افزایش ۵ درصدی ثبت‌نام کلاس هفتمی‌ها در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ شهریه مهدکودک‌ها در مرداد اعلام خواهد شد | لزوم حمایت از دهک‌های کم‌درآمد نماینده ایران ایر در پاکستان: پرواز مشهد-کویته و بالعکس به زودی راه‌اندازی می‌شود + فیلم امحای بیش از هزار دستگاه رمز ارز (ماینر) غیرمجاز در مشهد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) کشف لاشه یک فُک خزری در سواحل شهرستان نور | شمار تلفات فک‌ها در مازندران به حدود ۴۰ قلاده رسید فوت ۳۲ نفر از حجاج ایرانی در حج ۱۴۰۴ افزایش اختلالات گوارشی در فصل تابستان چرا سالمندان تشنگی را حس نمی‌کنند؟ بهره‌برداری قطار تهران - آنکارا و تهران - هرات تا چند ماه آینده (۲۹ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در خراسان جنوبی پلیس فتا ادعای لورفتن سؤالات آزمون سمپاد را رد کرد ساخت بیش از ۷ هزار مدرسه در راستای تحقق عدالت آموزشی در سال ۱۴۰۴ بیمه زنان سرپرست خانوار در روستاها رایگان شد شناسایی ۲۷۷ مبتلا به تب دنگی در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴) بیش از ۳.۷ میلیون لیتر سوخت قاچاق در دو عملیات بزرگ مرزبانی کشور کشف شد نشانه‌های گرمازدگی کدام‌اند؟ افزایش سقف حمایت بیمه‌ای برای بیماران خاص در سال ۱۴۰۴ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ تیر ۱۴۰۴) شیرخشک رژیمی فقط با تأیید پزشک معتمد عرضه می‌شود مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌ها در اربعین آسمان خالی، سد‌های خالی‌تر | ایران در مدار خشکسالی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد شدید و گرد و خاک در نقاط مختلف کشور زلزله ۵.۱ ریشتری در گلستان (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | اعزام تیم‌های هلال‌احمر به مناطق زلزله‌زده ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون
سرخط خبرها

اهمیت تصویب یک لایحه

  • کد خبر: ۲۸۴۸۷
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰
اهمیت تصویب یک لایحه
محدثه جزایی - دبیر انجمن علوم سیاسی خراسان
این روز‌ها شاهد اتفاقات بد و دردآوری هستیم که نشان می‌دهد وجود لوایحی خاص در قوانین کشور بسیار ضروری است. نه‌فقط به این خاطر که وارد دوران مدرن شده‌ایم و بحث حقوق زنان مطرح شده است، بلکه به این خاطر که اعتبار و حیثیت کشور‌ها در عرصه بین‌المللی با حادثه‌ای که در ابتدا خانوادگی و شخصی به‌نظر می‌آید، زیر سؤال می‌رود و در واقع به‌همین دلیل است که سوءبرداشت‌هایی درباره تمامیت آن کشور هم شکل می‌گیرد. به‌همین خاطر داشتن لوایح قانونی برای زنان و دختران آسیب‌دیده زیر ۱۸ سال، معلولان یا افرادی که از کمترین حقوق خود آگاهی ندارند، ضروری است. اما در موضوع قتل رومینا بیش از لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در گیرودار نهاد‌ها مانده است، لایحه صیانت و تأمین امنیت بانوان مطرح است.
لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت زنان، لایحه‌ای ۹ ساله است که طی سال ۹۱ یا ۹۲ از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، اما همچنان تصویب نشده است. علت طولانی‌شدن روند بررسی این لایحه هم این بود که کارشناسان تدوین‌کننده به‌درستی درک کرده بودند که با یک قانون به‌تن‌هایی نمی‌توان معضل خشونت و ناامنی روانی و جسمی و... را در مورد زنان حل کرد، به‌همین خاطر طرح پیشنهادشده‌شان، لایحه‌ای جامع و گسترده بود که همه معاونان وزرا و ۳ نهاد در آن نقش داشتند و به‌دلیل همین گستردگی، ممکن نشد لایحه به‌سرعت تصویب شود. از سوی دیگر قوه‌قضائیه خیلی درگیر این طرح شده بود، به این دلیل که قانون مجازات اسلامی درباره خشونت علیه زنان و امنیت زنان تدابیر و ریزه‌کاری‌های زیادی ندارد.
مشکل اینجاست که ما قوانین خوبی در این زمینه داریم که متأسفانه اجرا نمی‌شوند. حتی اگر لوایحی مانند صیانت، کرامت و تأمین امنیت زنان یا حمایت از کودکان و نوجوانان تبدیل به قانون شود، هیچ ضمانت اجرایی وجود ندارد که دیگر شاهد اتفاقات دلخراشی مثل قتل رومینا نباشیم. به این دلیل که به‌نظر می‌رسد این لوایح جنبه بازدارندگی بالایی ندارند.
در اکثر قتل‌های ناموسی که طی سال‌های گذشته اتفاق افتاده است، مردان (قاتل) نه به‌سمت متجاوز، بلکه به‌سراغ فردی که با آن‌ها نسبت خونی دارد می‌روند، با علم به اینکه می‌دانند مجازات سنگینی برای آن‌ها در نظر گرفته نمی‌شود. پس فقط یک لایحه و قانون نمی‌تواند این معادله را برعکس کند، بلکه همان‌گونه که در لایحه صیانت آمده است، همه نهاد‌ها باید درگیر این موضوع شوند. در این راستا باید نهاد‌های میانی، جامعه مدنی و حلقه‌های واسط میان دولت و خانواده برای آگاهی‌بخشی و فراهم‌آمدن بستر فرهنگی شروع به‌فعالیت کنند. در واقع قوانین در این زمینه نقش کمک‌دهنده و پیشگیرانه دارند و فرهنگ نیز باید بستر اجرای قوانین را فراهم کند.
در پایان می‌توان گفت که تصویب لایحه صیانت می‌تواند تأثیر فراوانی در وضعیت زنان داشته باشد و به‌واسطه آن می‌توانیم گام‌های بلندی در راستای کاهش اتفاقات تلخی که اخیرا شاهد آن‌ها بودیم، برداریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->