آیت‌الله علم‌الهدی: به‌ جای امید به مذاکره بر توانمندی‌های داخلی تکیه کنید| ناکامی قطعی رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف جنگ واکنش تهران به اقدام غیراخلاقی اخیر در رابطه با تعدادی از دانشجویان ایرانی در آذربایجان بازداشت و اخراج صد‌ها مهاجر از آمریکا (۵ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین متقاضی دریافت شناسنامه تابعیت از مادر ایرانی در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان‌رضوی است نماز جمعه هفته آینده تهران در حرم امام خمینی (ره) برگزار می‌شود پزشکیان: توافقنامه راهبردی ایران و روسیه نشان می‌دهد دو کشور قرار نیست تسلیم خواسته‌های زیاده‌خواهان شوند ادعای آکسیوس درباره محتوای مذاکرات دیپلمات‌های ایران و اروپا در ژنو ترامپ: در صورت توافق با ایران راه‌های اطمینان برای عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای وجود دارد | ایران، داستان متفاوتی دارد ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان خارج نمی شود تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تنش‌های سیاسی و مرزی میان هند و پاکستان به مرحله اخراج دیپلمات‌ها رسید

  • کد خبر: ۲۸۶۰۶
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۷
تنش‌های سیاسی و مرزی میان هند و پاکستان به مرحله اخراج دیپلمات‌ها رسید
تشدید تنشهای پاکستان وهند حاکی از گسترش اختلاف‌های دیپلمات میان دو کشور و تصمیم هند برای اخراج دو دیپلمات پاکستانی از دهلی‌نو است.

به گزارش شهرآرانیوز، رسانه‌های پاکستانی یکشنبه شب به نقل از منابع آگاه در سفارت این کشور در دهلی‌نو  پایتخت هند گزارش دادند: دو دیپلمات پاکستانی از سوی وزارت امور خارجه هند عنصر نامطلوب خوانده شده و دستور اخراج آنان از این کشور نیز صادر شده است. 

در این گزارش آمده است: منابع آگاه در سفارت پاکستان در هند می‌گویند که دو نفری که از سوی هند عنصر نامطلوب شناخته شده‌اند، دیپلمات نبوده بلکه از کارمندان بخش امور روادید این سفارتخانه هستند. 

منابع وزارت امور خارجه پاکستان تصمیم دولت دهلی‌نو را نقض هنجارهای دیپلماتیک توصیف کرد و گفتند: اسلام‌آباد در حال بررسی اوضاع است و پاسخ موثر به زودی اعلام خواهد شد. 

این دومین جنگ دیپلماتیک رقبای شبه قاره به صورت اخراج دیپلمات‌های یکدیگر پس از تحولات ۱۴ مرداد سال گذشته درپی تصمیم هند برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر و واکنش تند پاکستان به آن، محسوب می‌شود. 

سال گذشته کمیته امنیت ملی پاکستان در واکنش به الحاق منطقه کشمیر از جانب هند، سفیر خود از دهلی‌نو را فراخواند و سفیر هند در اسلام‌آباد را اخراج کرد و چند هفته پس از آن حکم ترک خاک پاکستان را برای ۱۳ دیپلمات هندی و اعضای خانواده‌های آنان صادر کرد. 

براساس این گزارش، وزارت امور خارجه هند به دو کارمند سفارت پاکستان در دهلی نو ۲۴ ساعت فرصت داده تا خاک هند را ترک کنند. 

دولت هند چهاردهم مردادماه ۹۸ خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر را لغو کرد. طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسائل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بوده است. 

تصمیم دهلی‌نو منجر به تشدید تنش‌ها با اسلام‌آباد تشدید شد و متعاقب آن پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود با این کشور را به حداقل رساند. 

پس از استقلال پاکستان و هند از انگلیس در سال ۱۳۲۶ تاکنون منطقه کشمیر همواره صحنه جنگ‌ها و درگیری‌های مرزی بوده است. مهاراجه کشمیر در آن زمان از پیوستن به پاکستان یا هند خودداری کرد. از آن دوره تا کنون هر دو کشور کوشیده‌اند این منطقه را به خاک خود ملحق کنند. 

منبع :ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->