نکات کاربردی برای مصرف درست مکمل‌های دارویی اصلاح احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان وزارت کشور به زودی انجام می‌شود پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در نیمه شمالی کشور احتساب خدمت در جبهه به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح حکم بازنشستگی بازنشستگان + نحوه برخورداری تاریخ واریز حقوق مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری وضعیت مطلوب ذخایر خونی کشور (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) بازنشستگی «مشاغل سخت» را سخت‌تر نکنید! | تعیین سقف سنی برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور آبله مرغان در بزرگسالان | خطرناک و شدیدتر از کودکان توصیه‌های مراقبتی برای حفظ سلامت گروه‌های آسیب‌پذیر در پیاده روی اربعین راه‌های پیشگیری از بیماری‌های گوارشی در اربعین | هنگام مسمومیت چه کنیم؟ تازه‌ترین توصیه‌های پزشکی برای کنترل لک‌های پوستی درمان ریشه‌ای آسم | راهکاری متفاوت از طب ایرانی پلیس مشهد راز خیانت خانوادگی را فاش کرد | سارق طلاهای ۲۵۰ میلیونی، خواهرزاده مالباخته بود! انهدام باند جعل اسناد در مشهد؛ دسته‌چک‌های بانکی به نام کارتن‌خواب‌ها شوهر متهم به قتل در دادگاه: همسرم خیلی به خانواده‌اش وابسته بود اعترافات هولناک زن خیانتکار که راز قتل شوهرش را برملا کرد درددل‌های مادر سروش ستوده، مربی مشهور بدنسازی که توسط زورگیران به قتل رسید تصادف اتوبوس با کامیون در برزیل با ۱۱ کشته و بیش از ۴۰ مصدوم (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید از آتش‌سوزی موکب در مرز مهران: یک نفر جان‌باخت و ۳ تن مصدوم شدند (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) آغاز به کار بیمارستان صحرایی ۳۲ تختخوابی در مرز مهران صدور هشدار سطح نارنجی برای استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) هلاکت عامل مهاجم به ایست بازرسی در لرستان شرایط تقسیط حق ۲۷.۵ درصدی تأمین‌اجتماعی از عوارض پروانه ساختمان تا ۳۶ ماه مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: باوجود ۱۸ هزار نفر کمبود نیرو، کلاس‌ها در اول مهرماه بدون معلم نخواهد بود + فیلم تنش خشکسالی ۴۰ درصدی | کشاورزان قربانی کمبود آب و قطعی برق انگشت ماشه‌ای و گردن پیامکی، عوارض استفاده زیاد از گوشی‌های هوشمند یبوست ناگهانی در سنین بالا را جدی بگیرید توزیع دارو در موکب‌ها ممنوع است وزیر دادگستری: مردم کشور ما در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پای آرمان‌های نظام و انقلاب ایستادند
سرخط خبرها

فاجعه آبی، پشت سد‌های مشهد | خبری از بارش‌های پاییزی نیست

  • کد خبر: ۲۹۳۲۱۰
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
فاجعه آبی، پشت سد‌های مشهد | خبری از بارش‌های پاییزی نیست
از ابتدای سال آبی، ورودی آب به پشت سد‌های مشهد نزدیک به صفر بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ همان‌طور که بهار امسال با پدیده «ال‌نینو» مواجه شدیم و در اردیبهشت و خرداد به اندازه دوره آماری صدساله باران بارید، گویا پاییز‌۱۴۰۳ را هم باید با «لانینا» سر کنیم؛ پدیده‌ای که باعث شده است تا همین الان -که هفده روز از پاییز می‌گذرد- نه دمایِ هوا آن‌چنان که باید پایین بیاید و نه خبری از بارش‌های پاییزی باشد؛ برای همین هم آماری که از آخرین وضعیت سد‌ها بیرون آمده است، نشان می‌دهد که حداقل هنوز آبی به سد‌های تأمین‌کننده استان و مشهد وارد نشده است و همچنان در حال استفاده از ذخیره بارش‌های سه ماه اول سال هستیم و هیچ بعید نیست که اگر پاییز با همین مدل پیش برود، سال آینده و حتی ماه‌های باقی‌مانده همین امسال هم از نظر آبی دچار مشکل شویم، چون در پاییز هم کاهش تولید آب داریم.

