مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

طبابت عمومی و طبابت سنتی-ایرانی فقط برعهده پزشکان است

  • کد خبر: ۲۹۴۸۵۰
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
طبابت عمومی و طبابت سنتی-ایرانی فقط برعهده پزشکان است
رئیس انجمن علمی طب سنتی خراسان رضوی گفت: صرفاً پزشکان می‌توانند در عرصه طب رايج و سنتی فعالیت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر مسعود مختاری در نشست خبری «طب سنتی باید‌ها و نبایدها» که امروز (چهارشنبه، ۲۵ مهر ماه) در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد، بیان کرد: در حال حاضر، صرفاً دو گروه پزشکان اجازه طبابت در حوزه‌های تخصصی طب سنتی دارند؛ متخصصان طب ایرانی که دارای مدرک دکترای تخصصی طب ایرانی هستند یا پزشکان عمومی که دوره کوتاه‌مدت طب سنتی را در مرکز ملی مهارت‌های وزارت بهداشت گذرانده‌اند که البته محدوده فعالیت آن‌ها تفاوت دارد.

وی افزود: ما مشکلی با فعالیت‌های قانونی در حوزه‌های مرتبط مثل عطاری‌ها را نداریم. اما طبق قانون، عطاری‌ها صرفاً مجاز به عرضه‌ گیاهان دارویی هستند و اجازه فروش دارو‌های گیاهی و مداخلات تشخیصی-درمانی را ندارند؛ چراکه می‌تواند تهدیدکننده سلامت بیماران باشد. 

وی با اشاره به اینکه فعالیت و دریافت مجوز عطاری‌ها در حوزه وظایف دانشگاه علوم پزشکی نیست، اما در صورت انجام فعالیت‌های تهدیدکننده سلامت از طریق مجاری قانونی برخورد می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد با توجه به حساسیت موضوع و تقاضای روزافزون جامعه، باید تدابیری برای نظارت بهتر و بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی در این زمینه اندیشیده شود. در عین حال فعالیت و سامان‌دهی عطاری‌های چهارچوب‌مدار به‌عنوان بخشی حائز اهمیت در زنجیره ارائه خدمات طب سنتی، ضروری و غیرقابل‌انکار است؛ لذا تغییر ریل سیاست‌گذاری در این حوزه مورد انتظار است که امیدوارم وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعامل و هماهنگی با سایر نهاد‌های مرتبط، اقدامی مؤثر و عاجل در این خصوص داشته باشند.

دکتر مختاری در پاسخ به سؤالی در حوزه تشخیص پزشکان متخصص طب سنتی گفت: پزشکان مجاز به انجام فعالیتِ خصوصی دارای پروانه فعالیت اخذشده از نظام پزشکی بوده و ملزم به نصب مجوز در محل فعالیت هستند. از طرفی گواهی‌های معتبر دوره‌های تکمیلی نیز بایستی نصب باشد. علاوه‌براین پزشکان طب سنتی دارو‌های طب رایج و سنتی را در نسخ الکترونیک یا کاغذی دارای مهر و شماره نظام پزشکی به بیمار ارائه می‌دهند. در نهایت دو سامانه در اختیار هم‌وطنانمان قرار دارد؛ یکی، سامانه اینترنتی ITMA.IR که پزشکان متخصص طب ایرانی عضو انجمن علمی طب سنتی در آن لیست شده‌اند و دومی، سامانه‌ اینترنتی membersearch.irimc.org که مشخصات کلیه پزشکان دارای پروانه فعالیت شامل تصاویر و آدرس‌های محل طبابت آن‌ها را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. 

وی در پایان با اشاره به فضای مشوش طب سنتی به خصوص در بستر شبکه‌های مجازی گفت: باید در خصوص حدود و ثغور قوانین و فعالیت در عرصه‌ طب سنتیِ علمی برای مردم اطلاع‌رسانی شفاف صورت پذیرد تا آگاهانه از مراجعه به مدعیان دروغین طب سنتی پرهیز کنند. سوء‌استفاده‌کنندگان از اقبال مردم به درمان‌های سنتی و مکمل با ارائه درمان‌های غیراصولی و علمی ضمن تهدید جدی سلامت آحاد جامعه باعث سلب اعتماد طب مدرن نسبت به طب اصیل سنتی شده که نتیجه آن محرومیت از مزایای فراوان درمان‌ها و توصیه‌های پیشگیرانه طب اصیل سنتی است. آنچه مسلم است درمان‌های مکمل و سنتی به هیچ وجه جایگزین طب مدرن نبوده بلکه با رعایت همه‌ جوانب، در کنار این طب تحت نظر متخصص مربوطه قابل استفاده است؛ لذا از رسانه‌ها و سیاست‌گذاران نظام سلامت انتظار می‌رود که با توجه به اهمیت حوزه سلامت و تقاضا‌های زیاد جامعه برای دریافت خدمات سلامت در حوزه تخصصی طب سنتی، به آگاه‌سازی جامعه بیش از پیش همت گمارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->