زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد
سرخط خبرها

خسارت شن‌های روان به شبکه انتقال آب از سد دوستی

  • کد خبر: ۲۹۵۴۹۲
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
خسارت شن‌های روان به شبکه انتقال آب از سد دوستی
با هر طوفان شن، بخش جدیدی از شبکه آبیاری زیر ماسه‌ها دفن می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهار امسال وقتی بارندگی‌ها نسبت به چند سال اخیر خشک‌سالی، افزایش یافت و خبر از پُرشدن خیلی از سد‌های کشور و حتی سرریزشدن هشت سد کشور از جمله چند سد استان کردستان روی خط رسانه‌ها آمد، نامی از سد‌های مشهد و خراسان رضوی در این فهرست قرار نگرفت.

در این میان، با وجود اینکه بارندگی‌ها در مشهد و خراسان رضوی در مقایسه با چند سال اخیر بی‌سابقه بود، باز هم تغییر شگفتی در میزان ذخایر سد‌ها نداشت و درمجموع میانگین ذخایر سد‌های استان در مقطعی از فصل بهار ۱۱ درصد و در پایان این فصل هم ۱۵ درصد اعلام شد. همین وضعیت بعد از بارش‌های بهاری پایدار بود و در نهایت شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، ذخیره سد‌های اصلی استان را حدود ۲۳۵میلیون مترمکعب شامل ۱۲درصد پرشدگی سد‌ها در مشهد و ۱۵درصد در سطح استان اعلام کرد.

این حجم اندک از ذخایر سد‌ها جای سؤال بزرگی را در اذهان کارشناسان و حتی افکار عمومی و رسانه‌ها ایجاد کرد که پس، این میزان از بارش‌ها کجا رفته‌اند که حجم ذخایر سد‌های مشهد و استان، همچنان بحرانی مانده است؟ پس از آن، در سلسله جلسات هفتگی کارگروه آب مشهد، فرماندار مشهد صحبت‌هایی خطاب به متولیان حوزه آب داشت که دقیقا بحث یک خلأ و مشکل بزرگ را نشان می‌داد.

محسن داوری صحبت از نظارت بر بالادست سد‌ها را پیش کشید و از شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی خواست این موضوع را بررسی کنند که چرا آب در بالادست سد‌ها و یا جای دیگری هدر رفته و وارد سد‌ها نشده است. بحث موضوع خروج آب‌های حاصل از بارندگی از مرز‌های خراسان رضوی به کشور‌های همسایه مطرح شد و بحث دیگر مشکلات زیرساختی است که سبب حداقل بهره سد‌ها از بارش‌ها می‌شوند.

اما حالا که در آستانه بارش‌های پاییزی قرار داریم، دوباره نگرانی از هدررفت آب بارش‌ها در بالادست سد‌های خراسان رضوی مطرح شده است. در همین زمینه روز گذشته، کارشناس آب‌های سطحی اداره منابع آب سرخس اعلام کرد: بخشی از شبکه پایاب سد دوستی در محاصره شن‌های روان قرار گرفته است و شن‌های روان در حال بلعیدن این شبکه مدرن هستند. صحبت‌های محمد آریاپور در حالی مطرح شده که بخشی از آب مشهد از طریق سد دوستی تأمین می‌شود و این سد از گذشته تاکنون، یکی از منابع پایدار تأمین آب‌شرب مشهد بوده است.

به گفته این کارشناس آب، شن‌گرفتگی کانال‌های شبکه آبیاری از خسارت‌های زیرساخت‌های حوزه آب است و آنچه در این میان پررنگ‌تر مشاهده می‌شود، خسارت شن‌های روان در شبکه آبیاری و زهکشی است که گریبان سیستم انتقال آب در شبکه پایاب دوستی را گرفته است.

به گزارش شهرآرا به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، وی بیان کرد: هر بار که طوفان شن در شهرستان سرخس روی می‌دهد، بخش جدیدی از شبکه آبیاری که محدوده حساسی محسوب می‌شود در زیر ماسه‌ها دفن می‌شود، ماسه‌ها بر آبراهه‌ها، رودخانه‌ها، کانال‌ها، انهار و بر روی شبکه هیدروگرافی منطقه، آثار منفی کاملا مشهودی بر جای گذاشته است. تجمع ماسه‌ها باعث مسدودشدن شبکه پایاب دوستی، ایجاد انحراف در مسیر آب‌های جاری و درنهایت فرسایش کناره رودخانه‌ها می‌شود.

دفن‌شدن ۵ کیلومتر از شبکه پایاب سد دوستی در صورت مهارنشدن شن‌ها

وی تأکید کرد: پرشدن کانال‌های آبیاری توسط ماسه در منطقه، باید جدی گرفته شود و هرگونه طرح عمرانی در زمینه تأمین آب می‌تواند مورد تهدید ماسه‌های روان قرار گیرد.
پنج کیلومتر از شبکه پایاب دوستی سال‌هاست که در محاصره کامل شن‌های روان قرار دارد که در صورت مهارنشدن شن‌ها، این شبکه در ماسه‌ها دفن می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->