برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

کرونا؛ آژیرقرمز برای همه دنیا (۴)

  • کد خبر: ۲۵۶۵۷
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶
کرونا؛ آژیرقرمز برای همه دنیا (۴)
احمدرضا مسعودی‌فر - پژوهشگر فرهنگی ‌اجتماعی
‌برخی آثار منفی فرهنگی کرونا مواردی از این دست خواهد بود:
۱- ازدست‌دادن پرشمار عزیزان و صدمه اقتصادی و روانی در سرتاسر جهان؛ که موجب اضطراب، فشار روانی و روحی و عدم تعادل حیاتی و روانی شده است که به‌احتمال قوی اثرات آن تا مدت‌های مدید استمرار می‌یابد.
۲- صدمه جدی به روح و روان و جسم مردم؛ آثار منفی این ضربات ادامه می‌یابد و به‌دلیل تأثیر متقابل ابعاد وجودی انسان، به‌احتمال قوی، بیماری‌های «روان‌تنی» در آینده افزایش می‌یابد.
۳- اثرات مخرب فرهنگی و مذهبی؛ این اثرات منفی در دنیا، به‌ویژه در جوامع مذهبی دیده می‌شود، به‌طوری‌که تلقی ناکارآمدی برخی ساختار‌های مذهبی، چالشی مهم برای این جوامع خواهد بود.
۴- تنش‌های شدید اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و...؛ که باعث اعتراضات مدنی به دولت‌ها و حکومت‌ها می‌شود و احتمالا منجر به تغییر و تحولات جدید و عجیب در آینده خواهد شد.
۵- ضربه شدید به روند پیشرفت و توسعه دنیا، به‌ویژه در کشور ما؛ با توقف فعالیت‌ها و تعطیلی بسیاری از مشاغل و کسب‌وکارها، خصوصا مشاغل خرد، افزایش هزینه‌های مسکن، بیکاری و ابهام در زندگی، افزایش یأس از بهبود اوضاع، شیوع افسردگی را در جامعه افزایش می‌دهد.
۶- قطع نسبی صله رحم؛ محدودیت دیدار‌های حضوری با بستگان و دورهمی‌های فامیلی که از نظر روانی و عاطفی عامل مهمی در ایجاد محبت، صمیمیت و حمایت عاطفی و اجتماعی محسوب می‌شود، مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد، چون از دل برود هر آنکه از دیده برفت.
۷- تقویت احساس ناامنی در جامعه؛ بر اثر گسترش فقر و فلاکت، زورگیری و خفت‌کردن و... به‌احتمال قوی افزایشی خواهد یافت. هم‌اینک نیز نمونه‌های عجیبی اتفاق افتاده است.
۸- افزایش آسیب‌های اجتماعی و روانی؛ پیامبر می‌فرماید: «کاد الفقر أن یکون کفرا» برمبنای آموزه‌های مکتبی و روان‌شناختی، در صورت عدم ارضای نیاز‌های پایه و اساسی در حد معقول مانند گرسنگی، جنسی، فیزیولوژیکی و... به‌علت فقر و بیکاری به‌عنوان «ام‌الفساد»، میل به امنیت، تعلق و وابستگی، احترام، تأیید و تحسین و... بروز نخواهد کرد و به‌احتمال قوی نرخ سرقت، جنایت، قتل، طلاق و اختلالات روانی افزایش خواهد یافت.
۹- تعطیلی همه محافل و مراکز آموزشی، فرهنگی، هنری، ورزشی، تفریحی و...؛ این مسئله موجب انفعال و فضای مأیوس‌کننده فرهنگی، هنری و ورزشی می‌شود و از سوی دیگر تا حدود زیادی نشاط فرهنگی جامعه را در رکود فرو می‌برد و این وضع به‌احتمال قوی در آینده استمرار می‌یابد.
۱۰- حمله افراطیون به حرم‌ها؛ این گروه برخلاف دستورالعمل‌های مسئولان، به‌اصطلاح خودجوش (!) به حریم و حرم امام رئوف (ع)، امام گفتگو و عالم‌آل‌محمد در شهر شهادت، مشهد مقدس و حرم حضرت معصومه (س) حمله کردند و نشان دادند که آبشخور فکری و نگرشی آنان با اسلام ناب فاصله دارد.
۱۱- ادعای یک روحانی متخصص طب اسلامی و درمان مضحک بیماران و تکرار این کار توسط شاگردان او که با حضور در بستر بیمار کرونایی مایه وهن اسلام ناب و نشانه کم‌سوادی و تداعی‌کننده سخنان معجزه هزاره‌سوم (!) درباره غنی‌سازی اورانیوم در زیرزمین منزل مسکونی توسط دانش‌آموز دبیرستانی بود و یادآور ضرب‌المثل عربی «هذه ما تضحک به الثکلی؛ این کار مادر بچه‌مرده را هم می‌خنداند!» که توهین بزرگی به علم و ایمان توأمان، روحانیت و جمهوری‌اسلامی بود.
۱۲- ازدست‌دادن تعداد پرشماری از اقشار مختلف جامعه به‌ویژه شهادت پزشکان، پرستاران، کادر درمان و سایر مسئولان و...؛ که جبران جای خالی آن عزیزان نیازمند سرمایه‌گذاری ذهنی، زمانی و مادی فروان است، بی‌شک‌وگمان.
۱۳- ضربه ناشی از تعطیلی‌ها به فرایند آموزش‌وپژوهش دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی، فرهنگی، هنری و... از طریق آموزش مجازی و ارزیابی‌های نیم‌بند و نه‌چندان مؤثر با کمبود امکانات؛ این مسئله در ذهن و روان معلمان، مربیان و استادان آثار نامطلوب و فراموش‌نشدنی به‌جا خواهد گذاشت.
۱۴- ظهور کاسبکاران کرونا، بدتر از کرونا؛ اینان به‌دلیل ضعف برخورد مسئولان که کم‌کاری را پاسکاری می‌کنند، یک روز ماسک و دستکش و الکل، روز دیگر لیموترش و لیموشیرین و... را به چندین برابر قیمت می‌رسانند و تعادل روانی مردم را برهم می‌زنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->