زلزله سربیشه خراسان جنوبی را لرزاند (۲۱ مهر ۱۴۰۴) بازرس کل خراسان رضوی: تکمیل کمربند جنوبی مشهد با ضوابط بالادستی مغایرت دارد تنبیه سخت دانش‌آموز توسط مدیر به خاطر یک شوخی! سال ۱۴۰۳ خشک‌ترین سال کشور در سه دهه اخیر ویدئو | رئیس پلیس راهور استان خراسان رضوی: زیرساخت‌های شهر مشهد با ترافیک همخوانی ندارد! معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی: وضعیت منابع آبی جنوب خراسان رضوی بسیار وخیم است معوقات فروردین بازنشستگان دارای حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان واریز شد (۲۱ مهرماه ۱۴۰۴) درباره آپارتمان‌نشینی و جرمی به نام «مزاحمت همسایه » | دوستی بین دیوارهای مشترک یادی از دکتر غلامحسین مصاحب، پدر ریاضیات نوین ایران | بازآفرین زبان اعداد ثبت ۱۳۳ زلزله در کشور طی هفته دوم مهرماه ۱۴۰۴ تأکید دادستان تهران بر افزایش نظارت‌ها بر بازار بالارفتن سن بارداری در مادران، ریسک تولد کودکان دارای سندرم‌داون را افزایش می‌دهد سقوط از ارتفاع باعث فوت یک دانشجو در تبریز شد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) هشدار درباره واکسن تقلبی گارداسیل ۹ به فرم ویال تربیت نسل مسئول در قبال محیط زیست، مأموریت آموزش و پرورش است دستگیری سارق باغ‌ویلا‌های شمال مشهد با ۲۰ فقره سرقت (۲۱ مهر ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا به پیامک‌های جعلی قطع برق پیش‌بینی رگبار باران در نوار شمالی کشور (۲۱ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۱ مهر ۱۴۰۴) | تداوم تابستان در واپسین روز‌های ماه‌ِ مهر اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ مهر ۱۴۰۴) اسامی برخی تنقلات غذایی غیرمجاز منتشر شد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) ورود هیئت‌رئیسه مجلس به مشکل تأخیر پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی رئیس محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور: اعتبارات فعلی دولت پاسخگوی هدف کاهش هدررفت آب نیست ماجرای نوزادی ۳ماهه که والدینش او را نمی‌خواهند | دست ردّ زوج جوان به هدیه بهشتی پاسخ مسئولان به تقاضای شهروندان برای شفافیت درخصوص سرنوشت اقلام توقیفی: اول آزمایش، بعد ورود به بازار یا امحا چند نکته مهم درباره مصرف استامینوفن در دوران بارداری با این ۶ کربوهیدرات عالی، چربی‌های شکمی خود را آب کنید و لاغر شوید چرا آمپول‌های لاغری بدون نسخه خطرناک است؟ دندانپزشکی‌های طرف قرارداد بیمه آسیا در غرب تهران
سرخط خبرها

۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار طی یکسال در ایران تولید شده است!

  • کد خبر: ۲۸۲۴۵
  • ۰۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار طی یکسال در ایران تولید شده است!
۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار در یک سال، در ایران تولید شده است. کشورمان در یک سال توانسته تولیدات خود را به مرز ۲۰میلیارد و ۵۰۰ میلیون نخ سیگار برساند.

امروزه سیگار برای جامعه و خانواده‌ها تبدیل به یک کابوس شده است. از آسیب‌های آن به سلامت، اقتصاد، فرهنگ و جامعه گرفته تا کمبود‌ها و شرایطی که باعث گرایش افراد به سمت استعمال آن می‌شود، همه جزو دغدغه‌های خانواده‌ها و جوامع امروزی شده است. سیگار جزو آن دسته از موجودات ناشناخته است که با پیشرفت روز به روز علم، ابعاد پیچیده‌تر و البته دردناک‌تری از آن آشکار می‌شود و وحشت از حضور آن همچنان بیشتر می‌شود. روز مبارزه با دخانیات بهانه‌ای شد تا نگاهی داشته‌ باشیم به ابعاد این کابوس جامعه.

۵۷  بسته در هر خانواده
یک گزارش از وضعیت بودجه خانوارهای ایرانی نشان می‌دهد، هر خانواده ایرانی به طور متوسط ۱۱۴۷ نخ سیگار مصرف کرده است که از این تعداد ۵۱۸ نخ سیگار تولید داخلی و ۶۲۹ نخ از تولیدات دیگر کشور‌ها بوده، یعنی معادل ۵۷ بسته سیگار، مصرف کرده است. آمریکا برای تولید سیگار در ایران ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده و سومین صنعت سودآور سیگار و دخانیات در دنیاست.

