آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند
سرخط خبرها

ویروس ماربورگ چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۲۵۶۲
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
ویروس ماربورگ چیست؟
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، به طور متوسط، ویروس ماربورگ نیمی از افرادی را که به آن مبتلا می‌شوند، می‌کشد. گفتنی است که در شیوع‌های قبلی، بین ۲۴ تا ۸۸ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، این بیماری بسیار عفونی شباهت زیادی به ابولا دارد و با علائمی از جمله تب، درد‌های عضلانی، اسهال، استفراغ و در برخی موارد مرگ ناشی از دست دادن خون زیاد همراه است. صد‌ها نفر در سال‌های اخیر بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند که تقریبا همه آنها در آفریقا بوده اند.

ویروس ماربورگ چیست و چقدر خطرناک است؟

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، به طور متوسط، ویروس ماربورگ نیمی از افرادی را که به آن مبتلا می‌شوند، می‌کشد. گفتنی است که در شیوع‌های قبلی، بین ۲۴ تا ۸۸ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

این ویروس اولین بار در سال ۱۹۶۷ پس از ابتلای ۳۱ نفر و مرگ ۷ نفر در شیوع همزمان در ماربورگ، فرانکفورت آلمان و بلگراد صربستان شناسایی شد.

ردیابی شیوع این بیماری به میمون‌های سبز آفریقایی وارد شده از اوگاندا مربوط شد. با این حال، از آن زمان ارتباط ویروس مذکور با حیوانات دیگر نیز شناسایی شده است.

در میان انسان ها، بیماری مورد نظر بیشتر توسط افرادی منتشر می‌شود که دوره‌های طولانی را در غار‌ها و معادنی سپری کرده اند که پذیرای جمعیت بالای خفاش‌ها بوده اند.

در سال‌های اخیر، شیوع ویروس ماربورگ در مناطق زیر نیز رخ داده است:

- گینه استوایی

- غنا

- جمهوری دموکراتیک کنگو

- کنیا

- آفریقای جنوبی

- اوگاندا

- زیمبابوه

لازم به ذکر است که شیوع بیماری در آنگولا در سال ۲۰۰۵ باعث مرگ بیش از ۳۰۰ نفر شد. با این حال، در سایر نقاط جهان، تنها دو نفر در ۴۰ سال گذشته بر اثر ویروس ماربورگ جان خود را از دست داده اند؛ یک نفر در اروپا و دیگری در آمریکا. هر دو این افراد سابقه حضور در غار‌هایی در اوگاندا را داشتند.

بیشترین موارد ابتلا در کجا ثبت شده اند؟

کارشناسان بهداشت توضیح می‌دهند که شیوع این بیماری در رواندا در اواخر سپتامبر ۲۰۲۴ تایید شده است. این اولین بار است که ویروس نام برده در رواندا یافت می‌شود و منبع آن نیز هنوز کشف نشده است. همسایگان رواندا یعنی اوگاندا و تانزانیا به ترتیب در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۲۳ شیوع بیماری ماربورگ را گزارش کردند.

حدود ۳۰۰ نفر در رواندا که مشخص شده با مبتلایان تایید شده در تماس بوده اند، تحت نظر قرار دارند. برخی از کسانی که نتیجه تست آنها برای این بیماری مثبت شده است، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی هستند.

سازمان جهانی بهداشت در حال اعزام کارشناسان، کیت‌های تشخیصی و تجهیزات حفاظت فردی برای حمایت از تلاش‌های رواندا برای مقابله با شیوع ویروس است.

علائم ویروس ماربورگ چیست؟

ویروس به طور ناگهانی با نشانه‌های غالب زیر شروع می‌شود:

- یک دوره تب

- سردرد شدید

- درد‌های عضلانی

این نشانه‌ها اغلب سه روز بعد با علائم زیر همراه می‌شوند:

- اسهال آبکی

- درد معده

- حالت تهوع

- استفراغ

به گفته سازمان جهانی بهداشت، ظاهر بیماران در این مرحله به صورتی توصیف شده است که گویی ویژگی‌های «شبح مانند» را ترسیم می‌کنند، توام با چهره‌های فاقد انرژی و بی حالی شدید.

بسیاری از افراد از قسمت‌های مختلف بدن دچار خونریزی می‌شوند و برخی از آنها ۸ تا ۹ روز پس از اولین تظاهرات بیماری، به دلیل از دست دادن حجم زیادی از خون و شوک جان خود را از دست می‌دهند.

ویروس ماربورگ چگونه پخش می‌شود؟

میمون‌های سبز آفریقایی و خوک‌ها می‌توانند ویروس را با خود حمل کنند. خفاش میوه خوار مصری نیز اغلب حامل ویروس است. در بین انسان‌ها تماس با مایعات بدن و بستر‌های آلوده مسیر‌های اصلی انتقال بیماری محسوب می‌شوند. حتی پس از بهبودی بیماران، خون یا مایعات بدن آنها ممکن است تا ماه‌ها بعد عفونی باقی بمانند.

درمان چگونه انجام می‌شود؟

هیچ درمان یا واکسن خاصی برای ویروس ماربورگ وجود ندارد، هرچند آزمایش‌هایی در حال انجام است.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، طیف وسیعی از فرآورده‌های خونی، دارو‌ها و درمان‌های ایمنی در حال توسعه هستند.

پزشکان ممکن است بتوانند با تجویز مایعات فراوان برای بیماران بستری و استفاده از تزریق خون برای جایگزینی خون از دست رفته، علائم را کاهش دهند.

چگونه می‌توان ویروس ماربورگ را مهار کرد؟

به گفته اتحاد جهانی واکسن و ایمن سازی، یک سازمان بین المللی بهداشت، مردم آفریقا باید از خوردن یا دست زدن به گوشت شکار اجتناب کنند.

سازمان جهانی بهداشت اضافه می‌کند: مردم همچنین باید از تماس با خوک‌ها در مناطقی که همه گیری رخ داده اجتناب کنند.

مردانی که به این ویروس مبتلا شده اند باید به مدت یک سال پس از شروع علائم یا تا زمانی که آزمایش مایعات جنسی آنها دو بار از نظر وجود ویروس منفی شود، از کاندوم استفاده کنند.

کسانی که جان باختگان بر اثر این ویروس را دفن می‌کنند، باید از دست زدن به جسد خودداری کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->