دانستنی‌های بیشتر درباره تخم‌مرغ، غذایی ساده ولی بسیار ارزشمند | یک وعده طلایی ترافیک سنگین در پل انقلاب اسلامی، بزرگراه شهید سلیمانی و میدان ده‌دی در مشهد (۱۸ مهر ۱۴۰۳) بیش از ۲۲ هزار واکسن آنفلوانزا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد رسید مشکل کمبود معلم در دبستان دخترانه شهید بیگلری مشهد بعد از ۱۷‌ روز حل شد! تصادف و واژگونی تاکسی در مشهد ۲ مصدوم برجای گذاشت (۱۸ مهر ۱۴۰۳) صنعت پست؛ انتظارات و امید‌ها همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در هیئت دولت تصویب شد | احکام جدید به زودی صادر می‌شود (۱۸ مهر ۱۴۰۳) افتتاح سی‌و‌هفتمین مجموعه آموزشی طرح «سه‌شنبه‌های افتتاح» | جبران کمبود سرانه آموزشی مشهد تا پایان سال‌۱۴۰۴ درباره آگهی‌های فروش اعضای بدن که رد پایش را در گوشه وکنار شهر مشهد می‌بینیم | فقر تا مغز استخوان دستیابی ایران به تولید قرنیه مصنوعی | چشم پزشکی ایران قابل مقایسه با آمریکا و اروپاست توضیحات آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص حل مشکلات توزیع کتب درسی و کمبود معلم با شروع فصل سرد سیر طبیعی افزایش کرونا و آنفلوآنزا در کشور دیده می شود هم‌دلی و هم‌دردی دکتر غلامحسین نوفرستی یا بیماران سرطانی | معالج ناامیدی بازداشت ۴ فروشنده مشروبات الکلی در مازندران به اتهام قتل عمد افزایش حقوق دستیاران پزشکی از مهرماه ۱۴۰۳| رقم پرداختی‌ها تا ۲۵ میلیون تومان اعمال‌قانون ۲۰۶۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۱۰۰ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۸ مهر ۱۴۰۳) نابودشدن زندگی ده‌ساله با یک سفر سه‌روزه | یک عاشقانه خونین واژگونی تریلی در میدان جهاد مشهد (چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳) قالیباف: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از مهر ماه ۱۴۰۳ کلید خواهد خورد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۸ مهر ۱۴۰۳) | کاهش دمای هوا از روز یکشنبه وعده جدید برای بیمارستان حاشیه شهر مشهد | اورژانس حاشیه به آذر ۱۴۰۳ می‌رسد؟ لزوم معرفی شیرخشک‌های متنوع برای ارتقای سلامت نوزادان تازه های سارکوم سر و گردن کودکان | راهکار کاهش هزینه‌های درمان سرطان کودکان
سرخط خبرها

تشریح آخرین وضعیت پرداخت معوقات پرستاران توسط رئیس کل سازمان نظام پرستاری

  • کد خبر: ۲۹۰۴۹۰
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵
تشریح آخرین وضعیت پرداخت معوقات پرستاران توسط رئیس کل سازمان نظام پرستاری
رئیس‌ کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه پرستاران برای هر ساعت اضافه‌کاری حدود ۳۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که قابل قبول نیست، بر تعیین تکلیف سریع‌تر فرمول اضافه‌کاری پرستاران تاکید کرد و گفت: درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها ناپایدار است؛ به همین دلیل، دولت باید اضافه‌کار پرستاران را از محل منابع عمومی پرداخت کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر احمد نجاتیان در خصوص آخرین وضعیت کارگروه رسیدگی به وضعیت گروه‌های پرستاری در وزارت بهداشت، اظهار کرد: کارگروه رسیدگی به وضعیت گروه‌های پرستاری، طی روز‌های یکشنبه و دوشنبه (یکم و دوم مهرماه) تشکیل جلسه داد و در آن مسائلی مانند «ارزش‌های نسبی» و «دستورالعمل پرداخت» مورد بررسی قرار گرفت، البته مسائل مربوط به پرستاران به مسائلی مانند تعیین تکلیف معاونت‌های وزارت بهداشت وابسته است.

پیگیری اضافه‌کاری و استخدام پرستاران

وی با بیان اینکه معوقات پرستاران به طور متوسط ۲ تا ۳ ماه پرداخت شده است، عنوان کرد: دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به طور متوسط حدود ۲ تا ۳ ماه معوقات پرستاران را پرداخت کرده‌اند. این احتمال وجود دارد که برخی دانشگاه‌ها معوقات بیشتری و برخی معوقات کمتری پرداخته باشند. معوقات نسبت به مسائلی مانند «ساعات اضافه‌کاری» و «استخدام» چندان اثرگذار نیست و به منظور حل موضوع استخدام و اضافه‌کاری پرستاران، رسیدگی به چالش‌ها را از مجلس و دولت پیگیری می‌کنیم. امیدوارم که با پیگیری مسائل بتوانیم در ارتباط با اضافه‌کاری و استخدام به نتایج خوبی دست یابیم.

