افتخارات طلایی هادی رضایی دارنده نشان مشهدالرضا (ع)؛ از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر
سرخط خبرها

تأمین ۲۵ درصد منابع آب فضای سبز مشهد از بازچرخانی و پساب فاضلاب + فیلم

  • کد خبر: ۲۹۲۷۴۶
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
تأمین ۲۵ درصد منابع آب فضای سبز مشهد از بازچرخانی و پساب فاضلاب + فیلم
معاونت منابع آبی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: درحال‌حاضر ۲۵ درصد آب از منابع بازچرخانی و پساب تأمین می‌شود که باید این ظرفیت را طی دو سال آینده به ۶۳ درصد برسانیم و ۶۳ درصد نیاز آبی را از منابع غیرکیفی بازچرخانی ناشی از تصفیه فاضلاب، تأمین کنیم.

عبدالله سلطان‌احمدی در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه‌های مشهد در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، در خصوص فرایند تصفیه‌خانه چهل‌بازه مشهد اظهار کرد: اولین و پیشرفته‌ترین تصفیه‌خانه لوکال شرق کشور، تصفیه‌خانه چهل‌بازه مشهد است که با تکنولوژی کاملاً هایتک با روش غشایی، فاضلاب خام را تصفیه می‌کند.

وی افزود: فاضلاب خام شهری از میدان آموزگار مشهد دریافت و سپس وارد تصفیه‌خانه می‌شود. بعد از مراحل آشغال‌گیری، مواد معلق تصفیه‌خانه جدا شده و وارد یگان‌های بیولوژیکی می‌شود که توسط میکروارگانیسم‌هایی شکل گرفته است. پس از آن، تصفیه با فرایند بیولوژیک انجام می‌شود.

معاونت منابع آبی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد بیان کرد: در این تصفیه‌خانه، نیازی به استفاده از مواد شیمیایی نداریم و تصفیه کاملاً به روش مطمئن و دوست‌دار محیط زیست انجام می‌شود. سپس، کلرزنی و گندزدایی فاضلاب و پساب تصفیه‌شده انجام شده و به وسیله پمپ‌ها به تانکر‌های انتهای فلاحی منتقل و از آنجا برای آبیاری فضای سبز شهری استفاده می‌شود.

سلطان‌احمدی درخصوص تأمین آب موردنیاز شهر مشهد عنوان کرد: به جهت اهمیت نقش توسعه فضای سبز و نگهداشت وضع موجود متناسب با سرانه فضای سبز و برای ایجاد محیطی مناسب برای زیست زائر و مجاور مکلف هستیم که منابع آب پایداری را تأمین کنیم. مهم‌ترین بخش‌های مرتبط با تأمین آب، احداث تصفیه‌خانه است. فاضلاب‌های موجود برای شهر می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. استفاده از تصفیه‌خانه‌ها ضمن بهبود عملکرد زیست‌محیطی شهر می‌تواند پسابی را تولید کند که در فضای سبز کاربرد مناسبی دارد، این پساب‌ها به عنوان منابع جدید آب هستند که از طریق خطوط انتقال و توزیع فضای سبز استفاده می‌شوند.

وی ادامه داد: تصفیه‌خانه چهل‌بازه دانشجو در حال بهره‌برداری از ظرفیت ۵۰ لیتر در ثانیه است که برای تصفیه از پیشرفته‌ترین فرایندهای موجود استفاده می‌کند. انتقال از طریق خط انتقال آب میدان نمایشگاه به پرکندآباد است که این پروژه ظرفیت انتقال ۱۹۸ میلیون مترمکعب پساب را دارد و می‌تواند ۴۸۰۰ هکتار از ۶۸۰۰ هکتار فضای سبز موجود را تحت پوشش قرار دهد؛ یعنی کل غرب و جنوب غرب به حساب فضای سبز شهر مشهد را پوشش می‌دهد.

معاونت منابع آبی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: تصفیه‌خانه آزادی یکی دیگر از پروژه‌های تصفیه آب است. این تصفیه‌‎خانه، آبی را که از برکه پارک پردیس قائم تأمین می‌شود، به ارتفاعات جنوبی مشهد منتقل می‌کند. این سلسله‌پروژه‌ها شامل چهار پروژه مهم هستند.

سلطان‌احمدی گفت: در ارتفاعات جنوبی کمربند سبز حدود ۴۸۰۰ هکتار فضای سبز داریم که برای این فضای سبز باید آب تأمین شود، اما منابع آب مشخصی نداریم؛ بنابراین انتقال آب باید از طریق خطوط انتقال و توزیع و پسابی که در پایین‌دست تأمین می‌کنیم، انجام شود. ۵ هزارمیلیارد تومان برای تأمین و تجهیز منابع آبی شامل تأمین تصفیه فاضلاب و خطوط انتقال و توزیع با سرعت بسیار مناسبی در حال انجام است که این پروژه‌ها ظرف ۲۴ ماه آینده وارد مدار بهره‌‌برداری می‌شود.

وی اضافه کرد: درصدد هستیم تا وابستگی‌ به منابع آب کیفی را به حداقل ممکن برسانیم. در حال حاضر ۲۵ درصد آب از منابع بازچرخانی و پساب تأمین می‌شود که باید ظرف دو سال آینده به ۶۳ درصد برسد و ۶۳ درصد نیاز آبی را از منابع غیرکیفی بازچرخانی منابعی که ناشی از تصفیه فاضلاب است، تأمین کنیم تا کمکی به آبخوان سطح شهر و منابع آب زیرزمینی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->