برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

راهکارهای شرکت برق خراسان برای مقابله با مخاطرات طبیعی

  • کد خبر: ۲۸۴۶۱
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۴
راهکارهای شرکت برق خراسان برای مقابله با مخاطرات طبیعی
بروز یک حادثه طبیعی می‌تواند خسارت‌های بسیار به تاسیسات برق وارد نماید.

به گزارش شهرآرانیوز، برق منطقه‌ای خراسان روز شنبه به نقل از محمود کامل، مدیر دفتر فنی انتقال این شرکت گزارش داد: یکی از مسائلی که شبکه فوق توزیع و انتقال با آن مواجه است، مخاطرات طبیعی می‌باشد.

وی افزود: در این راستا اطلاعات GIS تاسیسات برق با اطلسی که در ارتباط با مسیل‌ها، کانون‌های زلزله، مناطق مستعد فرونشست و سایر مخاطرات طبیعی تهیه شده، مطابقت داده می‌شود، پس از این تطابق مشخص می‌شود که کدام بخش از شبکه در معرض چه تهدیدات طبیعی قرار دارد و برای مقابله با آن راهکارهایی ارئه می‌شود که بتوان شبکه را در برابر این مخاطرات مقاوم‌سازی کرد.

مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: از سوی دیگر چنین تمهیداتی برای پروژه‌های توسعه شبکه نیز مفید خواهد بود زیرا در احداث هر خط و پست جدید می‌توان از این روش بهره برد.

وی گفت: در حال حاضر دفتر فنی انتقال در کارگروه‌های انتخاب زمین پست‌ها و تحصیل حریم خطوط شرکت برق منطقه‌ای خراسان حضور دارد و می‌توان هر پروژه جدید را با این اطلس مطابقت داد تا اگر در نقطه‌ای مخاطراتی مشاهده شد، در انتخاب محل احداث پروژه تجدیدنظر شود.

کامل با بیان اینکه استفاده از این روش صرفه‌جویی قابل توجهی برای صنعت برق به دنبال دارد افزود: بروز یک حادثه طبیعی می‌تواند خسارت‌های بسیار به تاسیسات وارد نماید و این روش از نظر اقتصادی و همچنین استانداردهای پدافند غیرعامل توجیه‌پذیر است و مزایای بسیار دارد.

وی ادامه داد: با توجه به تغییرات اقلیمی که در کشور رخ داده، تغییر الگوی بارندگی‌ها و همچنین بروز زلزله‌هایی با شدت‌های مختلف در طی سال، توجه به مخاطرات طبیعی اهمیت دوچندان پیدا کرده است.

مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: علاوه بر این  فرونشست‌های زمین به دلیل برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی در نقاط مختلف استان وجود دارد که می‌تواند مخاطرات جدی برای تاسیسات برق به همراه داشته باشد.

وی افزود: حتی اگر بتوان تنها مانع بروز یک حادثه با استفاده از این روش شد، صرفه‌جویی چند میلیارد تومانی حاصل خواهد شد، به عنوان نمونه احداث یک پست ۱۳۲ کیلوولت فشار قوی در سطح فوق ‌توزیع حدود ۲۵۰ میلیارد تا ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه در بردارد.

کامل ادامه داد: اگر این پست در معرض سیلاب قرار گیرد و تنها بخشی از آن آسیب ببیند، باز هم خسارت سنگین به بار خواهد آمد.

وی گفت: در خصوص خطوط فوق توزیع و انتقال نیز با توجه به گستردگی جغرافیایی، این تبعات می‌تواند به مراتب سنگین‌تر باشد، البته باید توجه داشت که این تنها خسارت مالی است، اختلال در برق‌رسانی و تبعات اجتماعی آن مخاطرات ثانویه‌ای است که با استفاده از این روش جلو آن گرفته خواهد شد.

مدیر دفتر فنی انتقال شرکت برق منطقه‌ای خراسان با برشمردن دیگر مزایای استفاده از این روش افزود: یکی از مهم‌ترین مزایای این روش جمع‌آوری اطلاعات رویدادهای طبیعی مانند گسل‌ها، رانش زمین، فرونشست زمین و امثال آن است که با مدیریت بحران‌های طبیعی در صنعت برق ارتباط دارد.

وی ادامه داد: همچنین ایجاد بانک اطلاعات لجستیک مانند ماشین‌آلات و تجهیزات و نیز کارکنان فنی مرتبط با مدیریت بحران‌های طبیعی با قابلیت دسترسی از طریق اپلیکیشن موجب می‌شود در صورت بروز هر مساله‌ای، نزدیکترین امکانات برای حل مسائل مورد استفاده قرار گیرد.

کامل گفت: محصول نهایی این اقدام فعال‌سازی سامانه مدیریت مخاطرات طبیعی (NHMS) و اپلیکیشن وابسته به آن در برق منطقه‌ای خراسان خواهد بود.

شرکت برق منطقه ای خراسان هم اکنون با ۱۰ نیروگاه در مجموع به ظرفیت پنج هزار و ۱۵۸ مگاوات تامین برق استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را برعهده دارد.

منبع:شرکت برق منطقه‌ای خراسان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->