پرداخت کمک هزینه معیشت به افراد دارای معلولیت + جزئیات نگاهی به چالش‌های طرح تلفیق تحصیل دانش‌آموزان استثنائی در مدارس عادی به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود رشد و توسعه جامعه با مشارکت فراگیر معلولان قول ویژه رئیس جمهور به معلولان + فیلم سهم ناعادلانه معلولان از امکانات همگام با مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان همه ما ساکنان یک خیابانیم روایت اهالی آسایشگاه فیاض بخش که معلولیت مانع رسیدن به اهدافشان نیست | زندگی به توان امید لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی
سرخط خبرها

مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان

  • کد خبر: ۲۹۳۸۹۱
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
  • ۱
مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان
معاون توان‌بخشی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی: کمتر از ۱۰ درصد مدرسه‌های استان مناسب‌سازی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مناسب‌سازی‌نشدن مدارس معضلی است که دانش‌آموزان معلول را دچار مشکل کرده است و به گفته معاون توان‌بخشی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی «درصد کمی از مدارس استان مناسب‌سازی شده‌اند که فکر نمی‌کنم این میزان به ۱۰‌درصد برسد.» این در حالی است که مناسب‌سازی برای معلولان چه در فضای شهری و چه در سازمان‌ها و ادارات ضروری است و در قانون حمایت از معلولان نیز همه ادارات، سازمان‌ها و‌... موظف به انجام مناسب‌سازی شده‌اند.

حمیدرضا علیزاده در گفتگو با شهرآرا، با اشاره به اینکه مدارس استان از نظر مناسب‌سازی مشکل دارند و چندین‌بار این موضوع را اعلام کرده‌ایم، افزود: علاوه بر اینکه در این زمینه به همکاری آموزش‌و‌پرورش و اداره‌کل نوسازی نیاز است، بهتر است خیران مدرسه‌ساز در این زمینه ورود کنند و حتی مدارس قدیمی را مناسب‌سازی کنند. مدارس باید دست‌کم سرویس بهداشتی مناسب‌سازی‌شده و آسانسور داشته باشند تا معلول بتواند به‌راحتی در مدرسه تردد کند.

نبود مناسب‌سازی، حتی در مدارس جدید

وی اظهار کرد: حتی با‌وجود جلسات متعددی که در‌این‌خصوص برگزار کرده‌ایم، هنوز هم مدارسی ساخته می‌شوند که متأسفانه مناسب‌سازی نشده‌اند؛ بنابراین نیاز است که خیران برای پرداخت هزینه‌های مناسب‌سازی ورود پیدا کنند؛ ضمن اینکه جدا از مشکلی که نبود مناسب‌سازی مدارس برای دانش‌آموزان به وجود می‌آورد، مواردی داشته‌ایم که معلول در آزمون استخدامی آموزش‌و‌پرورش قبول شده، اما به‌دلیل مناسب‌سازی نشدن مدارس رد شده است.

علیزاده درباره مشکل دیگر دانش‌آموزان معلول که بُعد فرهنگی دارد، بیان کرد: دانش‌آموزان باید پذیرای معلولان باشند و بدانند که اگر هم‌کلاسی آنها معلول است، نیاز به ترحم ندارد، بلکه به‌توجه نیاز دارد. بهزیستی این آمادگی را دارد که برای آموزش سایر دانش‌آموزان به مدارس برود و حتی پیشنهاد داده‌ایم کتابچه‌هایی تهیه و در‌این‌حوزه به کودکان آموزش داده شود.

۲ هزار دانش‌آموز استان زیر‌پوشش بهزیستی

معاون توان‌بخشی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی با بیان اینکه مجموع دانش‌آموزانی که در سال گذشته از همه گروه‌ها (معلول، نابینا و‌...) زیرپوشش بهزیستی استان بود‌ه‌اند، ۶ هزارو ۷۶۶ نفر است، ادامه داد: حدود ۲ هزار نفر از این تعداد دانش‌آموزان ساکن مشهد بوده‌اند.

