به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا شفیعی امروز، ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: یکی از اقدامات در برنامه کاری شرکت پست در سال جاری، تغییر راهبرد خدمات پستی و ورود آن به نسل سوم خدمات پستی بوده که خدمات ترکیبی مبتنی بر فروش و ارائه داده است.
وی افزود: برای تغییر رویکرد خودمان ناگزیر هستیم وارد فضای جدیدی از خدمات شویم که بخشی از هزینههای جاریمان را تأمین کنیم. بخش غالب خدمات ما از حالت مرسولات سنتی به سرویسهای جدید تغییر ماهیت پیدا کرده و آن هم به دلیل نیازهای جدید جامعه است.
شفیعی با بیان اینکه ۸۰ درصد مرسولات ما در قالب بسته و امانت است، عنوان کرد: در پست استان، ۳۵۰ هزار نفر موزع بخش خصوصی داریم و تعدادی نیز بهصورت قراردادی یا رسمی فعالیت دارند. هر موزع میتواند در طول ماه ۲۷۰۰ تا ۲۸۰۰ مرسوله توزیع کند. در ششماهه نخست سال جاری، ۶ میلیون مرسوله در حوزه توزیع مرسولات بوده است. همچنین در این مدت، جمع ترافیک ما اعم از مرسولات واردشده و صادر شده استان، ۱۱ میلیون مرسوله بوده است.
مدیرکل پست خراسان رضوی ادامه داد: ۶۵ درصد مرسولات ما پیشتاز، ۸ درصد ویژه و باقیمانده در سرویسهای دیگر است. میزان ترافیک رشدیافته ما در ششماهه اول امسال نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته، باوجود اینکه هیچگونه افزایشی درخصوص خطر نیروی انسانی و زیرساختها صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: طی مدت ذکرشده، استان در بین هشت استان بزرگ کشور رتبه اول را به دست آورده است. از لحاظ حجم درآمدی، دومین استان در کشور بعد از تهران و از لحاظ ترافیک هم سومین استان در کشور هستیم. به ازای هر ۲۰ هزار نفر در استان، یک واحد پستی داریم؛ بنابراین هیچ نقطه کوری در استان از لحاظ ارائه خدمات پستی وجود ندارد.
شفیعی با اشاره به اینکه ما ظرفیت ۴۳۰ واحدی را در استان داریم که به صورت مستمر ارائه خدمات دارند، تصریح کرد: در طول سال، بیش از هفت روز تعطیلی نداریم و در بقیه ایام، خدمات را به صورت شبانهروزی ارائه میدهیم. به ازای هر ۲۸۰ کیلومترمربع هم یک واحد پستی داریم. بالغ بر ۶۰ درصد مرسولات ما در سطح جاده جابهجا میشود. فعلاً امکان ارسال مرسوله به خارج از کشور وجود ندارد.
مدیرکل پست خراسان رضوی اضافه کرد: حدود ۸۰۰ قرارداد را با شرکتها، سازمانها و تأمینکنندههای مرتبط داریم که خدمات مربوط به خرید و فروش اینترنتی را انجام میدهند و در حال توسعه هستند. تمام موزعین استان مجهز به دستگاه پیدیاِی هستند که هرگونه تراکنش مالی، توزیع مرسوله، گرفتن امضا و تعیین موقعیت مکانی مرسوله از طریق این دستگاه انجام میشود.
وی بیان کرد: بازار پست به معنای عام، بازار لایزالی است، اما متأسفانه سهم پست در این بازار زیاد قابلتوجه نیست. کمتر از ۲۰ درصد از سهم بازار در شبکه پست جذب شده و باقیمانده خارج از شبکه پست و بدون نظارت پست انجام میشود.
شفیعی گفت: ما در مشهد معضلات زیادی داریم که یکی از آنها عدم پلاککوبی اماکن و مکانهای شهری است. در تمام مراکز استانها پلاک هوشمند یا ترکیبی نصب شده، اما استان خراسان رضوی و مشهد جزو نوادر است. اغلب اماکن در مشهد فاقد پلاک استاندارد یا ترکیبی هستند. در نیشابور، سبزوار، تربتحیدریه و بسیاری از روستاها کار پلاککوبی هوشمند را انجام دادیم.
مدیرکل پست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نامهرسانهایی وجود دارند که تخلف کرده و مراجعه نمیکنند، اما میتوانیم مسیرهای تردد آنها را رصد کنیم. ابزار کنترل نظارتی داریم، اما سیستمها ساده و آدمها پیچیده هستند. ۹۵ درصد موزعین ما کارهای خود را بهخوبی انجام میدهند.