۶۰۰,۰۰۰ نفر
سالانه ۶۰۰,۰۰۰ نفر بر اثر تنفس دود سیگار و نه سیگار کشیدن در دنیا می‌میرند. 
دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات اعلام کرده سالانه در جهان بر اثر مصرف دخانیات فقط ۶۰۰هزار نفر به دلیل تنفس غیر مستقیم دود دخانیات دیگران فوت می‌کنند.

جریمه سیگاری‌ها
توجه نکردن به جلو با ۲۷ درصد، رعایت نکردن حق تقدم ۱۷ درصد و تغییر مسیر ناگهانی با ۱۰ درصد مهم‌ترین علل وقوع تصادفات در تهران است که سیگار کشیدن و صحبت با تلفن همراه به عنوان یکی از مهم‌ترین علل این موارد ذکر شده‌اند.

۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ نخ سیگار در یک سال، در ایران تولید شده است. کشورمان در یک سال توانسته تولیدات خود را به مرز ۲۰میلیارد و ۵۰۰ میلیون نخ سیگار برساند.

۱۲,۵ درصد
از مرگ‌ها در جهان بر اثر سیگار است. همچنین بر اساس برآوردهای بانک جهانی ۲ تا ۳ برابر هزینه مصرف دخانیات، صرف درمان بیماری‌ها، ناتوانی‌ها و مرگ‌های زودرس ناشی از استعمال دخانیات می‌شود که تنها با افزایش آگاهی عمومی می‌توان از مصرف دخانیات و ترفندهای صنایع دخانیاتی جلوگیری کرد.

۶ دقیقه
زمانی است که طی آن یک نفر در دنیا بر اثر استعمال سیگار می‌میرد. این در حالی است که سیگار سالانه جان ۶ میلیون نفر در جهان را می‌گیرد و عامل اصلی بیماری‌های غیر واگیر همچون بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و عفونت‌های حاد ریوی است که این بیماری‌ها موجب ۶۰ درصد از مرگ‌ومیر‌ها در جهان هستند.

سیگار و پیری زودرس
متخصصان معتقدند که سیگار کشیدن، فرآیند پیر شدن را تسریع می‌کند و به‌طور میانگین افراد سیگاری ۱۴ سال پیر‌تر از غیر سیگاری‌ها به نظر می‌رسند. در واقع مصرف سیگار مانع خون‌رسانی به بافت پوست شده و باعث می‌شود که پوست شما چروکیده و ناسالم شود. از سوی دیگر سیگار کشیدن یکی از شایع‌ترین عوامل ابتلا به سرطان پوست هم است.

آسیب رگ‌ها
شکننده شدن عروق و خونریزی آنها بر اثر استعمال سیگار به وجود می‌آید. با خونریزی عروق، امکان اکسیژن‌رسانی به آن ناحیه از بین می‌رود و قطع اکسیژن‌‌رسانی مساوی است با سکته. یکی از شایع‌ترین عوامل سکته‌های قلبی و مغزی استعمال سیگار است.

اثرات دیررس ترک سیگار 
افرادی که استعمال سیگار را ترک می‌کنند، نسبت به افرادی که به کشیدن سیگار ادامه می‌دهند، زندگی طولانی‌تری دارند. بعد از
 ۱۵- ۱۰ سال در این افراد خطر مرگ زودرس ناشی از سیگار مثل افرادی می‌شود که هرگز سیگار نکشیده‌اند. حدود ۱۰ سال پس از ترک سیگار خطر مرگ ناشی از سرطان ۵۰- ۳۰ درصد کمتر از کسانی است که به کشیدن سیگار ادامه می‌دهند.

فواید زودرس ترک سیگار 
فواید سلامتی ناشی از ترک سیگار قابل توجه است. تقریباً بلافاصله، گردش خون شخص شروع به بهبود و سطح مونوکسید کربن در خون شروع به کاهش می‌کند (مونوکسید کربن سبب کاهش توانایی خون در حمل اکسیژن می‌شود.) تعداد نبض و فشار خون شخص سیگاری به طور غیر طبیعی بالاست، که پس از ترک سیگار شروع به برگشت به حد طبیعی می‌کند.

سه ماه طاقت بیاورید
در بسیاری از افراد سیگاری، ترک سیگار سخت است. آنها معمولاً قبل از ترک کامل سیگار، چندین بار سعی در ترک داشته‌اند اما موفق نشده‌اند. همچنین احتمال بازگشت به سیگار دوباره آنها در چند هفته یا ماه اول بعد از ترک وجود دارد. افرادی که به مدت 3ماه سیگار را ترک کنند، می‌توانند بقیه زندگی‌شان را بدون سیگار سپری کنند. 

منبع: همشهری 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->