افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان تصویری از ریشه‌های نور در اقیانوس ژرف عرفان | نگاهی به نمایشگاه نقاشی و حجم در نگارخانه آسمان مشهد ادای دین هنرمندان مشهدی به شهید جمهور | درباره یک هم آفرینی هنری به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی نصرالله مدقالچی در آستانه جراحی | آماده‌سازی برای دوبله فصل جدید «آن‌شرلی» فعالیت «تلویزیون اینترنتی همشهری» بدون مجوز! همکاری مهران احمدی، امین حیایی، هادی کاظمی و مهران مدیری در فیلم سینمایی زالو شیوا ارسطویی، نویسنده و شاعر، به خانه ابدی بدرقه شد «شاهنامه»، کتاب راهنمای حکومت داری | درباره کتاب «استقبال از شاهنامه در سده‌های میانه به سانِ آینه پادشاهان» برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ کارگردان فیلم پدرخوانده، یک هتل سینمایی راه انداخت درباره فیلم «انفجار در قطار گلوله‌ای»، اکشن نفس‌گیر ژاپنی که نتفلیکس را تکان داد «شب‌های برره» محبوب‌ترین سریال ایرانی در سایت جهانی فروش تئاتر‌های روی صحنه مشهد از ۲۹ میلیارد ریال عبور کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرار از پله‌های اضطراری فقر | نگاهی به تئاتر «زهرماری» که این شب ها در تماشاخانه مایان روی صحنه است قصه های بزرگ برای بچه‌های کوچک | چند پیشنهاد خرید شاهنامه برای کودک و نوجوان
سرخط خبرها

«هان کانگ» اهل کره جنوبی، هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات

  • کد خبر: ۲۹۳۸۶۸
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
«هان کانگ» اهل کره جنوبی، هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات
نام «هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی، به عنوان هجدهمین زن برنده نوبل ادبیات ثبت شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آکادمی سوئدی نوبل در روز پنجشنبه «هان کانگ» نویسنده اهل کره جنوبی را برای «نثر شاعرانه‌اش که آسیب‌های تاریخی را شامل می‌شود و شکنندگی زندگی انسان را آشکار می‌کند» به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۴ معرفی کرد و به این ترتیب این نویسنده ۵۳ ساله علاوه بر اینکه در کشورش به نخستین نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات تبدیل شد، عنوان هجدهمین زن برنده این جایزه را نیز کسب کرد.

«هان» بیشتر برای رمان «گیاهخوار» که در سال ۲۰۰۷ در کره جنوبی منتشر شد و در سال ۲۰۱۶ جایزه بوکر بین‌الملل را برای او به ارمغان آورد شناخته می‌شود.

با این حال بر اساس گزارش «نیویورک تایمز»، انتخاب «هان کانگ» به عنوان برنده نوبل ادبیات غافل‌گیرکننده بود؛ چراکه پیش از اعلام برنده امسال بر اساس پیش‌بینی‌های مردم «کان ژو»، نویسنده آوانگارد چینی از شانس بالایی برای دریافت این جایزه برخوردار بود.

پیش از «هان کانگ»، «آنی ارنو» نویسنده نامدار فرانسوی، زنی بود که در سال ۲۰۲۲ میلادی به عنوان برنده نوبل ادبیات انتخاب شده بود

«آلیس مونرو» در سال ۲۰۱۳، «سوتلانا الکسی‌یویچ» در سال ۲۰۱۵ و «اولگا توکارچوک» در سال ۲۰۱۸ و «لوییز گلوک» شاعر آمریکایی که در سال ۲۰۲۳ درگذشت در سال ۲۰۲۰ به عنوان برنده نوبل ادبیات انتخاب شدند.

دیگر چهره‌های ادبی زن برنده نوبل ادبیات از سال ۲۰۰۰ به بعد «الفریده یلینک» (۲۰۰۴)، «دوریس لسینگ» (۲۰۰۷) و «هرتا مولر» در سال ۲۰۰۹ هستند.

با نگاهی به فهرست برندگان جایزه نوبل ادبیات متوجه می‌شویم در سال‌های اخیر توجه این جایزه به زنان نویسنده بیش‌تر شده؛ به طوری که در سال‌های قبل‌تر فاصله انتخاب زنان در این جایزه طولانی‌تر بود. دیگر نویسندگان زن برنده نوبل ادبیات که از سال ۱۹۰۱ اهدا می‌شود و تا کنون بیش‌تر برگزیدگانش مردان بوده‌اند به این شرح‌اند: «ویسواوا شیمبورسکا» (۱۹۹۶)، «تونی موریسون» (۱۹۹۳)، «نادین گوردیمر» ۱۹۹۱)، «نلی زاکس» (۱۹۶۶)، «گابریلا میسترال» (۱۹۴۵)، «پرل باک» (۱۹۳۸)، «زیگرید اوندست» (۱۹۲۸)، «گراتزیا دلدا» (۱۹۲۶) و «سلما لاگرلوف» (۱۹۰۹). 

سلما لاگرلوف سوئدی نخستین زنی بود که در سال ۱۹۰۹ یعنی هشت سال پس از اعطای اولین نوبل ادبیات موفق شد این افتخار را برای جامعه زنان کسب کند. نویسندگان زن برای دریافت دومین جایزه نوبل ادبیات ۱۷ سال انتظار کشیدند. «گراتزیا دلدا» نویسنده ایتالیایی بود که در سال ۱۹۲۶ نوبل ادبیات را از آن خود کرد. «زیگرید اوندست» از نروژ سومین زن برنده نوبل سه سال بعد این جایزه را گرفت و «پرل باک» نویسنده آمریکایی بود که ۱۰ سال بعد از آن در سال ۱۹۳۹ برای شرح روشن زندگی در چین برنده نوبل ادبیات شد.

پنجمین جایزه نوبل ادبیات برای زنان در سال ۱۹۴۵ به شاعری شیلیایی به نام «گابریلا میسترال» رسید. در سال ۱۹۶۶ «نلی زاکس» شاعر و نمایشنامه‌نویس سوئدی برگزیده نوبل شد و در سال ۱۹۹۱ نام «نادین گوردیمر» به عنوان هفتمین برنده زن نوبل ادبیات اعلام شد. پس از او «تونی موریسون» به عنوان اولین زن آفریقایی آمریکایی در سال ۱۹۹۳ جایزه نوبل را به دست آورد. به فاصله سه سال از خالق رمان «معشوق»، شاعری مطرح از کشور لهستان به نام «ویسواوا شیمبورسکا» که در فوریه ۲۰۱۲ از دنیا رفت، جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد.

نویسنده زن بعدی که موفق به دریافت مهم‌ترین جایزه ادبی جهان شد، «الفریده یلینک» بود. سه سال پس از او «دوریس لسینگ»، نویسنده انگلیسی جایزه نوبل ۲۰۰۷ را به خانه برد. «هرتا مولر» آلمانی عنوان برنده سال ۲۰۰۹ این جایزه عرصه ادبیات را یدک می‌کشد. «آلیس مونرو» نویسنده ۸۹ساله کانادایی نیز در سال ۲۰۱۳ موفق به کسب این جایزه شد.

سال گذشته «یون فوسه» نمایش‌نامه‌نویس و رمان‌نویس نروژی را برای «نمایشنامه‌ها و نثر‌های بدیع او که صدای ناگفتنی‌هاست» به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۳ معرفی کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->