لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۱۵ یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد لغو امتحانات دانشجویان واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد مشهد در روز‌های (۲۵ و ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) هیچ تعویق یا تغییری در برنامه امتحانات دانش آموزان در خراسان رضوی نیست اطلاعیه شماره ۳ ستاد ملی شرایط اضطراری هلال احمر: اسکان اضطراری ۱۱۷۵ نفر در پی حمله اسرائیل به ایران پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه جزئیات عفو و تخفیف مجازات محکومان به‌مناسبت اعیاد قربان و غدیر ۱۴۰۴ اطلاعیه دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص برگزاری امتحانات پایان ترم نیمسال دوم تحصیلی آیا برنامه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان، فردا (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تغییر خواهد کرد؟ فعالیت دفاتر ثبت ازدواج امروز (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) تا ساعت ۲۱ ادامه دارد نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار می‌شود نحوه فعالیت‌ دانشکده‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد تردد در تمامی محور‌های مواصلاتی کشور روان است (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) مهلت ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی، فردا (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) خسارت محدود به برخی نواحی سایت هسته‌ای فردو در پی حملات اسرائیل به ایران هیچ پروازی در فرودگاه‌های کشور تا اطلاع ثانوی انجام نخواهد شد مرخصی رؤسای ادارات شهرستان نیشابور تا اطلاع ثانوی لغو شد هیچ حمله جدیدی به مراکز نظامی و هسته‌ای اصفهان نشده است آیا امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی برگزار خواهد شد؟ تغییر زمان برگزاری آزمون و لغو مصاحبه‌های دکتری دانشگاه پیام نور در روز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ اعلام آمادگی پرستاران برای حضور در خطوط پدافند درمانی دستگیری ۵ متخلف انتشار اخبار مرتبط با اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در یزد هشدار پلیس فتا: به تماس تلفن‌های خارجی پاسخ ندهید آگهی فروش F-۳۵ اسراییلی در سایت دیوار قطار فوق العاده مشهد-تهران برقرار شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ در خوابگاه‌های دانشگاه تهران تا اطلاع ثانویه باز می‌ماند دانشگاه شهید بهشتی: امتحانات نیمسال دوم با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
سرخط خبرها

بلای عادی شدن کرونا

  • کد خبر: ۲۸۴۹۰
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۱
بلای عادی شدن کرونا
مهدی عسکری - روزنامه‌نگار
در ماجرای کرونا به دورانی رسیده‌ایم که شاید بتوان از آن به‌عنوان دوران بی‌تفاوتی یاد کرد؛ دورانی که اغلب ما خطر را می‌شناسیم، عوارض رعایت نکردن بهداشت فردی، فاصله‌گذاری اجتماعی و سرپیچی از نکات توصیه‌شده بهداشتی را هم می‌دانیم، مطلع هستیم که در شرایط هشدار هستیم (به‌ویژه در خراسان‌رضوی و طبق اعلام وزارت بهداشت در ۶ استان دیگر)، اما درعین‌حال به نوعی رخوت اجتماعی رسیده‌ایم؛ رخوتی که بیشتر به‌دلیل عادی شدن نگرش مردم به بیماری کرونا ایجاد شده است. به عبارت بهتر، دیگر ماسک نمی‌زنیم، فاصله دست شستن‌هایمان بیشتر شده است و خرید مواد ضدعفونی‌کننده هم سهم کمتری در سبد خانوارمان دارد و درست همین نقطه است که جامعه‌شناسان از آن به‌عنوان عادی شدن ترس یاد می‌کنند که در نگاه اول شاید مواجه شدن مستقیم با ترس مطلوب باشد، اما قطعا منشأ برخی انتحار‌های اجتماعی خواهد بود که در ماجرای کرونا به شیوع موج دوم بیماری تعبیر می‌شود. برخلاف تمام روز‌های اسفند و فروردین و نیمی از روز‌های اردیبهشت که اگر در هنگام مواجهات رودررو از ماسک و دستکش استفاده نمی‌کردیم، همه از ما دوری می‌کردند، حالا در اتوبوس، تاکسی، فروشگاه‌های بزرگ، پارک‌ها و... کمترکسی را می‌شناسیم که از ماسک استفاده کند و به روایت آنچه می‌بینیم، همه به این بیماری به‌چشم یک بیماری عادی نگاه می‌کنند و این درحالی است که هنوز خبری از کشف واکسن نیست، آمار‌های ابتلا به ویروس کرونا که در کشورمان سه‌رقمی شده بود، حالا به بیش از ۲۵۰۰ نفر در روز رسیده است و شمار فوتی‌ها هم معمولا کمتر از ۵۰ نفر نیست. همه این‌ها نشان می‌دهد که همچنان باید مراقب باشیم. همچنان باید خطر را احساس کنیم و همچنان باید پروتکل‌های اجتماعی را رعایت کنیم. در این میان، رفع برخی محدودیت‌های اجتماعی توسط دولت اگرچه به‌دلیل حمایت از کسب و پیشه و بازار بوده است، به معنای آزادسازی تعاملات اجتماعی و بازگشت به دوران پیش از کرونا نیست.
اگر نگاهی به روند ایجاد حساسیت‌زایی تبعات کرونا در رسانه ملی نیز بیندازیم، حتی رسانه ملی و دیگر رسانه‌ها نیز با فاصله معناداری از گذشته، درمورد ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برنامه می‌سازند و منتشر می‌کنند، به هرحال آنچه مشخص است، اینکه رویه بی‌تفاوتی مردم دربرابر ادامه حضور کرونا، به هیچ عنوان مطلوب نیست. درست است که از جذابیت اخبار کرونا در رسانه‌ها کاسته شده و شاید تولید محتوا در این زمینه نیز در برخی مواقع به ورطه تکرار افتاده است، ولی نمی‌توان منکر این قضیه شد که کرونا دیگر نیست، دیگر خطر ندارد و باید با آن عادی برخورد کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->