۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند
سرخط خبرها

چه غذا‌هایی باعث بالا رفتن فشار چشم می‌شوند؟

  • کد خبر: ۲۹۰۷۲۳
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
چه غذا‌هایی باعث بالا رفتن فشار چشم می‌شوند؟
بسیاری از غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که روزانه مصرف می‌کنیم، می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم منجر به افزایش فشار چشم‌ها و عوارض و بیماری‌های پس از آن شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، تا حالا شنیده بودید که بعضی غذاها، نوشیدنی‌ها و درکل خوراکی‌ها آن قدر برای سلامت مضرند که می‌توانند باعث بالا رفتن فشار چشم‌ها شوند و فشار چشم، یکی از عوامل مهم در بروز بیماری‌هایی مثل گلوکوم یا آب سیاه محسوب می‌شود؟!

فشار داخل چشمی، فشاری است که براثر تولید مایع زلالیه و تغییر حجم کروئید و تونوسیتی عضلات خارج چشمی ایجاد می‌شود و مقدار متوسط آن ۱۵ میلیمتر جیوه است. زمانی که فشار چشم از ۲۱ میلیمتر جیوه بالاتر رود، نیرویی در داخل چشم ایجاد می‌شود که می‌تواند به عصب بینایی چشم آسیب برساند و درنهایت موجب کاهش دید یا از دست رفتن بینایی شود. افزایش فشار چشم معمولاً بدون علامت است و تنها در معاینه‌های پزشکی تشخیص داده می‌شود.

تغذیه و سبک زندگی نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت چشم‌ها و کنترل فشار چشم دارند. چراکه بسیاری از غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که روزانه مصرف می‌کنیم، می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر فشار چشم تأثیر بگذارند. در این گزارش به بررسی غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که می‌توانند موجب افزایش فشار داخل چشم شوند، پرداخته می‌شود.

کافئین

کافئین یکی از موادی است که به طور گسترده در نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، چای و نوشابه‌های انرژی‌زا وجود دارد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند باعث افزایش فشار داخل چشم شود. این افزایش فشار به دلیل تأثیر کافئین بر تولید مایع داخل چشم و کاهش تخلیه آن رخ می‌دهد. مصرف متعادل کافئین معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مصرف بیش از حد آن به خصوص برای افرادی که در معرض خطر گلوکوم هستند، ممکن است مضر باشد سلامت.

غذا‌های پرنمک

نمک، یکی از عواملی است که به دلیل افزایش فشار خون می‌تواند به طور غیرمستقیم فشار چشم را نیز افزایش دهد. مصرف بالای نمک در رژیم غذایی باعث تجمع مایعات در بدن می‌شود که این امر می‌تواند فشار داخل چشم را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین، افزایش مصرف سدیم با بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا مرتبط است که خود یکی از عوامل تشدیدکننده فشار چشم محسوب می‌شود. بنابراین، کاهش مصرف نمک و انتخاب غذا‌های کم‌نمک می‌تواند به کنترل بهتر فشار داخل چشم کمک کند.

چربی‌های اشباع و ترانس

غذا‌های حاوی چربی‌های اشباع و ترانس هم می‌توانند به افزایش فشار چشم کمک کنند. این چربی‌ها اغلب در فست‌فودها، غذا‌های سرخ‌شده و محصولات پخته‌شده صنعتی مانند کیک‌ها و بیسکویت‌ها یافت می‌شوند. چربی‌های ترانس و اشباع می‌توانند به افزایش کلسترول و در نتیجه فشار خون منجر شوند که این فشار به مرور زمان به چشم‌ها نیز منتقل می‌شود. علاوه بر این، چربی‌های اشباع و ترانس تأثیر منفی بر سلامت عمومی بدن دارند و مصرف آنها باید محدود شود.

الکل

مصرف زیاد الکل می‌تواند به طور موقت فشار داخل چشم را افزایش دهد. الکل تأثیرات متعددی بر بدن دارد و می‌تواند منجر به تغییرات موقت در تعادل مایعات داخل چشم شود. همچنین، الکل باعث کاهش آب بدن می‌شود که این موضوع می‌تواند به کاهش میزان مایعات مورد نیاز برای حفظ تعادل فشار داخل چشم منجر شود.

شکر و کربوهیدرات‌های ساده

مصرف بیش از حد شکر و کربوهیدرات‌های ساده مانند نان سفید، برنج سفید و شیرینی‌ها می‌تواند به افزایش فشار چشم منجر شود. این مواد غذایی به سرعت در بدن به گلوکز تبدیل می‌شوند و می‌توانند سطح انسولین را افزایش دهند. افزایش انسولین با افزایش فشار داخل چشم ارتباط دارد و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی مانند گلوکوم را افزایش دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد برای کاهش خطر افزایش فشار چشم، از مصرف مواد غذایی حاوی شکر زیاد پرهیز کنند و به جای آنها کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات کامل مصرف کنند.

غذا‌های فرآوری‌شده

غذا‌های فرآوری‌شده مانند کنسروها، سوسیس، کالباس و چیپس حاوی مقادیر زیادی نمک، چربی‌های ناسالم و مواد افزودنی هستند که می‌توانند به افزایش فشار چشم منجر شوند. این غذا‌ها نه تنها فشار خون را افزایش می‌دهند، بلکه می‌توانند باعث افزایش تجمع مایعات در بدن شوند که این خود به افزایش فشار داخل چشم می‌انجامد. در نتیجه بهتر است تا حد امکان از مصرف غذا‌های فرآوری‌شده خودداری کرده و به جای آنها از غذا‌های تازه و طبیعی استفاده کنیم.

خوراکی‌های مفید برای کاهش فشار چشم

در مقابل غذا‌های مضر، برخی مواد غذایی می‌توانند به کاهش فشار داخل چشم و حفظ سلامت چشم‌ها کمک کنند. این مواد غذایی شامل سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم‌پیچ، میوه‌هایی که غنی از ویتامین C هستند مانند پرتقال و توت‌ها، و غذا‌های غنی از اسید‌های چرب امگا۳ مانند ماهی‌های چرب هستند. این مواد غذایی دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی هستند که می‌توانند به بهبود جریان خون در چشم و کاهش فشار داخل آن کمک کنند.

حفظ سلامت چشم‌ها به ویژه در برابر افزایش فشار چشم امری حیاتی است و تغذیه در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد. درحالی‌که خیلی‌ها این را نمی‌دانند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند سلامت چشم‌ها هیچ ارتباطی با نوع تغذیه ندارد. آنها گمان می‌کنند که رفتار غذایی‌شان هر طور باشد، چشم‌هایشان تا پایان عمر به دور از آسیب می‌مانند. این در حالی است که تغذیه نادرست به راحتی می‌تواند فشار داخل چشم را افزایش دهد و عوارض جبران‌ناپذیری برای فرد بر جا بگذارد. همچنین تعادل در استفاده از مواد غذایی مفید می‌تواند از بروز مشکلات جدی چشمی جلوگیری کند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->