بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان با تهدید قمه در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی کشور تا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تأمین منابع موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۴ + فیلم نحوه دریافت کمک‌هزینه ازدواج سازمان تأمین اجتماعی + شرایط دریافت ۱۴ درصد مرگ ناشی از سکته قلبی مربوط به آلودگی هوا است راه‌اندازی کلینیک سیار قلب در مناطق محروم آخرین اخبار از افزایش حقوق پرستاران درخواست نظام پرستاری برای مبلغ اضافه‌کاری پرستاران ۲ برادر افغان بعد از قتل سرکارگر خود متواری شدند (یکم دی ۱۴۰۳) مدارس و دانشگاه‌های کدام شهرستان‌های خوزستان فردا (یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف کامیون و پراید در جاده فریمان خراسان رضوی چهار مصدوم برجای گذاشت (شنبه یکم دی ۱۴۰۳) کلاس‌های جبرانی تعطیلات تعیین تکلیف شد فوت ۷ سرباز در واژگونی اتوبوس اندیمشک + جزئیات (۱ دی ۱۴۰۳) کشف ۶۲۲ گرم تریاک از معده ۲ قاچاقچی در سبزوار (یکم دی ۱۴۰۳) ۷۰ پرونده تخلف یلدایی در خراسان رضوی گشوده شد زیباترین استوری و پیام‌های تبریک روز مادر ۱۴۰۳ + کلیپ وصول مطالبات ارزی موقوفات آستان قدس با ورود سازمان بازرسی کل کشور تمدید ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ تا چهارم دی ماه ۱۴۰۳ کاج‌های غرب‌زدگی یا بهانه‌های اندکی نشاط؟ دو هزار و ۶۱۰ مسمومیت با مونوکسیدکربن در فصل پاییز ۱۴۰۳ | فوت ۱۲۹ نفر براثر گازگرفتگی سقوط اتوبوس به دره در لرستان با ۱۰ کشته (یکم آذر ۱۴۰۳) مجازات سقط جنین عمدی چیست؟ شروع زمستان با ترکیب خطرناک آنفلوانزا و آلودگی هوا دایه‌هایی به مهربانی مادر | گزارشی از مرکز بانک شیر مشهد مسئولیت حوادث ناشی از دفاع هنگام سرقت بر عهده کیست؟ تغییر رویکرد گزینش معلمان در آزمون‌های استخدامی هوای کلانشهر‌های کشور از روز یکشنبه (۲ دی ۱۴۰۳) آلوده می‌شود سرویس‌دهی رایگان مترو و اتوبوس های عبوری از حرم مطهر رضوی در سالروز میلاد حضرت زهرا(س) (۲ دی ماه ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

با رعایت نکات پزشک می‌توان بیشتر مشکلات شایع حین بارداری را رفع کرد

  • کد خبر: ۲۹۴۵۴۰
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
با رعایت نکات پزشک می‌توان بیشتر مشکلات شایع حین بارداری را رفع کرد
فلوشیپ پریناتولوژی و عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شکایت‌های شایع مادران حین دوره بارداری در ۱۹ مورد بوده که برای رفع هر یک از این مشکلات باید طبق نظر پزشک مربوطه عمل کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سلمه دادگر، اظهار کرد: شکایت‌های شایع مادران حین دوره بارداری در مواردی همچون تهوع و استفراغ، سوزش سردل، یبوست و نفخ، هموروئید، کمر درد، اختلالات خواب و حافظه، کرامپ عضلات ساق پا، تکرر ادرار، درد سینه، احتقان بینی، احساس تنگی نفس، احساس خستگی، اختلالات خلق، حساسیت به بوها، افزایش بزاق، تغییر مزه‌ها، ژنژیویت و سر درد بوده و این مشکلات با انجام درست موارد اعلام شده از سوی پزشک مربوطه قابل رفع است.

وی در رابطه با مشکلات رایج در زمان تهوع بارداری، بیان کرد: تهوع و استفراغ از شکایت‌های شایع زنان در نیمه نخست دوران بارداری است که از ۵ و ۶ هفته شروع و تا ۹ هفته به حداکثر می‌رسد و اکثراً تا هفته‌های ۱۶ تا ۲۰ بارداری ادامه دارد؛ این وضعیت در هنگام صبح معمولاً شدیدتر است و درمان آن به ندرت سبب بهبود کامل می‌شود، اما می‌توان علائم آن را به حداقل رساند.

دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در خصوص درمان تهوع بارداری هم گفت: برای رفع این مشکل مواردی همچون خوردن وعده‌های غذایی کم‌حجم با دفعات بیشتر و دارو‌های حاوی زنجبیل، ویتامین B۶ همراه با دوکسیلامین، آنتی هیستامین‌ها و ... توصیه می‌شود و در موارد شدید هم که منجر به دهیدراتاسیون و اختلالات الکترولیتی می‌شود بستری در بیمارستان و درمان وریدی طبق نظر پزشک مربوطه انجام می‌شود.

دکتر دادگر اضافه کرد: همچنین از شکایت‌های شایع خانم‌های باردار هم می‌توان به سوزش سر دل اشاره کرد که در اثر رفلاکس محتویات معده به داخل بخش تحتانی مری ایجاد می‌شود و علت آن جابه‌جایی رو به بالای معده و فشردگی معده توسط رحم همراه با شل شدن اسفنگتر تحتانی مری بوده است؛ در چنین شرایطی باید به مواردی همچون پرهیز از خم‌شدن زیاد به جلو یا صاف درازکشیدن که جنبه پیشگیرانه دارد و همچنین مصرف وعده‌های غذایی کم حجم، اما مکرر و نیز استفاده از آنتی‌اسید‌ها که کمک‌کننده هستند توجه کرد.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات شایع در مادران باردار یبوست بارداری است. در این خصوص باید اشاره کنیم که در دوران بارداری، افزایش سطح پروژسترون منجر به کندی حرکات روده می‌شود، چیزی که معمولاً در ۳ ماه اول رخ می‌دهد و در ۳ ماهه سوم به علت افزایش سایز جنین شدیدتر می‌شود.

