زمان سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی آینده اعلام شد ابلاغ شهریه سال ۱۴۰۴ مدارس غیردولتی در اسفندماه بلیت نیم‌بهای اماکن فرهنگی‌تاریخی برای کارکنان آموزش و پرورش کلانشهر مشهد در چهارمین سال تنش آبی | تابستان ۱۴۰۴ آب جیره‌بندی می‌شود؟ تغییرات جدید در شرایط استخدام معلمان غیررسمی آموزش‌ و پرورش رشد ۱۰درصدی شکایات قصور پزشکی آماده‌باش تمام بخش‌های مرکز درمانی قائم(عج) مشهد برای خدمت‌رسانی در تعطیلات نوروز (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) مدارس غیردولتی، روز‌های آخر سال، جیب شهروندان را می‌تکانند! | جیب خالی، شهریه اجباری! بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) تصادفات رانندگی سال گذشته در ایران به معلولیت نخاعی ۳ هزار نفر منجر شده است نتایج آزمون استخدامی سازمان اسناد و املاک اعلام شد (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) چرا به سمن‌ها برای مدیریت آب ایران نیازمندیم؟ مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی: سازمان همیاری نقش شتاب‌دهنده و تسهیلگر دارد توقف رشد خودکفایی مددجویان کمیته امداد در خراسان رضوی  به سبب نرخ بالای تورم ادامه بررسی های قضایی پرونده سرقت از موزه آبادان انتقال ۶ زندانی ایرانی از قزاقستان به کشور (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش: آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ به بیش از ۱۲۵ هزار نفر رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۵ اسفند ۱۴۰۳) | دمای برخی نقاط استان به ۳۰ درجه می‌رسد طرح تشدید نظارت بر تأسیسات گردشگری خراسان رضوی آغاز شد اختصاص بودجه ۲۹۸ میلیارد تومانی برای هنرستان‌ها در سال ۱۴۰۴ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی از امروز (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد بدخوابی باعث افزایش فشارخون در نوجوانان می‌شود هشدار درباره وجود سم سرطان‌زا در خشکبار مانده قبل از ازدواج فامیلی این آزمایش را جدی بگیرید دختر ۱۹ ساله چگونه به تله مرد چرب‌زبان افتاد؟ پیش‌بینی جوی آرام و پایدار در کشور طی امروز و فردا (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) دلایل ریزش موی جلوی سر در زنان چیست؟ کاهش ۶۰ درصدی آمار ابتلا به عفونت‌های تنفسی نسبت‌به ماه‌های آبان و آذر (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) باید‌ها و نباید‌های روزه‌داری مادران باردار نقش مهم هنرمندان در افزایش دغدغه مردم و توجه حاکمیت به محیط‌زیست تاثیر بیماری‌های عصبی بر افزایش تصادفات نوروزی
سرخط خبرها

هشدار: شیوع سکته مغزی در بین ایرانی‌ها ۱.۵ برابر متوسط جهانی است

  • کد خبر: ۲۹۴۹۴۴
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
هشدار: شیوع سکته مغزی در بین ایرانی‌ها ۱.۵ برابر متوسط جهانی است
دبیر انجمن سکته مغزی ایران با بیان اینکه سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر افراد در کشور است، گفت: شیوع و بروز سکته مغزی در ایران حدود ۱.۵ برابر متوسط جهانی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سکته مغزی هنگامی اتفاق می‌افتد که جریان خون قسمتی از مغز کاهش یافته یا قطع شود. این امر باعث می‌شود که رسیدن اکسیژن و مواد غذایی به مغز مختل شود. در این حالت، سلول‌های مغزی در عرض چند دقیقه از بین می‌روند.

سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است و درمان آن باید بلافاصله انجام شود، اقدامات سریع می‌تواند میزان تخریب مغزی را کاهش داده و از عوارض بعدی جلوگیری کند. در حال حاضر در جهان تعداد کمتری از انسان‌ها به علت سکته مغزی می‌میرند.

اگر ما یا یکی از نزدیکانمان دچار سکته مغزی شد، لازم است توجه خاصی به زمان شروع علائم داشته باشیم، بعضی از درمان‌ها در صورتی بیشترین تاثیر را خواهند داشت که بلافاصله بعد از ایجاد سکته مغزی تجویز شوند.

احسان شریفی پور، دبیر انجمن سکته مغزی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران در روز‌های ۹ الی ۱۱ آبان ماه در مرکز همایش‌های هتل قلب تهران، اظهار داشت: این کنگره با حضور بیش از هزار نورولوژیست و اساتید برجسته سراسر کشور، متخصصین رشته‌های طب اورژانس، قلب و عروق، توانبخشی همچنین پرستاران، تکنیسین‌های اورژانس، کارشناسان رشته‌های فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه و دانشجویان پزشکی از سراسر کشور برگزار می‌شود.

