کسب ۴۰ مدال توسط دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد‌های جهانی انهدام باند سرقت کلاغ‌های غریبه در مشهد نکاتی برای تغذیه سالم دانش آموزان در وقت مدرسه شناسایی ۴۳۴ بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور پایان رسیدگی به پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران علت آتش‌سوزی در ساختمان شرکت سیمان سبزوار چه بود؟ مهار آتش سهمگین ساختمان سیمان لار سبزوار با تلاش آتش‌نشانان فرودگاهی چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر
سرخط خبرها

سکته مغزی، سومین علت مرگ و میر در جهان

  • کد خبر: ۲۹۰۷۰۰
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
سکته مغزی، سومین علت مرگ و میر در جهان
یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که تغییرات آب و هوایی و بدتر شدن رژیم غذایی، نرخ جهانی بروز سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از سکته را به اوج رسانده است.

به گزارش شهرآرانیوز، به گفته تیمی به سرپرستی «والری فیگین»، از دانشگاه فناوری اوکلند در نیوزلند، «تقریباً ۱۲ میلیون نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ دچار سکته مغزی شدند که ۷۰ درصد نسبت به سال ۱۹۹۰ افزایش یافته است.»

در حال حاضر سکته مغزی سومین علت مرگ و میر در جهان است که سالانه بیش از ۷.۳ میلیون نفر را می‌کشد.

به گفته متخصصان، این روند می‌تواند اینگونه نباشد، زیرا سکته تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

برخی از عوامل خطر سکته مغزی عبارتند از: آلودگی هوا (که تغییرات آب و هوایی موجب آن تشدید می‌شود)، وزن اضافی بدن، فشار خون بالا، سیگار کشیدن و عدم تحرک بدنی. به گفته محققان، همه این خطرات را می‌توان کاهش داد یا کنترل کرد.

علاوه بر میلیون‌ها مرگ مرتبط با سکته مغزی، این حملات اغلب بازماندگان را به طور جدی ناتوان می‌کنند. این گزارش نشان می‌دهد که تعداد سال‌های زندگی سالم از دست رفته در سراسر جهان به دلیل سکته تقریباً یک سوم (۳۲ درصد) بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

چرا افزایش در سکته مغزی رخ داده است؟ بر اساس تحلیل جدید، میزان قرار گرفتن افراد در معرض عوامل خطر متعدد سکته مغزی مدام در حال افزایش است.

بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱، بار جهانی سکته ناشی از شاخص توده بدنی بالا (افزایش ۸۸ درصدی)، دمای بالا (۷۲ درصد)، قند خون بالا (۳۲ درصد)، رژیم غذایی سرشار از نوشیدنی‌های شیرین (۲۳ درصد)، فعالیت بدنی کم (۱۱٪)، فشار خون سیستولیک بالا (۷٪) و رژیم غذایی کم اسید‌های چرب غیراشباع امگا ۶ (تا ۵٪) به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

دما‌های بالاتر به معنای بدتر شدن آلودگی هوا، یکی دیگر از عوامل خطر شناخته شده برای سکته مغزی است. به گفته محققان، تاثیر روز‌های گرم و مه آلود بر خطر سکته مغزی شاید در کشور‌های فقیرتر مخرب‌ترین باشد و ممکن است با تغییرات آب و هوایی بدتر شود.

در حقیقت، زمانی که صحبت از خطر سکته مغزی هموراژیک (خون‌ریزی) می‌شود، اکنون خطرات ناشی از تنفس در هوای کثیف با سیگار کشیدن برابر است.

سکته مغزی هموراژیک بسیار کمتر از سکته مغزی ایسکمیک (مرتبط با لخته) است و حدود ۱۵ درصد موارد را شامل می‌شود. اما محققان خاطرنشان کردند که این عامل نیمی از مرگ و میر‌ها و ناتوانی‌های مرتبط با سکته مغزی در سطح جهان است.

بدتر شدن رژیم غذایی نیز نقش مهمی در میزان سکته دارد، زیرا میزان چاقی، کلسترول بالا و فشار خون بالا را افزایش می‌دهد که همگی عوامل خطر بزرگ سکته مغزی هستند.

از دست دادن سلامتی ناشی از سکته به طور نامتناسبی بر بسیاری از محروم‌ترین کشور‌های آسیایی و جنوب صحرای آفریقا به دلیل افزایش بار عوامل خطر کنترل نشده، به ویژه فشار خون بالا کنترل نشده، و افزایش سطح چاقی و دیابت نوع ۲ در بزرگسالان جوان تأثیر می‌گذارد.

جانسون گفت: «از آنجایی که آلودگی هوا ارتباط تنگاتنگی با افزایش دما دارد، اهمیت اقدامات اضطراری آب و هوایی و اقدامات برای کاهش آلودگی هوا را نمی‌توان بیش از حد برآورد کرد؛ و با افزایش قرار گرفتن در معرض عوامل خطر مانند قند خون بالا و رژیم غذایی سرشار از نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، نیاز اساسی به مداخلات متمرکز بر چاقی و سندرم‌های متابولیک (مانند دیابت) وجود دارد.»

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->