بلوکیان: رزمندگان افغانستانی گنج‌های نهفته و ذخایر ارزشمند اسلام هستند مرگ ۵.۸ درصد کودکان در افغانستان قبل از پنج سالگی علی بلال، ورزشکار افغانستانی نایب‌ قهرمان پرورش اندام مستر المپیا شد فاضل نظری: مردم و فرهنگ افغانستان باید دقیق‌تر برای ایرانیان تعریف شوند کاظمی قمی: جلوگیری از سیل مهاجرت مردم افغانستان از دستورکارهای «فُرمت مسکو» بود طالبان: هر سال ۲۵ هزار نفر در افغانستان نابینا می‌شوند استاندار تهران از اجرای طرح سامان‌دهی اتباع خارجی با سرعتی بیشتر خبر داد فراجا: روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق می شود | آمار قاچاق بنزین دقیق نیست اینجا افغانستان | زنان افغان در خانه، زنان چینی با طالبان عکس می‌گیرند + عکس یک مرد افغان به اتهام توطئه برای حمله در روز انتخابات آمریکا دستگیر شد همه‌چیز درباره دانش‌آموزان اتباع خراسان رضوی | تاکنون ثبت‌نام حدود ۶۲ هزار دانش‌آموز تبعه در مدارس استان نهایی شده است ورود ۴۳۷ میلیون مترمکعب حقابه ایران از هیرمند استقبال بخش خصوصی افغانستان از پیشنهاد ایران برای کمک به توسعه زیرساخت‌های اقتصادی این کشور سناتور افغان‌تبار سنای استرالیا: هیچ چیز کشتار کودکان فلسطینی را توجیه نمی‌کند یک سال پس از زلزله | سازمان ملل: آسیب دیدگان زلزله هرات همچنان نیازمند کمک هستند تیم ملی فوتسال افغانستان، سربلند در جام جهانی ازبکستان هیئتی تجاری از ایران به دعوت وزیر تجارت طالبان به کابل رفت تغییر دستورالعمل ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع از سوی وزارت کشور | ثبت‌نام ۱۵۰ هزار دانش‌آموز تبعه در تهران، هنوز قطعی نشده است نگاهی به مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در ششمین نشست «فرمت مسکو» با موضوع افغانستان ششمین نشست مشورتی افغانستان در مسکو با حضور نماینده ایران برگزار شد
سرخط خبرها

فاضل نظری: مردم و فرهنگ افغانستان باید دقیق‌تر برای ایرانیان تعریف شوند

  • کد خبر: ۲۹۴۱۲۵
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
فاضل نظری: مردم و فرهنگ افغانستان باید دقیق‌تر برای ایرانیان تعریف شوند
غزلسرای نام آشنای ایرانی با بیان اینکه مردم و فرهنگ افغانستان نیازمند تعریف دقیق‌تری برای ایرانیان است گفت: مرزی که در روزگار آخر زمان شکل می‌گیرد، حتما یک مرز انسانی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فاضل نظری، شاعر نام آشنای ایرانی که در نشست شعرخوانی شاعران ایران و افغانستان که به مناسبت روز حافظ در «عمارت بلخ» در تهران سخن می‌گفت با تأکید بر لزوم تعریف دقیق‌تر مردم و فرهنگ افغانستان برای ایرانیان، تاکید کرد: این کشور (افغانستان) نیازمند توجه بیشتری از سوی همسایگانش است و باید روایت‌های درستی از مردم افغانستان در ایران ارائه شود.

او با اشاره به خاطره سفری که به افغانستان داشته اظهارداشت: وقتی به افغانستان رفتم، یک ساعت نگذشت که احساس کردم در سرزمین و وطن خودم هستم و هیچ دلهره‌ای نداشتم. این تجربه آنقدر دلخواه بود که با مردم به راحتی ارتباط برقرار می‌کردم و لذت می‌بردم.

نظری ادامه داد: وقتی در جلسات شعر می‌نشستم، احساس می‌کردم که در کنار خانواده خود هستم. در تاجیکستان یکبار یک شاعری به من گفت که شاهنامه وطن است و به این معنا همه ما هم وطن هستیم.

او با اشاره به اینکه زبان فارسی دومین زبان جهان تشیع است، افزود: یعنی اگر کسانی می‌خواهند به دین و دین داری بکوشند هم باید به این زبان اهتمام کنند. این زبان، زبان فکر کردن ما است.

فاضل نظری با بیان اینکه مرزهای امروزی را کسی دیگر کشیده و اگر کمی این طرف یا آن طرف‌تر کشیده بود امروز داستان طور دیگری بود گفت: من به این مرزبندی‌ها باور ندارم. مرزی که در روزگار آخر زمان شکل می‌گیرد، در آن این خط‌ها نیست و حتما یک مرز انسانی است.

این شاعر ایرانی در رابطه با وضعیت امروز مهاجران افغانستانی در ایران خاطرنشان کرد: باید از اول تمهیدی می‌شد. وقتی اینطور نشده، رفتارهای این چنینی پیش می‌آید.

فاضل نظری تصریح کرد که بهترین دوستان من از افغانستان هستند، امیدوارم یک اتفاق خوش برای گستره زبان فارسی بیفتد. باید روایت‌های درست و معرفی بهتری از مردم افغانستان در ایران صورت بگیرد. 

منبع: ایراف

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->