۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

تأکید مجدد وزارت آموزش و پرورش بر عدم خودداری مدارس از ثبت‌نام به بهانه داشتن نمرات ضعیف

  • کد خبر: ۲۹۰۵۱۴
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴
تأکید مجدد وزارت آموزش و پرورش بر عدم خودداری مدارس از ثبت‌نام به بهانه داشتن نمرات ضعیف
مشاور وزیر آموزش و پرورش درباره ارتقای کیفیت آموزش مدارس دولتی گفت: حذف دانش‌آموزان هیچ‌زمانی مورد تأیید سیستم آموزشی نیست؛ مدارس نباید از ثبت‌نام دانش‌آموزان دارای نمرات ضعیف خودداری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خانواده‌ها برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس طی دو سال گذشته با مشکلاتی از جمله پرشدن ظرفیت مدارس و ثبت‌نام کردن سلیقه‌ای دانش‌آموزان توسط مدیران مواجه بوده‌اند.

بسیاری از خانواده‌ها اعلام کردند که مدیران مدارس دانش‌آموزان با نمرات ضعیف یا نمره انضباط پایین را ثبت‌نام نمی‌کنند و فرزندان آنها بلاتکلیف مانده‌اند و این در حالی است که عدالت آموزشی به معنای فراهم کردن آموزش برای همه دانش‌آموزان و در مرحله دوم ارتقای کیفیت آموزشی است.

در این راستا، علیرضا کمرئی در خصوص اینکه برخی از مدارس دولتی دانش‌آموزان با نمره ضعیف را ثبت‌نام نمی‌کنند، اظهار کرد: بدیهی است که خانواده به دنبال ثبت‌نام فرزندان در مدارسی هستند که از کیفیت لازم برخوردار باشد، چراکه فرزندان سرمایه‌های خانواده هستند.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها تمایل دارند تا فرزندان از یک وضعیت آموزشی خوب بهره‌مند شوند، عنوان کرد: شاید همین یکی از دلایل مهمی است که سبب شده تا بر بهبود کیفیت مدارس دولتی تمرکز کنیم. در واقع مدرسه‌های دولتی که امروز گاه با نقد‌هایی روبه‌رو می‌شوند، باید به چنان شایستگی و قابلیتی برسند که خانواده‌ها بدون هیچ تردیدی فرزند خود را در نزدیک‌ترین مدرسه محل سکونت ثبت‌نام کنند. همان عارضه ضعف کیفیت مدارس دولتی از جمله کیفیت پایین در اداره مدرسه، عملکرد منجر به یادگیری و آموزش و علائم از خروجی ناکارآمد مدرسه بر فکر و روح خانواده اثر گذاشته است.

کمرئی در پاسخ به این پرسش که آیا مدارس می‌توانند دانش‌آموزان با نمره ضعیف را ثبت‌نام نکنند، بیان کرد: مکانیزم ثبت‌نام ممکن است که از یک محدوده‌بندی ثبت‌نام تبعیت کند، اما حذف دانش‌آموز در هیچ جا و هیچ وقت مورد حمایت سیستم آموزشی نبوده و نیست. اساس وجود مدرسه جذب و حمایت دانش‌آموزان است، اما محدوده‌بندی در شهر‌های بزرگ اجتناب‌ناپذیر است؛ زیرا با انباشتی از دانش‌آموزان روبه‌رو خواهد شد که هم کیفیت و هم کمیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بهتر است که جامعه هم با محدوده‌بندی همراهی کند، حق ثبت‌نام دانش‌آموز در نزدیک‌ترین مدرسه به او داده شود و دغدغه خانواده کاهش یابد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در خصوص راهکار‌ها برای ارتقای کیفیت مدارس دولتی گفت: موضوع کیفیت آموزشی در مدارس دولتی دغدغه نظام است که در جستجوی راه‌هایی برای بهبود این موضوع هستیم. مباحث تئوریک برای بهبود وضعیت مدارس دولتی و موانع اجرایی فراوان برای این موضوع وجود دارد، سیستم آموزشی فعالیت می‌کند، اما مورد نقد است که چرا خروجی‌ها قابلیت لازم را ندارد.

وی ادامه داد: سند تحول تراز مدرسه به گونه‌ای تعریف شده که با وضعیت فعلی ما به نوعی تطابق ندارد. وزارت آموزش و پرورش در دوره جدید تصمیم دارد که به دنبال برنامه‌های پیشین کیفیت‌بخشی، یک اقدام ناظر به کیفیت مدرسه را در پیش گیرد. این موضوع از نظر تئوریک هم وحدت نظری در آن وجود ندارد، ابتدا باید در حوزه نخبگانی به یک انسجام فکری در مقوله کیفیت مدارس دولتی در سطح مدرسه برسد، سپس با راهکار‌های اجرایی به سمت عملیاتی شدن ببرد. بهبود مدارس دولتی بدون توسعه شایستگی‌های حرفه‌ای مدیران و معلمان امکان‌پذیر نیست، بنابراین احتمال اینکه نظام آموزشی بر بهبود مدیران و توسعه شایستگی‌های حرفه‌ای معلمان متمرکز شود، بیشتر است.

کمرئی با اشاره به اینکه بهبود شایستگی مدیران کانونی‌ترین مساله در بهبود مدرسه است، تصریح کرد: مدیران هستند که همه طراحی‌های آموزشی را انجام می‌دهند و معلمان را در جهت بهبود هدایت می‌کنند. اینکه امروز مدارس این قابلیت را دارند یا خیر، قابل نقد است. اگر مدیران در این جهت آموزش داده شوند، قادر هستیم که توجه بیشتری به امکانات مدرسه کنیم.

مشاور وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: برنامه‌های آموزشی باید بهبود یابد. در زمینه خروجی و عملکرد مدارس باید شاهد وضعیت بهتری از نظر پیامد‌های تربیتی یعنی بهبود شاخص‌هایی باشیم که به ارزیابی شایستگی‌های دانش‌آموزان به عنوان خروجی معطوف می‌شود. همچنین بهبود عملکرد یعنی شاخص‌هایی که به نتایج عملکردی مدرسه از بهبود نمره تا شاخص‌های کمی و نظایر مربوط می‌شود. اکنون در مرحله طراحی هستیم و همچنین اینکه این طراحی باید از طریق حوزه نخبگانی محک زده شود تا این سیاست‌ها به یک برنامه عملیاتی در سطح مدرسه تبدیل شود.

رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص راهکار بهبود کیفیت مدارس دولتی گفته بود: معلمان مدارس دولتی به لحاظ انگیزه و کیفیت در ارائه آموزش بهتر هستند، بنابراین باید روی مهارت‌های سواد پایه تأکید کنیم. این اشتباه است که گمان کنیم مشکل یادگیری دانش‌آموزان از معلم است، حال آنکه تراکم بالای کلاس‌های درس باعث یادگرفتن دانش آموزان می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: اکنون ۷ هزار و ۷۰۰ کلاس درس با جمعیت بالای ۴۰ نفر داریم و برای رسیدن به عدالت آموزشی باید تراکم بالای کلاس‌های درس را کاهش داد.

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ۱۶ میلیون و ۶۱۵ هزار دانش‌آموز در سال تحصیلی جدید در ۱۱۷ هزار ۱۴۰ مدرسه ثبت‌نام و سال تحصیلی جدید را آغاز کردند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->