معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش مرگ و میر کودکان | غربالگری تکامل سه میلیون و ۳۶۰ هزار کودک

  • کد خبر: ۲۹۳۲۸۴
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش مرگ و میر کودکان | غربالگری تکامل سه میلیون و ۳۶۰ هزار کودک
سرپرست اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت از ثبت سه میلیون و ۳۶۰ هزار مورد غربالگری تکامل برای کودکان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، «زینب‌پور ذهبی» درباره اقدامات انجام شده برای کاهش مرگ و میر کودکان گفت: در راستای حفظ سلامتی و کاهش میزان مرگ و میر کودکان از جمله برنامه‌هایی مانند دستورالعمل کودک سالم، مراقبت‌های ادغام یافته ناخوشی‌های کودکان یا مانا، برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر و غربالگری مشکلات تکامل کودکان را انجام می‌دهیم. جمعیت تحت پوشش، کودکان یک ماهه تا هفت سال هستند که به آنها خدمات ارائه می‌شود. 

وی ادامه داد: به طور مثال در برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر یکسری اقدامات تحت عنوان اقدامات ده‌گانه دوستدار کودک در بیمارستان‌ها اجرا می‌شود. اگر بیمارستانی به اقداماتی که در جهت مراقبت از کودکان و بالا بردن درصد تغذیه انحصاری با شیر مادر پایبند باشد، طی پایش‌هایی که صورت می‌گیرد آن بیمارستان به عنوان دوستدار کودک معرفی می‌شود. 

شیوع چاقی در کودکان افزایش پیدا کرده است

سرپرست اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت با اشاره به چاقی میان کودکان گفت: یکی از محوریت‌های پیگیری، تغذیه و تحرک کودکان سالم است تا بتوانیم به خانواده‌ها شیوه درست تغذیه و سبک زندگی سالم برای جلوگیری از رفتن به سمت سوء تغذیه و کم وزنی و همین طور چاقی را آموزش دهیم، چرا که چاقی مشکل جوامع امروز است و در کشور ما نیز با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته، شیوع چاقی در کودکان افزایش پیدا کرده است. 

او افزود: حدود ۱۰ میلیون کودک داریم که در یک سال گذشته ۹۰ میلیون مراقبت برای این کودکان ثبت شده است. یکی از مواردی که ثبت شده است، پایش رشد، لاغری و چاقی بوده است. آمار چاقی میان کودکان کشور ۰/۸۴ درصد است و ۲/۱۸ درصد کودکان نیز دچار اضافه وزن هستند. 

ثبت سه میلیون و ۳۶۰ هزار مورد غربالگری تکامل برای کودکان

پورذهبی همچنین با اشاره به اهمیت تشخیص اختلالات مغزی در سنین کودکی و اقدامات اجرایی در این زمینه گفت: بیماری‌های مغزی یک طیفی از بیماری‌ها را در بر می‌گیرد که شامل یک سری اختلالاتی است که به صورت مادرزادی یا در طی مواجهه با عوامل بیماری‌زا در محیط، کودک به آن مبتلا می‌شود. آنچه که در راستای شناسایی اختلالات مغزی کودکان در مراکر جامع سلامت انجام می‌شود، یک غربالگری به اسم غربالگری تکامل است. به این صورت که یک پرسشنامه استاندارد جهانی در اختیار خانواده‌ها قرار داده می‌شود و از طریق ارزیابی این پرسشنامه، کودکانی که احتمال دارد اختلال ساختاری مغز داشته باشند، شناسایی می‌شوند. سپس از مراکز جامع سلامت به مراکز تکاملی ارجاع داده می‌شوند و خدماتی مانند گفتار درمانی، کاردرمانی و غیر به آنها ارائه می‌شود. در یک سال گذشته سه میلیون و ۳۶۰ هزار مورد غربالگری تکامل برای کودکان ثبت شده است. 

سرپرست اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در خصوص پوشش واکسیناسیون کودکان در کشور گفت: برنامه واکسیناسیون در کشور ما رایگان است حتی دو واکسن جدید روتا ویروس و پنوموکوک نیز رایگان برای کودکان انجام می‌شود. درنتیجه هیچ محدودیتی برای انجام خدمات واکسیناسیون در کشور نداریم. در دورترین روستا‌های کشور نیز مراقبین سلامت و حتی بهورزان ما آموزش دیده‌اند که جمعیت کودک هر منطقه را شناسایی کنند و اقدامات لازم برای انجام واکسیناسیون را انجام دهند. 

وی ادامه داد: بنابراین ما هیچ مانعی از نظر منابع تامین واکسن و توزیع آن نداریم مگر اینکه کودکی با تشخیص پزشک در مقابل یک واکسن ممنوعیت خاص پزشکی داشته باشد که موارد خیلی کمی را داریم که این کودکان نیز طبق الگوریتم خاصی ارجاع می‌شوند و برنامه واکسیناسیون آنها تغییر پیدا می‌کند. 

او در مورد برنامه واکسن‌های جدید پنوموکوک و روتاویروس گفت: این برنامه حدود دو سال در بعضی از استان‌های کشور به صورت پایلوت اجرا می‌شد، اما حدود یک ماه است که در برنامه واکسیناسیون کشوری در تمام نقاط کشور برای کودکانی که شامل حالشان می‌شود، استفاده می‌شود. 

سرپرست اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در خصوص وضعیت کوتاه قدی میان کودکان کشور متذکر شد: یکی از علل کوتاه قدی می‌تواند ژنتیک باشد، اما عامل دیگر آن می‌تواند سیر تغذیه کودک باشد. به همین دلیل در پایش‌های رشد، قد و وزن کودکان بررسی می‌شود و در بسیاری از مواقع به واسطه توصیه‌ها و ارجاع به پزشک پس از این پایش ها، مشکلات قدی کودک اصلاح می‌شود؛ بنابراین کوتاه قدی را یک مشکل لاینحل نمی‌دانیم و اینکه در حال حاضر کوتاه قدی یک مشکل شایع و معضلی بین کودکان کشور ما نیست. کوتاه قدی میان کودکان کشور حدود ۴/۵۳ درصد است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->