دخالت خودروسازان در صادرات خشکبار | کاهش آمار صادرات در ۳ سال اخیر رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی: تعطیلی پنجشنبه‌ها، خلاف مطالبه صریح بخش‌خصوصی است قیمت امروز موبایل‌های هوآوی (۱۶ مهر ۱۴۰۳) | از موبایل‌های ۱ تا ۲۹۰ میلیون تومانی هفتمین نمایشگاه تخصصی تجهیزات ورزشی در مشهد برگزار می‌شود آیا می‌توان سقف قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۳ را پیش‌بینی کرد؟ از دست رفتن یک حمایت مهم در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۳) پلمب ۳ واحد صنفی متخلف در محدوده ثامن مشهد برگزاری نمایشگاه تخصصی مادر، سیسمونی، کودک در مشهد نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات در مشهد برگزار می‌شود قیمت مصوب نان هزینه‌های نانوایان سنتی را پوشش نمی‌دهد رشد ۵۰۰ هزار تومانی قیمت سکه در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۳) + جدول قیمت کدام بازار‌های سرمایه تحت تأثیر ناآرامی‌های منطقه قرار گرفته‌اند؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۶ مهر ۱۴۰۳) | افزایش ۱۸ میلیونی قیمت رانا پلاس دلار مبادله‌ای به مرز ۵۰ هزار تومان نزدیک شد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) دلار کانال ۶۳ هزار تومان را از دست داد | قیمت ارز، طلا، سکه، بیت کوین (۱۶ مهر ۱۴۰۳) فراورده‌های لبنی ۱۴ درصد گران شد آغاز حراج گسترده سکه از ساعت ۱۲ امروز (دوشنبه، ۱۶ مهر ۱۴۰۳) | حداکثر ثبت سفارش چقدر است؟ خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن جزئیات تازه از تغییر قیمت آب | تغییر تعرفه‌های آب برای بدمصرف‌ها، از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ بیش از ۱۵ همت از درآمد‌های عمومی در خراسان رضوی وصول شد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) سوخت‌گیری بیشتر از ۵۰ لیتر در روز مشمول پرداخت هزینه بیشتر برای بنزین می‌شود؟ چرا کارفرمایان در برابر افزایش مزد کارگر مقاومت می‌کنند؟ رانت، فساد و امضا‌های طلایی؛ ثمره چندنرخی‌بودن ارز درباره کمبود و گرانی قیمت برنج در مشهد | چه کسی برنج را گران کرد؟ قیمت عمده فروشی امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) | «به» به بازار آمد
سرخط خبرها

دخالت خودروسازان در صادرات خشکبار | کاهش آمار صادرات در ۳ سال اخیر

  • کد خبر: ۲۹۳۱۰۰
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷
دخالت خودروسازان در صادرات خشکبار | کاهش آمار صادرات در ۳ سال اخیر
رییس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران گفت: چه دلیلی دارد صادرکننده ارز حاصل از صادرات خود را با قیمت پایین‌تر به واردکننده تحویل دهند؟

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا فرشچیان درابن باره تصریح کرد: صادرات بیش از ۳۵ قلم کالای کشاورزی با سیاست‌های خاص و غیرمسئولانه هر سال کاهش یافته و محدود به ۳ تا ۴ محصول شده است. زمانی از بادام تا زیره از کشور صادر شده اما امروز به پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران ادامه داد: زمانی نام ایران در کنار فرش، خاویار، زعفران و پسته می‌درخشید. متأسفانه صادرات خاویار و فرش حذف و زعفران به افغان‌ها واگذار شد. صادرات پسته هم نفس‌های آخرش را می‌کشد.

این مسئول صنفی اضافه کرد: یک زمان ایران بزرگترین تولید کننده پسته در جهان بود اما در حال حاضر آمریکا ۳ برابر ایران تولید دارد و بازار جهانی ایران را تهدید می‌کند؛ ضمن اینکه اسپانیا هم به صادرات این محصول ورود کرده است. همچنین زمانی کشمش ایران در بازار خارجی حرف برای گفتن داشت اما امروز آمریکا، ترکیه، استرالیا، چین، افغانستان و ازبکستان در این بازار فعال هستند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با بیان اینکه تعریف سیاست‌ها در داخل منجر به محدود شدن فعالیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان شده و این محدودیت هر سال بیشتر می‌شود، عنوان کرد: چه دلیلی دارد صادرکننده ارز حاصل از صادرات خود را با قیمت پایین‌تر به واردکننده تحویل دهند. ما انتظار رسیدگی داریم و نباید نوشدارو بعد از مرگ سهراب شود. امروز صادرات کالاهای کشاورزی نیاز به رسیدگی فوری دارد و نباید فرصت را از دست داد.

کاهش آمار صادرات در ۳ سال اخیر

فرشچیان در ادامه به آمار صادرات کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به گزارش‌های گمرک جمهوری اسلامی صادرات ایران طی ۳ سال گذشته منفی ۲۰ درصد شده است.

وی با گلایه از تعریف پایه ارزی تصریح کرد: این امر منجر به این شده که بسته صادراتی با مبلغ ۷ دلار فروخته و با تعریف تعهد ارزی فعلی ۹.۸ دلار باشد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران اظهار کرد: در اتاق‌های در بسته برای صادرکنندگان تصمیم‌گیری می‌کنند بدون اینکه با تشکل‌ها مشورتی داشته باشند.

وی با ضرورت بازنگری در قوانین پیمان سپاری ارزی ادامه داد: با راه‌اندازی سامانه نیما صادرکننده موظف شد ارز حاصل از صادرات را در این سامانه اعلام کنند. در این سامانه صادرکننده، واردکننده را نمی‌بیند و نیازهای آن‌ها مشخص نیست.

رییس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با تاکید بر اینکه باید تعریف درستی از نرخ ارز وجود داشته باشد، عنوان کرد: در دنیا نرخ ارز و ارزش پول ملی بر اساس طلای جهانی مشخص می‌شود. در ایران همیشه قیمت دلار و یورو ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی است که فشار آن به صادرکننده تحمیل می‌شود؛ اینکه دولت به دنبال مدیریت و کنترل جریان ارزی است پذیرفته شده بوده اما باید درست قیمت‌گذاری شود.

وی یادآور شد: به خودروساز اجازه صادرات خشکبار داده می‌شود تا از محل صادرات خودرو چینی وارد کند. با ورود آن‌ها به این بازار کیفیت محصولات و اعتبار ایران کاهش یافته است.

فرشچیان در پایان گفت: این نوع سیاست گذاری ارزی سبب شده تا بازار صادراتی ایران محدود شده و اعتبار خود را از دست بدهد و اگر زمانی قیمت جهانی و روز زیره در بازار ایران تعیین می‌شد امروز نه تنها صادرکننده نیستیم که بازار از زیره‌های وارداتی پر شده است.
منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->