معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

تشریح آخرین وضعیت پرداخت معوقات پرستاران توسط رئیس کل سازمان نظام پرستاری

  • کد خبر: ۲۹۰۴۹۰
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵
تشریح آخرین وضعیت پرداخت معوقات پرستاران توسط رئیس کل سازمان نظام پرستاری
رئیس‌ کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه پرستاران برای هر ساعت اضافه‌کاری حدود ۳۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که قابل قبول نیست، بر تعیین تکلیف سریع‌تر فرمول اضافه‌کاری پرستاران تاکید کرد و گفت: درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها ناپایدار است؛ به همین دلیل، دولت باید اضافه‌کار پرستاران را از محل منابع عمومی پرداخت کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر احمد نجاتیان در خصوص آخرین وضعیت کارگروه رسیدگی به وضعیت گروه‌های پرستاری در وزارت بهداشت، اظهار کرد: کارگروه رسیدگی به وضعیت گروه‌های پرستاری، طی روز‌های یکشنبه و دوشنبه (یکم و دوم مهرماه) تشکیل جلسه داد و در آن مسائلی مانند «ارزش‌های نسبی» و «دستورالعمل پرداخت» مورد بررسی قرار گرفت، البته مسائل مربوط به پرستاران به مسائلی مانند تعیین تکلیف معاونت‌های وزارت بهداشت وابسته است.

پیگیری اضافه‌کاری و استخدام پرستاران

وی با بیان اینکه معوقات پرستاران به طور متوسط ۲ تا ۳ ماه پرداخت شده است، عنوان کرد: دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به طور متوسط حدود ۲ تا ۳ ماه معوقات پرستاران را پرداخت کرده‌اند. این احتمال وجود دارد که برخی دانشگاه‌ها معوقات بیشتری و برخی معوقات کمتری پرداخته باشند. معوقات نسبت به مسائلی مانند «ساعات اضافه‌کاری» و «استخدام» چندان اثرگذار نیست و به منظور حل موضوع استخدام و اضافه‌کاری پرستاران، رسیدگی به چالش‌ها را از مجلس و دولت پیگیری می‌کنیم. امیدوارم که با پیگیری مسائل بتوانیم در ارتباط با اضافه‌کاری و استخدام به نتایج خوبی دست یابیم.

لزوم اصلاح فرمول اضافه‌کاری پرستاران

رئیس‌کل سازمان نظام‌پرستاری بیان کرد: فرمول اضافه‌کاری پرستاران باید به طور حتم اصلاح شود. مبلغی که با عنوان اضافه‌کار برای پرستاران واریز می‌شود عدد قابل‌قبولی نیست. موضوع پرداختی اضافه‌کار پرستاران فقط یک موضوع صنفی نیست، بلکه جزو چالش‌های نظام سلامت محسوب می‌شود. بخشی از خدمات پرستاری با اضافه‌کاری پوشش داده می‌شود و به همین دلیل، موضوع اضافه‌کاری پرستاران جزو مشکلات نظام سلامت به‌حساب می‌آید.

حدود ۳۰ هزار تومان، بابت هر ساعت اضافه‌کاری

نجاتیان افزود: پرستاران برای هر ساعت اضافه‌کاری حدود ۳۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که عدد قابل‌قبولی نیست. بخشی از خدمات پرستاری با اضافه کاری پوشش داده می‌شود و این در شرایطی است که بیمارستان‌ها با مشکل کمبود شدید پرستار مواجه هستند. پرستاران در نامه‌ای خطاب به سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت اعلام کرده‌اند که با نرخ کنونی، اضافه‌کاری نمی‌کنند. بررسی‌ها بیانگر این است که هر پرستار به طور متوسط حدود ۸۰ ساعت اضافه‌کار دارد که این میزان معادل تزریق «نصف نفر» نیروی انسانی به سیستم سلامت است.

لزوم تعیین تکلیف سریع فرمول پرداخت اضافه‌کاری پرستاران

وی با اشاره به اینکه دولت باید وضعیت فرمول پرداخت اضافه‌کار پرستاران را تا یک ماه آینده مشخص کند، تصریح کرد: اگر دولت و وزارت بهداشت خواهان استمرار ارائه خدمات هستند و نمی‌خواهند که خدمات نظام سلامت روی زمین بماند، باید وضعیت فرمول اضافه‌کار پرستاران را طی یک ماه آینده مشخص‌کنند. مبلغ ۱۰۰ هزار تومان برای اضافه‌کار در نظر گرفته شده، اما این امکان وجود که نیروی کار جوان‌تر مبلغ کمتری دریافت‌کند؛ به طور متوسط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان برای اضافه‌کار پرستاران در نظر گرفته شده است.

رئیس‌کل سازمان نظام‌پرستاری در خصوص مبلغ تعیین شده اضافه‌کار پرستاران گفت: متوسط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می‌تواند رضایت نسبی پرستاران را فراهم کند، اما باید مقدورات کشور نیز در نظر گرفته شود. شاید متوسط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان ایده‌ال نباشد، اما باید مقدورات دولت را در کانون توجه قرار دهیم. دولت باید مبلغ اضافه‌کار پرستاران را از منابع عمومی تامین و پرداخت کند. دولت با محدودیت‌هایی در زمینه استخدام مواجه است و به همین دلیل به اضافه‌کار روی می‌آورد.

نجاتیان ادامه داد: پرداخت اضافه‌کار از محل درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها غیرممکن است. در حال حاضر درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها ناپایدار است؛ به همین دلیل، دولت باید اضافه‌کار پرستاران را از محل منابع عمومی پرداخت کند.

کمبود فاجعه‌بار نیروی پرستاری در برخی استان‌ها

وی در خصوص ضرورت جذب پرستار برای نظام سلامت خاطرنشان کرد: فرمول استانداردی با هدف ارائه خدمات با حداقل کیفیت در ارتباط با نسبت پرستار به تخت بیمارستانی تعریف شده، براساس این فرمول، ۱.۸ پرستار و ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت تعریف شده است. فرمول مدنظر با هدف ارائه خدمات باکیفیت حداقلی است. هرچقدر میزان پرستار نسبت به تخت براساس فرمول تعریف شده کاهش یابد، به همان نسبت نیز میزان ارائه خدمات کاهش می‌یابد.

رئیس‌ کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: در حال حاضر، نرم نسبت پرستار به تخت در کشور «کمتر از یک» است و برخی از استان‌های کشور مانند خوزستان با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند. وضعیت نیروی انسانی در استان خوزستان، فاجعه بوده؛ به نحوی که بررسی‌ها نشان می‌دهد نسبت پرستار به تخت در این استان حدود ۰.۶ است.

نجاتیان با بیان اینکه وضعیت نیروی انسانی به نحوی است که پرستاران ناچار به اضافه‌کار اجباری هستند، عنوان کرد: به طور مثال، یک پرستاری باید از چهار بیمار در بخش ICU پرستاری کند؛ در حالی که شرایط باید به نحوی باشد که دو بیمار را تحت پوشش قرار دهد. در حال حاضر، تحقق نرم ۱.۸ پرستار به ازای هر تخت با توجه به وضعیت دانش‌آموختگان پرستاری مقدور نیست؛ طی بازه زمانی پنج تا هفت ساله می‌توانیم به نرم ۱.۸ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی نزدیک شویم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->