پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط
سرخط خبرها

آمار تکان‌دهنده مصرف لوازم آرایشی در ایران/خانم‌های ایرانی بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان در سال برای خرید لوازم آرایش هزینه می‌کنند

  • کد خبر: ۲۸۶۶۹
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵
آمار تکان‌دهنده مصرف لوازم آرایشی در ایران/خانم‌های ایرانی بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان در سال برای خرید لوازم آرایش هزینه می‌کنند
بازار خرید لوازم آرایشی در ایران به حدی داغ است که ایران در جایگاه دوم خاورمیانه و هفتم دنیا قرار دارد. بازار لوازم بهداشتی و آرایشی در ایران این روز‌ها شاهد ورود اقلام برند، اما قاچاقی است که از کمترین کیفیت برخوردارند.

به گزارش شهرآرانیوز، لوازم آرایشی که جزو جدایی ناپذیر زندگی زنان و دختران کشورمان محسوب می‌شود و اصولا خانم‌های ایرانی بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان در سال برای خرید لوازم آرایش هزینه می‌کنند.

 

بر اساس آمار‌های جهانی، ایران هفتمین کشور مصرف‌کننده لوازم آرایش در دنیا و دومین کشور خاورمیانه پس از عربستان سعودی است. ارزش سالیانه تجارت این لوازم در ایران، یک میلیارد دلار به صورت واردات و ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به شکل قاچاق است.

 

برآورد میزان مصرف لوازم آرایشی در ایران در حالی اعلام شده که از خرداد ۹۷ و با بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات لوازم آرایشی به دلیل قرار گرفتن در فهرست کالا‌های لوکس، ممنوع شد و عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو خبر داد که واردات لوازم آرایشی در کشور ۷۵ درصد کاهش یافته است.

 

به گفته صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صمت در سال ۹۶ حدود ۳ میلیارد دلار کالای اولویت ۴ به صورت رسمی وارد کشور شد که بعد از ممنوعیت واردات این کالا در سال ۹۷ بخش عمده‌ای از آن‌ها مانند بخش‌های پوشاک، صنایع غذایی، و لوازم آرایشی و بهداشتی تبدیل به ساخت داخل شده است.

 

این ممنوعیت طی ۱۸ ماه گذشته، بدون توجه به نیاز بازار و حجم تقاضا اتفاق افتاد و علاوه بر گسترش قاچاق سلامت زنان این جامعه را به خطر می‌اندازد نیز قابل تامل است، چون قطعا در طول این مدت، میزان مصرف لوازم آرایشی در ایران کاهش نداشته بلکه به دلایل مختلف و از جمله تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای درباره فرآورده‌های آرایشی بهداشتی جدید و بازاریابی برند‌های معروف دنیا، تقاضای بازار هم رو به افزایش گذاشته است.

 

حالا، ممنوعیتی که بدون محاسبه تقاضای مصرف‌کننده ایرانی و ظرفیت خط داخلی تولید لوازم آرایشی، به اجبار اعمال شده، قطعا در کوتاه مدت به افزایش واردات قاچاق و تولیدات تقلبی زیر‌زمینی دامن خواهد زد، چون مصرف‌کنندگان لوازم آرایشی، نمی‌توانند و نمی‌خواهند به تبعیت از نظر‌های سلیقه‌ای دولت، روال تقاضای خود را تغییر دهند.

 

لوازم آرایشی مناسب در کشور تولید نمی‌شود

حمید مقیمی رئیس هیئت مدیره انجمن وارد کنندگان فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و عطریات ایران،  با اشاره به افزایش قاچاق لوازم آرایشی در کشور، گفت: متاسفانه از اردیبهشت سال گذشته با زیرکی خاصی واردات لوازم آرایشی جزو ۵۵۰ ردیف کالایی قرار گرفت که واردات آن به کشور ممنوع شد که از این ردیف ۴۰ قلم ردیف آن شامل تعرفه گمرکی قرار گرفته است.

 

رئیس هیئت مدیره انجمن وارد کنندگان فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و عطریات ایران با بیان اینکه قاچاق لوازم آرایشی در کشور روند افزایشی دارد، بیان کرد: ممنوعیت واردات لوازم آرایشی به یک معضل بزرگ تبدیل شده و این ممنوعیت باعث افزایش قاچاق در کشور می‌شود در حالی که برخی از مسئولان بالادستی این موضوع را قبول ندارند.

