تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی بروکر آلپاری با بروکر‌های دیگر: مقایسه کامل آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ اسفند ۱۴۰۳) حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است زمان مرحله دوم پیش فروش سکه مشخص شد + جزئیات خطوط مترو و اتوبوس‌رانی مشهد فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در روز تشییع پیکر سید مقاومت، رایگان است قیمت حلیم و شله در ایام ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در مشهد اعلام شد تمدید تغییر ساعات کاری بانک‌ها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ خرید قسطی خودرو تا قبل از نوروز ۱۴۰۴ نرخ طلا در مشهد اعلام شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آغاز طرح نظارتی تعزیرات حکومتی ویژه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی از فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۴ اسفند ۱۴۰۳) | دلار ۹۴ هزار تومان را هم رد کرد ۸۰ درصد اشتغال خراسان رضوی در فضای غیرصنعتی است | مشهد، میزبان ۵۲ درصد هتل‌های کشور عضو کمیسیون عمران مجلس: گرانی بلیت هواپیما اگر مصوبه قانونی ندارد، باید لغو شود وزیر نیرو: کشف ۱۰هزار ماینر قاچاق در کشور ریزش آبشاری قیمت دلار دیجیتال (۴ اسفند ۱۴۰۳) بازار کیف‌ و‌ کفش مشهد رنگ‌وبوی شب عید ندارد | گرانی دلار و نبود نقدینگی، مشکل اصلی تولیدکنندگان انتقاد نماینده مجلس از کارشکنی بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری توزیع گوشت گوسفندی منجمد تنظیم بازار در خراسان رضوی آغاز شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) افزایش حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم، به حفظ قدرت خرید کارگران کمک می‌کند بازار اجاره مسکن بهبود می‌یابد؟ (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سپرده‌های بانکی چه افرادی مسدود می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۹۵۱۲۸
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
سپرده‌های بانکی چه افرادی مسدود می‌شود؟
دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: بانک‌ها برای اینکه این پرداخت تسهیلات به مردم قطع نشود راهکاری جز مسدود کردن مبلغی برای مدتی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا جمشیدی درباره اظهارات رییس سازمان بازرسی مبنی بر اینکه انسداد سپرده‌های بانکی برای پرداخت تسهیلات برخلاف مقررات بانک مرکزی است و چرا با وجود این ممنوعیت قانونی همچنان بانک‌ها نسبت به انسداد سپرده‌ها اقدام می‌کنند، اظهار داشت: بانک‌ها به دلیل محدود بودن منابع ناچار به مسدود کردن بخشی از سپرده‌ها برای پراخت تسهیلات به مردم هستند و این اقدام را از روی ناچاری انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه بانک‌ها منابع برای پرداخت این حجم از تسهیلات ندارند، ادامه داد: تسهیلات تکلیفی تمام منابع بانک‌ها را به خود اختصاص داده است. سقف تسهیلات تکلیفی که بانک‌ها را متعهد به پرداخت آن کرده‌اند بیش از منابع بانکی است و بانک‌ها اگر این تسهیلات تکلیفی را پرداخت نکنند، جریمه می‌شوند؛ بنابراین بانک‌ها هم برای پرداخت تسهیلات چاره‌ای جز درخواست انسداد سپرده‌ها ندارند.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: بانک‌ها برای اینکه این پرداخت تسهیلات به مردم قطع نشود راهکاری جز مسدود کردن مبلغی برای مدتی ندارد البته وقتی بانک مرکزی می‌گوید برای پرداخت تسهیلات نباید سپرده بانکی مسدود شود، انجام این اقدام تخلف است، اما از سوی دیگر بدون نگه داشتن سپرده‌ها، امکان پرداخت وام را نخواهند داشت. 
 وی در پاسخ به این سوال که با توجه به حجم بالای تسهیلات تکلیفی اگر بانک‌ها منابعی برای پرداخت تسهیلات ندارند و به ناچار اقدام به انسداد سپرده‌ها برای ادامه پرداخت وام به مردم می‌کنند، چرا بانک مرکزی چنین قانونی را وضع کرده است، آیا از وضعیت منابع بانک‌ها اطلاعی ندارد، گفت: بانک مرکزی از وضعیت منابع بانک‌های کشور اطلاع دارد، اما به دنبال اجرای سیاست‌های خودش است. بانک‌ها از بانک مرکزی انتظار حمایتی را دارند کمتر شاهد این حمایت هستیم.

جمشیدی افزود: در بحث جرایم بانک‌ها درباره میزان پرداخت تسهیلات به بخش مسکن انتظار حمایت بانک مرکزی را از بانک‌ها داشتیم. در همان ابتدا اعلام کردند که هر فردی که متقاضی تسهیلات مسکن است باید در سایت مورد نظر وزارت راه و شهرسازی ثبت نام کند و اگر واجد شرایط بود، فرد متقاضی احراز شده را برای تشکیل پرونده و دریافت وام به بانک‌ها معرفی کند و اگر این افراد به بانک‌ها معرفی شوند و بانک‌ها به آنها وام ندادند مشمول جریمه شوند. اما سامانه وزارت راه و شهرسازی نه تنها سال اول راه اندازی نشد بلکه نیمه دوم سال بعد از آن یعنی بهمن ماه سال ۱۴۰۱ وزارت راه و شهرسازی به راه اندازی این سایت اقدام کرد. اما در اقدامی عجیب مدعی شدند که، چون بانک‌ها در سال اول تسهیلات مسکن را نپرداختند باید مشمول جریمه شوند.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری ادامه داد: در همان زمان وزارت راه و شهرسازی از بانک مرکزی درخواست کرد که اعلام کند در همین بیش از یک سال که وزارت راه و شهرسازی سایت ثبت نام برای اخذ تسهیلات مسکن را راه اندازی نکرده بود، بانک‌ها تا چه حد وام پرداختند، بانک مرکزی هم آماری را اعلام کرد تا بانک‌هایی که وام ندادند مشمول جریمه (پرداخت مالیات) شوند. فهرست بانک‌ها برای جریمه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی اعلام شد تا ۲۰ درصد میزان تسهیلات مسکن را به عنوان جریمه به سازمان امور مالیاتی بپردازند.

وی تاکید کرد: در حالی که وزارت راه و شهرسازی کسی را برای دریافت وام به بانک‌ها معرفی نکرده بود امروز بانک‌ها مشمول جریمه چند هزار میلیارد تومانی برای عدم پرداخت وام شده‌اند. بانک مرکزی هم در این باره از بانک‌ها حمایتی نکرد و با عدم حمایت‌های لازم بانک مرکزی، بانک‌ها مشمول این جرایم شدند.

جمشیدی گفت: در حالی که بانک‌ها را مکلف به پرداخت تسهیلات تکلیفی کردند و منابع بانک‌ها برای پرداخت سایر تسهیلات کاهش پیدا کرده، شاهد بدهی‌هایی در بازپرداخت تسهیلات تکلیفی هستیم.

منبع: ایران جیب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->