کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است 
سرخط خبرها
از ابتدای سال تاکنون صورت گرفت؛

معدوم‌سازی ۴ هزار قلیان در مشهد/ ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی

  • کد خبر: ۲۸۶۴۷
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۳
معدوم‌سازی ۴ هزار قلیان در مشهد/ ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طرح مقابله با استعمال قلیان در مشهد با همکاری فرمانداری، دانشگاه علوم پزشکی، دادستان عمومی و انقلاب، اتاق اصناف و فرماندهی نیروی انتظامی مشهد از ۶ سال گذشته در حال اجراست.
به گزارش شهرآرانیوز، علی اصغر حسنی افزود: اگر اقدامات مربوط به عرضه قلیان و فروش ادوات در سال‌های اخیر در مشهد انجام نمی‌شد هم اکنون شاهد فعالیت واحد‌های صنفی بیشتری در این زمینه بودیم.

وی با بیان این که استعمال قلیان اکنون تهدیدی برای سلامت افراد جامعه به شمار می‌رود ادامه داد: استنشاق دود قلیان مخاطرات بهداشتی زیادی برای فرد مصرف کننده قلیان و همچنین اطرافیان آن‌ها دارد.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دود حاصل از قلیان بر خلاف تصور بعضی افراد به هیچ وجه کم خطر نیست بلکه حاوی مواد سرطانزا و سمی بی شماری است که باعث سرطان‌های مختلف نظیر ریه، لب و حفره دهانی، بیماری‌های قلبی و عروقی و سایر بیماری‌ها می‌شود.

حسنی افزود: خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که قلیان و سایر مواد دخانی مصرف می‌کنند پنج برابر افرادی است که مصرف کننده این مواد نیستند.
وی ادامه داد: این در حالی است که هم‌اکنون تنباکو و توتون مورد استفاده در قلیان معمولا از بی کیفیت‌ترین و نامرغوب‌ترین انواع موجود هستند و از طرفی اسانس‌ها و مواد معطر استفاده شده در تنباکو‌های میوه‌ای حاوی هزاران ماده سمی و افزودنی‌ها و مواد اعتیاد آور و کشنده است.

مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که عرضه قلیان سود زیادی دارد و جوان‌ها از آن استقبال می‌کنند گفت: برخی متصدیان عرضه قلیان بعد از مهر و موم واحدهایشان با پرداخت جریمه و خریداری قلیان دوباره این اماکن را بازگشایی می‌کنند که به محض گزارش توسط کارشناسان این مراکز مجدد مهر و موم می‌شود.
حسنی افزود: مردم می‌توانند موارد تخلف در این زمینه را از طریق سامانه ۱۹۰ و ۴۰۳۰ گزارش و شکایت‌های خود را در این زمینه مطرح کنند.

تولید ادوات قلیان جرم نیست
مسوول سلامت هوا و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی گفت: پلمب مراکز عرضه قلیان و جمع‌آوری قلیان‌های آن‌ها به طور مستمر و با گزارش‌های مردمی و بازرسی‌های کارشناسان انجام می‌شود.
رضا فرحزاد افزود: در دوران شیوع کرونا به دلیل مخاطرات ناشی از انتقال کرونا از این طریق برخورد با عرضه قلیان و جمع آوری آن‌ها با شدت بیشتری دنبال می‌شود.

فرحزاد ادامه داد: امسال چهار هزار قلیان از مراکز عرضه قلیان در مشهد جمع آوری و معدوم و ۵۰ مرکز عرضه در این زمینه پلمب شد و سال گذشته نیز ۶ هزار قلیان توسط مرکز بهداشت ثامن در اطراف حرم امام رضا (ع) جمع آوری و معدوم شد.
مسوول سلامت هوا و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی گفت: هر موردی که از فعالیت مراکز عرضه قلیان گزارش شود بلافاصله همکاران ما اقدام کرده و در قالب گشت‌های مشترک برای جمع آوری آن در کمتر از یک هفته اقدام خواهند کرد.

فرحزاد با اشاره به مشکلات قانونی در مبارزه با قلیان گفت: در حالی که طبق قانون، عرضه قلیان جرم است و بر اساس قانون با متخلفان برخورد می‌شود، اما تولید قلیان و ادوات آن جرم نیست و از نظر قانونی نمی‌توان با عاملان آن برخورد جدی داشت لذا برخی از افرادی که واحد صنفی عرضه قلیان آن‌ها پلمب می‌شود پس از مدتی با پرداخت جریمه‌ها دوباره مبادرت به خریداری قلیان می‌کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون دست کم ۴۰ مرکز عرضه ادوات قلیان در مشهد با مجوز صنایع دستی و اتاق اصناف فعالیت می‌کنند.

خطرات قلیان خیلی بیشتر از سیگار است
مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: طبق قانون، استفاده از قلیان در اماکن عمومی ممنوع است لذا با هماهنگی دادستانی و نیروی انتظامی به واحد‌هایی که عرضه قلیان دارند مراجعه و با آنان برخورد قانونی می‌شود.

محمد باباخانی افزود: عرضه قلیان در اماکن عمومی هتلها، هتل آپارتمان‌ها و میهمان پذیر‌ها و پارک‌ها و فضا‌های سبز ممنوع است.
وی ادامه داد: در نوبت اول تمام قلیان‌های واحد‌هایی که قلیان عرضه می‌کنند جمع آوری و معدوم می‌شود و در مرحله بعد با دستور دادستانی این مراکز مهر و موم می‌شود.

مسوول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: مصرف قلیان به دلیل اینکه دود عمیقی را به ناحیه تحتانی ریه وارد می‌کند تاثیرات منفی به مراتب بیشتری نسبت به سیگار دارد و فرد با مصرف نیم ساعت قلیان چندین برابر مصرف سیگار به جسم خود آسیب وارد می‌کند.

باباخانی افزود: استفاده از تنباکو‌های معطر نیز به مراتب مضرتر از تنباکوی معمولی است.

 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->