زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت الاسلام والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه
سرخط خبرها

زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم

  • کد خبر: ۳۰۸۵۵۷
  • ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم
فوق تخصص شبکیه گفت: در بدو تولد یکی از ابتدایی‌ترین معاینه‌ها توسط پزشک معاینه چشم و قدرت بینایی است. اگر تنبلی چشم در سنین پایین بهبود پیدا نکند، در بزرگسالی دیگر قابل بهبود نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، پرویز ملکی فر گفت: تنبلی چشم (Amblyopia) یک حالتی است که ضعف بینایی با عینک اصلاح نمی‌شود، یعنی بعضی اوقات چشم با ضعف‌هایی مواجه است که با عینک اصلاح می‌شود. به عنوان مثال شماره چشم فردی منفی ۲ است و عینک برای شخص تجویز خواهد شد، اما در برخی موارد بینایی فرد ضعیف است ولی با عینک درمان نخواهد شد.

علت ایجاد تنبلی چشم

ملکی فر اذعان کرد: تنبلی چشم علل مختلفی دارد، اما باید دانست مهم‌ترین مسئله در تنبلی چشم این است که در دوران کودکی هرچه سن پایین‌تر باشد تشخیص و درمان آن مؤثرتر و مفیدتر خواهد بود.

وی ادامه داد: هر علتی که باعث شود چشم در هنگام کودکی ضعف بینایی پیدا کند به آن رسیدگی نشود، باعث ایجاد تنبلی چشم خواهد شد. برای مثال فردی که از کودکی دچار آب مروارید مادرزادی در یک یا دو چشم باشد و درمان یا جراحی نشود می‌تواند فرد را دچار تنبلی چشم کرده و فرد تا آخر عمر دچار کم‌بینایی شود، یکی دیگر از علت‌های ایجاد تنبلی چشم ضعف عیوب انکساری چشم یعنی فرد در کودکی به نزدیک بینی (آستیگمات شدید) یا دوربینی شدید دچار شده است؛ بنابراین با معاینه چشم در دوران کودکی می‌توان مشکل بینایی در کودک را حل کرد.

تشخیص تنبلی چشم

فوق تخصص شبکیه تصریح کرد: تشخیص تنبلی چشم جزو کار‌هایی است که متخصص کودک در هنگام تولد در بیمارستان معاینه می‌کند. بعضی بیماری‌های چشم در همان بدو تولد مانند رد فلکس (قرمز بودن چشم) تشخیص داده می‌شود. اگر بینایی دچار مشکل باشد به جراح یا متخصص چشم کودک ارجاع داده می‌شود.

وی افزود: معاینه در بدو تولد از مهم‌ترین فعالیت پزشک است. البته تا سه ماهگی انحراف چشم کودک طبیعی است، زیرا نمی‌تواند تمرکز کند، اما بعد از سه ماهگی اگر کودک دچار انحراف چشم باشد با ید به چشم پزشک مراجعه کرده و این مسئله پیگیری شود. اگر کودک افتادگی پلک داشته باشد این خود زمینه ساز بروز تنبلی چشم در سنین بالاتر می‌شود پس به طور کلی هرگونه علامت غیرطبیعی توسط والدین مشاهده شود باید به پزشک مراجعه کنند.

راه درمان تنبلی چشم

ملکی فر اظهار داشت: برای درمان تنبلی چشم راه‌های متفاوتی وجود دارد، اما این نکته قابل اهمیت است که درمان زمان طلایی دارد که باید کودک در آن زمان درمان خود را آغاز کرده تا بهترین نتیجه را دریافت کند. با توجه به موقعیت درصد بینایی کودک و تشخیص دقیق پزشک نسبت به هر مشکل یعنی اگر آب مروارید باشد عینک مناسب تجویز می‌شود، اگر انحراف چشم باشد جراحی باید صورت گیرد. اگر تشخیص و درمان صورت نگیرد یک یا دو چشم دچار تنبلی چشم شدید شده و در بزرگسالی امکان بهبود نخواهد بود.

چشم پزشک بیان کرد: توصیه ما به والدین این است که سالی یک‌بار معاینه چشم توسط متخصص صورت گیرد تا هرزمان برای بینایی کودک مشکلی ایجاد شد پزشک سریع وارد عمل شده و آن را برطرف کند. اگر کودکی نیاز به عینک دارد برای اینکه در آینده دچار تنبلی چشم نشود، روزی یک الی دو ساعت چشمی که قوی‌تر است را بسته تا چشم ضعیف بتواند تقویت شود با این روش نه تنها ضعف بینایی کودک برطرف شده بلکه دیگر دچار تنبلی چشم نخواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->