قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد خرمای ایرانی پای ثابت سفره‌های افطار در افغانستان فهرست بازیکنان دعوت‌شده به تیم ملی فوتبال افغانستان برای دیدار با تایلند + عکس توسل قاری افغانستانی به امام رضا(ع) در برنامه محفل + فیلم ۳۸ درصد کل صادرات ایران به افغانستان از طریق خراسان جنوبی انجام می‌شود وزارت راه از آغازبه‌کار قطار مسافربری ایران و افغانستان در آینده‌ای نزدیک خبر داد همه چیز درباره طرح بیمه سلامت برای پناهندگان افغانستانی در ایران ویدئو | نگاهی به سنت افطاری در مساجد افغانستان ویدئو | بقایی از گفت‌و‌گو‌های مستمر ایران و افغانستان برای حل چالش‌ها خبرداد
سرخط خبرها

فاضل نظری: مردم و فرهنگ افغانستان باید دقیق‌تر برای ایرانیان تعریف شوند

  • کد خبر: ۲۹۴۱۲۵
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
فاضل نظری: مردم و فرهنگ افغانستان باید دقیق‌تر برای ایرانیان تعریف شوند
غزلسرای نام آشنای ایرانی با بیان اینکه مردم و فرهنگ افغانستان نیازمند تعریف دقیق‌تری برای ایرانیان است گفت: مرزی که در روزگار آخر زمان شکل می‌گیرد، حتما یک مرز انسانی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فاضل نظری، شاعر نام آشنای ایرانی که در نشست شعرخوانی شاعران ایران و افغانستان که به مناسبت روز حافظ در «عمارت بلخ» در تهران سخن می‌گفت با تأکید بر لزوم تعریف دقیق‌تر مردم و فرهنگ افغانستان برای ایرانیان، تاکید کرد: این کشور (افغانستان) نیازمند توجه بیشتری از سوی همسایگانش است و باید روایت‌های درستی از مردم افغانستان در ایران ارائه شود.

او با اشاره به خاطره سفری که به افغانستان داشته اظهارداشت: وقتی به افغانستان رفتم، یک ساعت نگذشت که احساس کردم در سرزمین و وطن خودم هستم و هیچ دلهره‌ای نداشتم. این تجربه آنقدر دلخواه بود که با مردم به راحتی ارتباط برقرار می‌کردم و لذت می‌بردم.

نظری ادامه داد: وقتی در جلسات شعر می‌نشستم، احساس می‌کردم که در کنار خانواده خود هستم. در تاجیکستان یکبار یک شاعری به من گفت که شاهنامه وطن است و به این معنا همه ما هم وطن هستیم.

او با اشاره به اینکه زبان فارسی دومین زبان جهان تشیع است، افزود: یعنی اگر کسانی می‌خواهند به دین و دین داری بکوشند هم باید به این زبان اهتمام کنند. این زبان، زبان فکر کردن ما است.

فاضل نظری با بیان اینکه مرزهای امروزی را کسی دیگر کشیده و اگر کمی این طرف یا آن طرف‌تر کشیده بود امروز داستان طور دیگری بود گفت: من به این مرزبندی‌ها باور ندارم. مرزی که در روزگار آخر زمان شکل می‌گیرد، در آن این خط‌ها نیست و حتما یک مرز انسانی است.

این شاعر ایرانی در رابطه با وضعیت امروز مهاجران افغانستانی در ایران خاطرنشان کرد: باید از اول تمهیدی می‌شد. وقتی اینطور نشده، رفتارهای این چنینی پیش می‌آید.

فاضل نظری تصریح کرد که بهترین دوستان من از افغانستان هستند، امیدوارم یک اتفاق خوش برای گستره زبان فارسی بیفتد. باید روایت‌های درست و معرفی بهتری از مردم افغانستان در ایران صورت بگیرد. 

منبع: ایراف

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->