لزوم اصلاح فرمول اضافه‌کاری پرستاران

رئیس‌کل سازمان نظام‌پرستاری بیان کرد: فرمول اضافه‌کاری پرستاران باید به طور حتم اصلاح شود. مبلغی که با عنوان اضافه‌کار برای پرستاران واریز می‌شود عدد قابل‌قبولی نیست. موضوع پرداختی اضافه‌کار پرستاران فقط یک موضوع صنفی نیست، بلکه جزو چالش‌های نظام سلامت محسوب می‌شود. بخشی از خدمات پرستاری با اضافه‌کاری پوشش داده می‌شود و به همین دلیل، موضوع اضافه‌کاری پرستاران جزو مشکلات نظام سلامت به‌حساب می‌آید.

حدود ۳۰ هزار تومان، بابت هر ساعت اضافه‌کاری

نجاتیان افزود: پرستاران برای هر ساعت اضافه‌کاری حدود ۳۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که عدد قابل‌قبولی نیست. بخشی از خدمات پرستاری با اضافه کاری پوشش داده می‌شود و این در شرایطی است که بیمارستان‌ها با مشکل کمبود شدید پرستار مواجه هستند. پرستاران در نامه‌ای خطاب به سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت اعلام کرده‌اند که با نرخ کنونی، اضافه‌کاری نمی‌کنند. بررسی‌ها بیانگر این است که هر پرستار به طور متوسط حدود ۸۰ ساعت اضافه‌کار دارد که این میزان معادل تزریق «نصف نفر» نیروی انسانی به سیستم سلامت است.

لزوم تعیین تکلیف سریع فرمول پرداخت اضافه‌کاری پرستاران

وی با اشاره به اینکه دولت باید وضعیت فرمول پرداخت اضافه‌کار پرستاران را تا یک ماه آینده مشخص کند، تصریح کرد: اگر دولت و وزارت بهداشت خواهان استمرار ارائه خدمات هستند و نمی‌خواهند که خدمات نظام سلامت روی زمین بماند، باید وضعیت فرمول اضافه‌کار پرستاران را طی یک ماه آینده مشخص‌کنند. مبلغ ۱۰۰ هزار تومان برای اضافه‌کار در نظر گرفته شده، اما این امکان وجود که نیروی کار جوان‌تر مبلغ کمتری دریافت‌کند؛ به طور متوسط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان برای اضافه‌کار پرستاران در نظر گرفته شده است.

رئیس‌کل سازمان نظام‌پرستاری در خصوص مبلغ تعیین شده اضافه‌کار پرستاران گفت: متوسط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می‌تواند رضایت نسبی پرستاران را فراهم کند، اما باید مقدورات کشور نیز در نظر گرفته شود. شاید متوسط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان ایده‌ال نباشد، اما باید مقدورات دولت را در کانون توجه قرار دهیم. دولت باید مبلغ اضافه‌کار پرستاران را از منابع عمومی تامین و پرداخت کند. دولت با محدودیت‌هایی در زمینه استخدام مواجه است و به همین دلیل به اضافه‌کار روی می‌آورد.

نجاتیان ادامه داد: پرداخت اضافه‌کار از محل درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها غیرممکن است. در حال حاضر درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها ناپایدار است؛ به همین دلیل، دولت باید اضافه‌کار پرستاران را از محل منابع عمومی پرداخت کند.

کمبود فاجعه‌بار نیروی پرستاری در برخی استان‌ها

وی در خصوص ضرورت جذب پرستار برای نظام سلامت خاطرنشان کرد: فرمول استانداردی با هدف ارائه خدمات با حداقل کیفیت در ارتباط با نسبت پرستار به تخت بیمارستانی تعریف شده، براساس این فرمول، ۱.۸ پرستار و ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت تعریف شده است. فرمول مدنظر با هدف ارائه خدمات باکیفیت حداقلی است. هرچقدر میزان پرستار نسبت به تخت براساس فرمول تعریف شده کاهش یابد، به همان نسبت نیز میزان ارائه خدمات کاهش می‌یابد.

رئیس‌ کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: در حال حاضر، نرم نسبت پرستار به تخت در کشور «کمتر از یک» است و برخی از استان‌های کشور مانند خوزستان با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند. وضعیت نیروی انسانی در استان خوزستان، فاجعه بوده؛ به نحوی که بررسی‌ها نشان می‌دهد نسبت پرستار به تخت در این استان حدود ۰.۶ است.

نجاتیان با بیان اینکه وضعیت نیروی انسانی به نحوی است که پرستاران ناچار به اضافه‌کار اجباری هستند، عنوان کرد: به طور مثال، یک پرستاری باید از چهار بیمار در بخش ICU پرستاری کند؛ در حالی که شرایط باید به نحوی باشد که دو بیمار را تحت پوشش قرار دهد. در حال حاضر، تحقق نرم ۱.۸ پرستار به ازای هر تخت با توجه به وضعیت دانش‌آموختگان پرستاری مقدور نیست؛ طی بازه زمانی پنج تا هفت ساله می‌توانیم به نرم ۱.۸ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی نزدیک شویم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->