تشکیل هزار و ۶۴۸ پرونده تخلف در اجرای طرح نظارتی ایام پایانی سال و نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی بانک مرکزی بخشنامه داد: ادامه حیات فرزند، شرط دریافت وام فرزندآوری نیست آیا قیمت بلیت هواپیما گران می‌شود؟ بحران انرژی و تورم، چالش‌های اصلی تولید در کشور تعرفه واردات تلفن همراه در سال ۱۴۰۴ مشخص شد + جدول مرکز آمار ایران: نرخ تورم سال ۱۴۰۳ به ۳۲.۵ درصد رسید طلا، سکه و نیم سکه در اولین روز سال ۱۴۰۴ به چه قیمتی رسید؟ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (یکم فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی نیش ترمز زد تاریخ‌انقضای کالابرگ الکترونیکی اعلام شد رکورد مصرف بنزین در مشهد و خراسان رضوی شکسته شد شرط جدید وزارت راه برای ثبت‌نام طرح نهضت ملی مسکن | مجرد‌ها حذف شدند مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در نوروز ۱۴۰۴ اجرا می‌شود سرپرست نمایشگاه بین‌المللی مشهد: مردمی‌سازی اقتصاد هدف اصلی مقام معظم رهبری است زمان شارژ ۶۰ لیتر سهمیه بنزین فروردین اعلام شد آب خلیج فارس تیر ۱۴۰۴ از خط سیرجان به فولاد مبارکه می‌رسد رکورد مصرف بنزین در کشور شکسته شد سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید، وضعیت اشتغال را بهتر می‌کند سال ۱۴۰۴ در سایه وفاق، فرصت‌های نو برای پیشرفت کشاورزی ایران فراهم می‌کنیم وزیر نیرو: صنعت آب و برق ایران در سال ۱۴۰۴ آماده جهش و تحول بزرگ است آغاز طرح کنترل مشترکان پرمصرف آب مروری بر وضعیت شاخص های کلان اقتصادی در آخرین روز ۱۴۰۳ سوخت هواپیما گران شد بهای نفت افزایش یافت خراسان رضوی در صدر جانباختگان سوانح رانندگی درون شهری هیچ کمبودی در تأمین کالا‌های اساسی و میوه شب عید در مشهد وجود ندارد (۲۹ اسفند ۱۴۰۳) ابطال دستورالعمل ثبت‌نام مجردها در طرح‌های حمایتی مسکن برای برنامه تولید مسکن سال ۱۴۰۴ خراسان رضوی ۸.۱ همت پیش‌بینی شده است قیمت طلای جهانی (۲۹ اسفند ۱۴۰۳) | آیا اونس درحال نفس‌گرفتن برای صعود است؟
سرخط خبرها

لزوم ثبت برند ملی زعفران ایران در بیش از ۶۰ کشور

  • کد خبر: ۲۹۵۲۶۴
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴
لزوم ثبت برند ملی زعفران ایران در بیش از ۶۰ کشور
رئیس شورای ملی زعفران گفت: به رغم اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیاست، هنوز بسیاری از کشور‌ها و مصرف‌کنندگان نهایی، ایران را نمی‌شناسند.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن احتشام در آستانه برگزاری نخستین جشنواره روز ملی زعفران اظهار کرد: متاسفانه طی سال‌های گذشته در بحث برندسازی زعفران غفلت شده است و به رغم اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیاست، هنوز بسیاری از کشور‌ها و مصرف‌کنندگان نهایی، ایران را نمی‌شناسند و از اسپانیا به عنوان بزرگترین تولیدکننده دنیا یاد می‌کنند. از این رو ما باید به سمت یافتن جایگاه مناسب برای زعفران ایران، ارتقای این جایگاه و برندسازی این محصول در جهان حرکت کنیم تا از یکسو زعفران ایرانی در سبد مشتریان وفادار ماندگار شود و از سوی دیگر، در آینده نگران ورود کشور‌های جدید به حوزه کشت زعفران نباشیم.