 

مقیمی گفت: در حال حاضر منتظر این موضوع هستیم که مجلس جدید برای واردات لوازم آرایشی فکری کند. ایران جایگاه دوم را در استفاده از لوازم آرایشی دارد در نتیجه نیاز است فکری به حال این موضوع کنیم چرا که لوازم آرایشی مناسب در کشور تولید نمی‌شود و این موضوع کاملا مرتبط با سلامت افراد است.

 

به گفته این مقام مسئول، زمانی که سیاستی اعمال می‌شود باید دید این سیاست به نفع مردم است یا ضرر. باید دید باعث افزایش اشتغال می‌شود یا کاهش و همچنین باعث افزایش یا کاهش قاچاق می‌شود؟

 

او ادامه داد: هم اکنون به توافق رسیدیم که محصولاتی که در داخل تولید می‌شود وارد نشود، اما تا زمانی که تولید نشده باید وارد شود در حالی که لوازم آرایشی در کشور تولید نمی‌شود و تنها موردی که داریم اغلب شامل کرم‌های دست و صورت، رنگ مو، پاک‌کننده‌های صورت، اسپری‌ها و خوشبو‌کننده‌های بدن هستند و لوازم آرایشی با آن تعریف جهانی که مجموعه بسیار متنوعی شامل لاک ناخن و رژلب و رژگونه و مداد چشم و انواع حجم‌دهنده‌ها و فوم‌ها را دربرمی‌گیرد، را در ایران تولید نمی‌کنیم.

 

 

عدم ممنوعیت واردات لوازم آرایشی مشابه داخل


رئیس هیئت مدیره انجمن وارد کنندگان فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و عطریات ایران تشریح کرد: در حال حاضر اعلام کرده اند که لوازم خانگی که مشابه آن در داخل تولید می‌شود را وارد نکنیم، اما باید به این نکته توجه کرد آیا محصولات ایرانی با کیفیت هستند؟ درست است که هم اکنون مشکلات مالی زیادی داریم، اما این رویه باعث خواهد شد مشکلات بیشتر شود.

 

مقیمی گفت: در کنار واردات باید کیفیت مواد داخلی را افزایش دهیم تا بدین وسیله پیشرفت کنیم و بتوانیم از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم.

 

آبان ماه سال گذشته قانون ممنوعیت ورود کالا به کشور با امکان تولید داخل به تصویب رسید که البته نقد‌هایی هم به آن وارد شد؛ همچنین قانون "حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی" که در سال ۱۳۹۱، در جهت حمایت از کالای داخلی و افزایش توان تولید کنندگان تصویب و ابلاغ شده بود، در سال ۱۳۹۸ در مجلس اصلاح شد.

 

این قانون می‌گوید که کننده کار و محل رجوع کار باید ایرانی باشد، اما اگر شرکتی ایرانی – خارجی بود، یعنی ۵۱ درصد ایرانی و ۴۹ درصد خارجی باید هیئت نظارت بر قانون آن را تایید کند و اگر سهم طرف خارجی بیش از ۴۹ درصد بود، علاوه بر تایید هیات نظارت باید نظر مثبت شورای اقتصاد نیز کسب شود.

 

حجم مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی در ایران، سالانه چهار میلیارد دلار


موسی احمدزاده عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی،  کل حجم مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی در ایران را سالانه چهار میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: با وجود کاهش مبلغ واردات، مشاهدات میدانی از بازار نشان می‌دهد که حجم کالای خارجی در بازار تغییری نداشته است.

 

عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی گفت: در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۰۰ میلیون یورو محصولات آرایشی و بهداشتی به کشور وارد شد، اما در سال ۹۷ افزایش نرخ ارز باعث کاهش واردات این محصولات به ۱۱۲ میلیون یورو شد.

 

او با اشاره به ممنوعیت واردات بیش از ۸۰ درصد کالا‌های این بخش در سال گذشته، گفت: رقم دقیق واردات محصولات آرایشی و بهداشتی در سال گذشته هنوز مشخص نیست، اما احتمالا رقم ناچیزی بوده، این در حالی است که در سطح عرضه اثری از کاهش محصولات خارجی نیست.

 

احمد زاده با بیان اینکه آمار‌های جهانی حاکی از میزان بالای واردات و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه است، تصریح کرد: کل حجم واردات قانونی، قاچاق و تولید محصولات آرایشی، یعنی کل مصرف این محصولات در ایران سالانه معادل چهار میلیارد دلار است و ایران دومین مصرف‌کننده محصولات آرایشی در خاورمیانه و در برخی محصولات اولین مصرف‌کننده است.

 

او در پایان از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و وزارت بهداشت درخواست کرد که در بخشنامه محدودیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی بازنگری شود، چرا که این ممنوعیت باعث افزایش کالای قاچاق در سطح بازار شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->