جراح و متخصص زنان ادامه داد: بین ۹ تا ۱۶ درصد زنان باردار یبوست بارداری را تجربه می‌کنند؛ همچنین باید اشاره کنیم یبوست در بارداری به علت عارضه دارو‌های مصرفی همچون ترکیبات آهن، اوندانسترون و ... در این دوران دیده می‌شود و برای درمان آن مصرف فیبر، مواد غذایی پروبیوتیک، نوشیدن مایعات فراوان، استفاده از دارو‌هایی نظیر پسیلیوم، هیدروکسی‌منیزیوم، لاکتولوز و ... توصیه می‌شود.

دکتر دادگر همچنین در خصوص بیماری هموروئید حین بارداری گفت: هموروئید به معنی واریکوزیته‌های ورید رکتال بوده و ممکن است که اولین بار در دوران حاملگی با افزایش فشار‌های وریدی لگن پدیدار شود، اما به طور شایع این هموروئید‌ها معرف عود هموروئید‌هایی هستند که از قبل وجود داشته‌اند.

وی افزود: در کل دوره بارداری و ۶ تا ۱۲ هفته بعد زایمان ممکن است که آن مادر علامت‌دار شود و در چنین مواقعی بی‌حس‌کننده‌های موضعی، نشستن در آب گرم و عوامل نرم‌کننده مدفوع معمولاً کمک‌کننده است و در صورت بروز ترومبوز هموروئید خارجی هم ممکن است که درد قابل توجهی به وجود آید و نیازمند جراحی یا بی حسی موضعی باشد.

فلوشیپ پریناتولوژی تصریح کرد: مشکل شایع دیگر در خانم‌های باردار کمردرد باردرای است و تقریبا ۷۰ درصد آنها از کمردرد شاکی هستند؛ کمر درد خفیف به دنبال کشش شدید و خم شدن و بلند کردن اشیا یا راه رفتن بیش از حد رخ می‌دهد و به‌طور کلی کمر درد در بارداری در زنان چاق و افراد دارای سابقه کمر درد، شایع‌تر است.

دکتر دادگر خاطرنشان کرد: نشستن به جای خم شدن در هنگام برداشتن اشیا از روی زمین، حمایت کمر با بالش در هنگام نشستن و پرهیز از پوشیدن کفش پاشنه بلند، روش‌هایی جهت کاهش کمر درد در دوران بارداری هستند؛ همچنین در موارد کمر درد بسیار شدید هم مواردی مثل استئوپروز مرتبط با بارداری، استئوآرتریت ستون فقرات و آرتریت سپتیک مطرح می‌شود و در چنین مواقعی استفاده از مسکن‌های مجاز در بارداری، کمپرس گرم و استراحت کمک کننده است.

وی با ذکر این نکته که یکی از گلایه‌ها و شکایات رایج مادران باردار اختلالات خواب و حافظه است، تأکید کرد: دشواری در به خواب رفتن، بیدار شدن‌های مکرر، کاهش ساعات خواب شبانه و کاهش کیفیت خواب از هفته ۱۲ بارداری و تا ۲ ماه بعد از زایمان ا جمله این موارد بوده و بیشترین اختلال خواب این گروه از مادران هم در دوره بعد از زایمان است؛ همچنین در خصوص مشکلات حافظه‌ای هم باید بگوییم که در سرتا سر دوران حاملگی و اوایل دوره نفاس، زنان اغلب مشکلاتی در زمینه تمرکز و حافظه گزارش می‌کنند و کاهش حافظه در ۳ ماهه سوم بارداری به شدیدترین شکل خود می‌رسد و در چنین شرایطی خواب‌های کوتاه روزانه و مصرف سداتیو‌ها ممکن است که مفید باشد.

عضو هیئت علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تکرر ادرار به دنبال افزایش سطح پروژسترون و BHCG در بارداری رخ می‌دهد و افزایش سایز رحم و اثر فشاری بر روی مثانه نیز موجب تشدید تکرر ادرار می‌شود، البته میزان آن در افراد مختلف متفاوت است، اما در صورت همراه نبودن با سایر علائم ادراری، نیاز به بررسی ندارد.

دکتر دادگر گفت: یکی از شایع‌ترین شکایات مادران باردار کرامپ عضلات ساق پا است که معمولاً در نیمه دوم بارداری رخ می‌دهد و به‌صورت انقباض دردناک عضلات پشت پا در هنگام شب تجربه می‌شود.

وی افزود: ایجاد این کرامپ‌های ثانویه به تولید اسید لاکتیک و پیروویک اسید در عضلات منجر می‌شود و در چنین مواقعی مصرف روزانه ویتامین B۱، ۱۰۰ میلی‌گرم با ویتامین B۶، ۴۰ میلی‌گرم به کاهش بروز آن کمک می‌کند، البته مصرف کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های C و D در این مورد تأثیر بسزایی ندارد، اما فعالیت‌های ورزشی کششی، مصرف مایعات فراوان، استفاده از کفش‌های با پنجه گرد در پیشگیری از کرامپ عضلات ساق پا در بارداری موثر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->