۲ سد خالی مشهد

آخرین آماری که وزارت نیرو از وضعیت سد‌های کشور منتشر کرده است حاکی از این است که در چهارده روزی که از آغاز سال آبی کشور گذشته، فقط ۳۸۰‌میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های کشور شده که این عدد از سال خشک گذشته، ۲۸‌درصد کمتر است و اکنون ۴۶‌درصد از ظرفیت مخزن سد‌های کل کشور پر و ۵۴‌درصد دیگر خالی است.

اوضاع و احوال ذخیره آب در پشت دو سد دوستی و طرق براساس گزارش مرکز مدیریت منابع آب ایران چندان تعریفی ندارد و درصد درخورتوجهی از ظرفیت این دو سد هنوز خالی است. از ۱۲۵۰‌میلیارد متر‌مکعب ظرفیت سد دوستی، هم‌اکنون ۱۴‌درصد، یعنی ۱۷۶‌میلیون مترمکعب، پر است که با این وضعیت هنوز ۱۱۰‌درصد بیشتر از سال گذشته آب دارد. موجودی فعلی سد طرق هم که ۱۳‌میلیون مترمکعب ظرفیت ذخیره‌سازی آب دارد، فقط ۴‌میلیون مترمکعب است که باز هم در مقایسه با سال گذشته ۵۳‌درصد بیشتر است.

استفاده از ذخیره بهار و تابستان

۲۵۸.۵ میلی‌متر بارش، عددی است که برای میزان بارش‌های مشهد در سال آبی گذشته ثبت شده است و در سال آبی امسال که حدود هفده روزی از شروع آن می‌گذرد، این عدد هنوز صفر است. با این اوصاف سؤال اینجاست که وضعیت ذخیره آب در چهار سد دوستی، ارداک، طرق و کارده که وظیفه تأمین آب شهر مشهد را به عهده دارند چگونه است. 

براساس آماری که شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی ارائه کرده است، از ابتدای سال آبی امسال (ابتدای مهر) فقط یک‌دهم میلیون مترمکعب آب به سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد وارد شده است و اکنون این چهار سد روی هم ۱۸۹‌میلیون مترمکعب آب دارد و ۱۵‌درصد از ظرفیت آنها پُر است؛ البته نکته امیدوارکننده این آمار این است که وضعیت فعلی آب ذخیره‌شده در پشت این سدها، از سال گذشته که فقط ۹۲‌میلیون مترمکعب آب داشتند، بهتر است.

وضعیت سد‌های استان هم تقریبا مشابه مشهد است و از ابتدای سال آبی ۰.۵۷‌مترمکعب آب وارد سد‌های استان شده است و فعلا ۲۴۴ میلیون مترمکعب آب، معادل ۱۶‌درصد از کل ظرفیت سدها، آب در پشت سد‌ها ذخیره شده است که عدد شایان‌توجهی نیست، اما دست‌کم از سال گذشته بهتر است. در سال‌۱۴۰۲ و در همین بازه زمانی، کل سد‌های استان، روی هم، فقط ۱۳۴‌میلیون مترمکعب آب ذخیره داشتند.

یک پاییز خشک و گرم

اما بارش‌های نزدیک به صفر در دو هفته گذشته و از آغاز سال آبی و دمای هوایِ کمی بیشتر از حد نرمال پاییز را وقتی کنار هم می‌گذاریم، به این نتیجه می‌رسیم که احتمالا باید پاییز گرم و کم‌بارشی را پشت سر بگذاریم؛ موضوعی که احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی سازمان هواشناسی کشور، هم ابتدای مهرماه درباره آن هشدار داده و گفته بود: برای پاییز‌۱۴۰۳ خروجی اکثر مدل‌ها نشان می‌دهد فصل پاییزی به‌نسبت گرم‌تر از نرمال خواهیم داشت؛ همچنین بارش‌ها نیز کمتر از نرمال خواهد بود و پاییز خوبی برای کشور پیش‌بینی نشده است. 

البته پیش‌از‌این فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب، هم در‌این‌باره صحبت کرده بود و پاییز سال گذشته را یکی از خشک‌ترین پاییز‌های نیم‌قرن اخیر دانسته و گفته بود که از سهم ۲۵‌درصدی پاییز از بارش‌های سالانه فقط ۱۶‌درصد آن تحقق پیدا کرده بود. وی همچنین پیش از شروع سال آبی جدید از آغاز یک پاییز خشک در کشور خبر داد و گفت که سال آبی جدید از منظر مراجع ملی و بین‌المللی هواشناسی سال خشک و نسبتاگرمی برای ایران پیش‌بینی شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->