وزیر علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس استان البرز فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد + جزئیات عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول!
سرخط خبرها

کرونا و اهمیت سلامت مادران باردار

  • کد خبر: ۲۸۳۳۸
  • ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
کرونا و اهمیت سلامت مادران باردار
دکتر محمد احمدیان - مدیر سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد
کرونا بیماری ناشناخته‌ای است که هنوز هم ابعاد و مرارت‌های بسیاری در درون خود نهفته دارد. طبعا گروه‌ها و طبقات اجتماعی مختلفی از حضور کرونا آسیب دیده‌اند. بی‌تردید نمی‌توان از کنار این بیمار مرموز به‌سادگی گذشت، زیرا در آن صورت با تبعات و آسیب‌های زیادتری روبه‌رو خواهیم شد. باتوجه‌به اهمیت حفظ سلامتی مادران در دوران بارداری و اینکه خانم‌های باردار تغییراتی را در بدن خود تجربه می‌کنند که ممکن است خطر بروز عفونت را در آن‌ها افزایش بدهد، در دوران شیوع بیماری کرونا مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان، مطابق با دستورالعمل‌های وزارتی برای مادران باردار کم‌خطر و پرخطر در مراکز خدمات جامع سلامت با جدیت پیگیری می‌شود. همچنین هم‌زمان در هربار مراقبت، آموزش‌های لازم درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و همچنین بررسی علائم بیماری در مادر، به مادران آموخته می‌شود. در این راستا، وضعیت مادران باردار پرخطری که برای ادامه دریافت مراقبت‌ها به مراکز مراجعه نکرده‌اند، ازطریق تلفن یا در موارد نیاز با مراجعه به در منازل پیگیری می‌شود و مراقبت‌های تمامی مادران تا ۴۲ روز بعد از زایمان ادامه می‌یابد. در دوران شیوع بیماری کرونا باتوجه‌به ابراز نگرانی برخی مادران از امکان ابتلا به بیماری درصورت مراجعه به مراکز یا پایگاه‌ها، ۱۴ پایگاه اختصاصی سلامت مادروکودک در سطح شهر به‌عنوان پایگاه‌هایی که فقط مادران باردار و کودکان بدون علامت را پذیرش می‌کنند، معرفی شد تا مادرانی که به‌دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا از مراجعه به مراکز و پایگاه‌ها امتناع می‌کردند، با خاطری آسوده برای دریافت مراقبت به این پایگاه‌ها مراجعه کنند.
در این دوران، با همت کارکنان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، مادران باردار در دو مرحله برای تشخیص داشتن یا نداشتن علائم بیماری کرونا غربالگری شدند. مرحله اول از ۱۵ اسفند سال گذشته تا ۲۰ فروردین سال جاری بود که برای صددرصد مادران باردار تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت انجام شد و مرحله دوم غربالگری، از ۲۰ فروردین تاکنون بوده است که افزون‌بر ۹۹ درصد از مادران باردار در این مرحله نیز غربالگری شده‌اند و افراد دارای علامت برای مشاوره و معاینه رایگان، به مراکز خدمات جامع سلامت دعوت می‌شوند و اقدامات لازم برای آن‌ها با توجه به شدت علائم پیگیری می‌شود. در این دوران با به‌کارگیری تدابیر و اقدامات مناسب در حوزه درمان دانشگاه، مادران باردار برای زایمان در بیمارستان‌ها مشکلی نداشته‌اند و فضا برای انجام زایمان مادران مبتلا یا مشکوک به کرونا، کاملا از سایرین جدا بوده است و تحت شرایط ویژه، اقدامات لازم مطابق با دستورالعمل‌های وزارتی برای حفظ سلامتی مادر و نوزاد انجام می‌شود. با تعامل مناسب بین حوزه‌های بهداشت و درمان، مادران پرخطر مبتلا به کرونا یا مشکوک به این بیماری پس از ترخیص از بیمارستان، از نظر وجود علائم بیماری در مادر، به مدت دو هفته هر روز تحت پیگیری کارکنان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت قرار می‌گیرند و حتی درصورت نیاز، مراقبت‌های لازم در منزل برای آن‌ها اعمال می‌شود. درمجموع می‌توان گفت انجام کار تیمی و تعامل مناسب بین حوزه‌های مختلف دانشگاه ازقبیل حوزه بهداشت، درمان و آموزش و همچنین تعامل و هماهنگی‌های مناسب بین دستگاه‌ها و حوزه‌های مختلف در استان ازقبیل آستان قدس رضوی، استانداری، شهرداری‌ها و... با دانشگاه، نقش بسزایی در کنترل بیماری کرونا ایفا کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->