وی اضافه کرد: ۱۰۲‌نفر تعداد دانشجویان زیرپوشش بهزیستی در دانشگاه‌های دولتی استان و ۱۱۱۹‌نفر نیز تعداد دانشجویانی است که تحت‌حمایت سازمان بهزیستی در دانشگاه‌های آزاد استان تحصیل کرده‌اند. البته دانشجویان زیرپوشش باید شرایط خاصی داشته باشند تا برای تحصیل در دانشگاه‌های آزاد مورد‌حمایت بهزیستی قرار بگیرند. وی درباره آمار دانش‌آموزان و دانشجویان زیرپوشش امسال بیان کرد: جمع‌آوری این آمار در سال تحصیلی جدید چند‌ماهی طول می‌کشد.

فعالیت ۱۰۰ مرکز روزانه برای معلولان

علیزاده به فعالیت صد مرکز روزانه برای معلولانی مانند طیف اتیسم، کم‌شنوا، ناشنوا و‌... که نمی‌توانند در مدارس دیگر ثبت‌نام کنند یا در موعد ثبت‌نام آن مدارس موفق به انجام این کار نشده‌اند، اشاره کرد و گفت: به‌طو‌رمعمول ۳ هزار‌و ۸۰۰ نفر در طول سال در این مراکز روزانه استان خدماتی از جمله حرفه‌آموزی دریافت می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مشهد مقدس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
۰
۱
متاسفانه برای دسترسی معلولان مشکل فقط مختص مدارس نیست هنوز هم بسیاری از اماکن درمانی مطب پزشکان ، درمانگاه‌ها، داروخانه ها،مراکز تصویربرداری پزشکی ،ساختمان‌های پزشکی و دیگر اماکن درمانی ، مراکز تجاری فروشگاه‌ها، مساجد و حسینیه ها،اماکن مذهبی ،اماکن فرهنگی ، آپارتمان‌های به سبک عمارتی که ورودی آن با پله است، اماکن ورزشی ،سرویس های بهداشتی ،اماکن مسکونی , همچنین معابر شهری ،اماکن عمومی ودیگر فضاهای مختلف مشکلاتی مثل ارتفاع جداول ،ارتفاع بلند پله ،پله بدون نرده و دستگیره استاندارد ، رمپ های با شیب زیاد ،مصالح لغزنده، بدون نرده و دستگیره استاندارد چنین مشکلاتی که در بسیاری اماکن دیده می شود شاید استاندارد سازی فضاها برای دسترسی معلولان هزینه زیادی نداشته باشد اما برای هیچ شخصی ویا مسئولی اهمیت ندارد دیده شده درشهرمان مشهد مقدس بسیاری از سالمندان ، معلولان ،توانیابان به دلیل دسترسی نداشتن استاندارد فضاها و اماکن برای معلولان خانه نشین می شوند و افسرده و روز به روز ضعیف تر حدود ۱۵ درصد مردم عزیز شهر مشهد دچار مشکلات معلولیت هستند اما هیچ شخصی و هیچ مسئولی برای دسترسی استاندارد معلولان و سالمندان به فضاهای مختلف و اماکن با کاربری های مختلف کاری انجام نمی دهند این جا شهر امام رضا است و باید همه جای این شهر برای معلولان با شرایط استاندارد به راحتی و بدون مشکل قابل دسترسی باشد عوامل محترم روزنامه شهرآرا خواهشمندیم این مواردی که گفته شدرا را در قالب گزارش ویژه ای برای مردم و مسئولان پیگیری ویژه ای انجام دهید حیف است که از وجود این عزیزان معلولان و توانیابان و سالمندان در جامعه غفلت شود و از توانایی هایشان استفاده به جا و درستی نشود این عزیزان هم شهروند این شهر و مردم این کشور هستند تلاش شود شرایط استاندارد برای حضور این عزیزان درجامعه فراهم شود .بااحترام یاامام رضا(ع)
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->