شریفی پور ادامه داد: در حال حاضر سکته مغزی به عنوان دومین علت مرگ و میر افراد شناخته شده است، با برگزاری این کنگره به ما کمک می‌شود تا بتوان از تمامی تجارب و علم روز دنیا بهره بگیریم و متخصصان مان را به روز کنیم همچنین نتایج مطلوبی را برای کنترل، تشخیص و درمان سکته مغزی به دست بیاوریم.

وی ادامه داد: امروز جدیدترین درمان سکته مغزی از راه آنژیوگرافی فوری عروق مغزی و خروج مستقیم لخته در ٦ ساعت اول انجام می‌شود که در این زمینه با وجود فعالیت چند مرکز محدود در کشورمان، متاسفانه شرایط برای درمان گسترده و ملی، به علت کمبود و گرانی شدید وسایل این کار و تعداد اندک متخصصین این امر و تعرفه و حمایت بسیار ضعیف از آنان، بخوبی گسترش نیافته است.

شریفی پور اظهار کرد: به طور کلی مرگ و میر حدود ۳۰ درصد برای ماه‌های اول سکته مغزی پیش بینی می‌شود در مطالعات ما نیز همین موضوع تایید شد. از سال ۱۳۹۵ با راه اندازی برنامه ۷۲۴، در سراسر کشور، با همکاری وزارت بهداشت، انجمن سکته مغزی کشور و دانشگاه‌ها و متخصصین، وضعیت سکته مغزی در کشورمان ساماندهی شد و اکنون در بیش از ۱۰۰ مرکز در سراسر کشور مراکز منتخبی داریم که برای درمان سکته مغزی مجهز شدند، بخش‌هایی به اسم «اس سی یو» در آنان شکل گرفته است.

وی با تاکید براینکه سکته مغزی در زمان طلایی ابتدایی قابل درمان است افزود: یک زمان طلایی برای درمان سکته مغزی وجود دارد که تا ٦ ساعت بعد سکته است و هر لحظه زودتر رسیدن به درمان حیاتی منجر به نجات جان فردو رهایی از ناتوانیشان خواهد شد.

این متخصص مغز اضافه کرد: اگر فرد سکته کرده، در ۴ و نیم ساعت اول علائم خود به بیمارستان‌های منتخب برسد، با دریافت داروی حل کننده «لختک» در شرایط خاص، می‌تواند از ناتوانی رها شود. همچنین در ۶ ساعت و ۲۴ ساعت اول نیز با استفاده از روش‌های نوین آنژیوگرافی می‌توان لخته را به صورت کامل از عروق مغزی خارج و زمینه بهبود سلامتی فرد را ایجاد کرد.

شریفی پور بیان کرد: این برنامه که از سال ۹۵ در کشور ایجاد شده و با توجه به همت فراوانی که همکاران در سراسر کشور داشته اند، WHO در زمینه درمان سکته مغزی در سال ۲۰۲۱ ایران را جز ۱۰ کشور موفق دنیا قرار داد.

وی اشاره کرد: از سال ۲۰۲۱ به ویژه به دنبال کرونا، مقداری این برنامه، انرژی سابق را ندارد لذا نیازمند لزوم توجه بیشتر وزارت بهداشت برای تجهیز و پیگیری روند مراقبت در این بحث هستیم.

شریفی پور گفت: از هر دو نفر ابتلا به سکته مغزی می‌توان یک نفر را نجات داد این نکته مهمی است؛ باید سرمایه گذاری کنیم تا با سازماندهی مناسب و امکانات به این سمت پیش برویم که از بروز این امر پیشگیری شود و گام بزرگی در این راستا برداریم.

همچنین میهمان‌هایی که از خارج از کشور می‌آیند با دستاورد‌های ایران آشنا می‌شوند و تجارب آنان در زمینه کنترل سکته مغزی در اختیار قرار می‌گیرد.

دبیر انجمن سکته مغزی ایران گفت: دو مطالعات بزرگ برای شیوع و بروز، همچنین بررسی مرگ و میر بیماران سکته مغزی صورت گرفته است که نشان می‌دهد سن سکته مغزی در کشورمان از متوسط جهانی حدود ۱۰ سال جوان‌تر است.

همچنین شیوع و بروز سکته مغزی در ایران حدود ۱.۵ برابر متوسط جهانی است که این موضوع نیز در نوع خود مهم است؛ که انشالله با برنامه‌های جدی وزارت بهداشت، و همکاران پزشک بتوان سن بروز و شیوع سکته مغزی را در کشورمان اصلاح کنیم.

رئیس بخش سکته مغزی بیمارستان شهدای تجریش تصریح کرد: هر ثانیه از سکته مغزی که می‌گذرد، به طور متوسط ٣٦ هزار نورون مغزی بصورت برگشت ناپذیری از بین می‌روند؛ لذا جا دارد سریع و دقیق درمان سکته مغزی انجام شود به همین علت واحد‌های مراقبت سکته مغزی به وجود آمده است که می‌توانند تا ۳۰ درصد پیامد فرد را بهتر کنند.

وی اضافه کرد: این واحد‌ها در ایران وجود دارند و باید تجهیزات و کمبود‌های آنان کامل شود همچنین امکانات لازم در این واحد‌ها در جهت آنژیوگرافی تامین شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->