری به طور غیر طبیعی بالاست، که پس از ترک سیگار شروع به برگشت به حد طبیعی می‌کند.

سه ماه طاقت بیاورید
در بسیاری از افراد سیگاری، ترک سیگار سخت است. آنها معمولاً قبل از ترک کامل سیگار، چندین بار سعی در ترک داشته‌اند اما موفق نشده‌اند. همچنین احتمال بازگشت به سیگار دوباره آنها در چند هفته یا ماه اول بعد از ترک وجود دارد. افرادی که به مدت 3ماه سیگار را ترک کنند، می‌توانند بقیه زندگی‌شان را بدون سیگار سپری کنند. 

منبع: همشهری 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->