وی خاطرنشان کرد: ما باید با به‌کارگیری استراتژی جدید و از طریق برند‌های زعفران ایران و یا برند‌های جمعی به دنبال توسعه بازار باشیم تا بدین ترتیب برای زعفران ایرانی، بازار و مشتری وفادار ایجاد کرده و جایگاه این محصول استراتژیک کشورمان را در جهان تثبیت کنیم تا در صورت ایجاد بازار رقابتی بتوانیم مشتری وفادار خود را به پشتوانه کیفیت بی نظیر زعفران ایرانی حفظ کنیم؛ لذا در وهله نخست باید به سمت برندسازی و جایگاه‌یابی حرکت کنیم. همانطور که اسپانیا این روش و این الگو را در پیش گرفت و برای خود بازار پایدار ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته میزان تولید زعفران را ۲۳۰ تن و گمرکات نیز میزان صادرات این محصول را ۲۲۱ تن اعلام کرده است. ناگفته نماند بعضا ۲۰ درصد زعفران تولیدی به مصرف داخلی و بخشی نیز به صورت مسافرتی صادر می‌شود. هر چند که آمار دقیقی در خصوص میزان قاچاق زعفران و پیاز این محصول در دسترس نیست؛ اما به دلیل گران‌بودن و سبک و کم حجم بودن این محصول نمی‌توان منکر قاچاق آن شد. نکته قابل تامل آن است که اگر صادرکننده واقعی می‌توانست با روش‌های تعیین شده، تعهد ارزی خود را ایفا کند، بستر برای قاچاق مهیا نبود.

به گفته احتشام، سالانه حجم قابل توجهی زعفران از کشورمان به افغانستان صادر می‌شود و با توجه به اینکه موانعی که پیش روی صادرکنندگان ایرانی است، برای صادرکنندگان افغانستانی وجود ندارد؛ آنان به راحتی می‌توانند زعفران ایران را به نام خود صادر کنند؛ این در حالی است که ما با محدودیت برای ارسال به بازار‌های جهانی مواجه هستیم؛ لذا از یکسو افغاستان با پیاز زعفران ایران نسبت به توسعه کشت این محصول می‌پردازد و از سوی دیگر، این کشور زعفران ایران را به نام خود به صادر می‌کند که این تهدید بزرگی است.

لزوم پیش‌بینی مشوق‌هایی برای تسهیل صادرات زعفران از ایران

رئیس شورای ملی زعفران با تاکید بر لزوم تسهیل صادرات زعفران از کشورمان و پیش‌بینی مشوق‌هایی در این زمینه اذعان کرد: در حال حاضر کشور‌هایی مانند ازبکستان، چین، ترکیه، بلغارستان و… به حوزه کشت زعفران ورود کرده‌اند و کشور‌هایی مانند ایتالیا، اسپانیا و هند نیز از قدیم زعفران کشت می‌کردند و با توجه به گران‌شدن زعفران طی چند سال، اخیر نسبت به توسعه سطح زیرکشت نیز اقدام کرده‌اند. با همه اینها، هنوز هم بخش اعظم زعفران دنیا توسط ایران تولید و تامین می‌شود؛ اما بخش اعظمی از صادرات ما بی نام و نشان به کشور‌های دیگر صادر می‌شود و برخی از کشور‌ها با بسته‌بندی جدید زعفران ایران را به منظور مصارف مختلف به نام خود صادر می‌کنند.

وی در خصوص برگزاری نخستین جشنواره روز ملی زعفران نیز اظهار کرد: نام‌گذاری پنجم آبان ماه را به عنوان روز ملی زعفران، باید به فال نیک گرفت؛ جای این روز در تقویم ایران خالی بود؛ چرا که ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیاست و این محصول میراث و اصالت خراسان است و می‌بایست از این میراث بیش از این حراست کرد. این روز بهانه‌ای برای تقدیر از کشاورزان، تولیدکنندگان، صادرکنندگان زعفران است که نقش مهمی‌در اشتغالزایی و ارزآوری به کشور دارند. از این رو تمام دست اندکاران این محصول در پنجم آبان ماه در اتاق بازرگانی مشهد گرد هم می‌آییم تا گرامیداشت این روز بزرگ را برگزار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: از آبان ماه سال ۱۳۸۱ جشنواره طلای سرخ قائنات به مدت ۵ سال برگزار شد؛ اما این جشنواره بنا به دلایلی تعطیل گردید. طرح خرید توافقی زعفران از دستاورد‌های آن جشنواره بود که بر اساس آن، سازمان تعاون روستایی به این حوزه ورود پیدا کرد و برای کمک به کشاورزان زعفران را خریداری نمود. امیدواریم جشنواره روز ملی زعفران که از امسال برای نخستین بار برگزار می‌گردد، جشنواره‌ای ماندگار و دائمی باشد و شاهد دستاورد‌ها و نتایج مطلوب آن به نفع این محصول مهم و ارزشمند کشورمان باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->