خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد
سرخط خبرها

نمایشگاه مشهد، فرصتی برای شناخت ظرفیت‌های اقتصادی ایران و افغانستان

  • کد خبر: ۲۹۵۵۸۴
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۹
نمایشگاه مشهد، فرصتی برای شناخت ظرفیت‌های اقتصادی ایران و افغانستان
با توجه به نزدیکی مشهد و هرات و پیشینه تجارت میان این دو شهر مهم ما نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بیشتر اقتصادی در ایران و افغانستان هستیم. نمایشگاه‌هایی که می‌تواند توانمندی‌های اقتصادی و تولیدی دو طرف را به فعالان اقتصادی دو کشور همسایه معرفی کند و باعث رونق اقتصاد میان دو کشور شود.

مشهد در روز‌های آینده میزبان نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران و افغانستان و کشور‌های آسیای مرکزی است. این نمایشگاه از یکم تا چهارم آبان ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی مشهد با حضور بیش از ۳۰۰ میهمان خارجی برگزار خواهد شد. مشهد نزدیکترین کلانشهر ایران به افغانستان است. اگر شما ساعت ۸ صبح از مشهد به سمت هرات حرکت کنید، ساعت ۱۲ ظهر در دروازه ملک شهر باستانی هرات خواهید بود.

هرات یکی از مهمترین شهر‌های افغانستان و از معدود شهر‌های این کشور است که شهرک صنعتی دارد. شهرکی که تجربه صنعت کاران مشهدی نقش مهمی در ایجاد و پایداری آن داشته‌اند. رابطه اقتصادی مشهد و هرات به امروز و دیروز خلاصه نمی‌شود، چرخ اقتصاد میان این دو شهر مهم در طول سالیان دراز همواره چرخیده و از برکت آن دیگر شهر‌های ایران و افغانستان هم استفاده کرده است.

گمرک اسلام قلعه در طرف افغانستان و گمرک دوغارون در طرف ایران، مهمترین مبدا ورود و خروج مسافر و کالا بین دو کشور همسایه است. دوغارون در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.

روزانه صد‌ها شهروند افغانستانی به صورت قانونی از مرز دوغارون وارد ایران می‌شوند و بیش از هزار دستگاه کامیون ایرانی و افغانستانی بین مرز ۲ کشور رفت و آمد می‌کنند که با ساماندهی ناوگان حمل و نقل در این منطقه مدت زمان توقف آنها در دوغارون به حداقل زمان ممکن رسیده و حضور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در معبر زمینی دوغارون نقش زیادی در ایجاد فرصت‌های اقتصادی منطقه دارد که باید در این راستا حمایت‌های لازم از سوی مسئولان کشوری و استانی صورت گیرد.

گذرگاه مرزی «دوغارون» با قدمتی ۱۰۰ ساله یکی از اصلی‌ترین کانون‌های اقتصادی کشور و مهم‌ترین دروازه تجاری ایران و افغانستان محسوب می‌شود که بخش اعظم صادرات کالا از ایران به مقصد افغانستان را برعهده دارد. گسترش و تقویت سطح مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و افغانستان، توسعه استان خراسان رضوی را به همراه دارد، زیرا هم اکنون ۶۵ درصد از کالا‌های صادراتی خراسان رضوی از مرز بین‌المللی دوغارون به سمت بازار‌های افغانستان صادر میֱشود.

بیشترین حجم کار گمرک دوغارون، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است؛ کالای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاهی هندی و دیگر کشور‌های همسایه افغانستان از طریق کشور‌های حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس و بندرلنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

در همین راستا مبادلات تجارت ایران و افغانستان فرماندار تایباد اعلام کرد که میزان تجارت این ۲ کشور همسایه از طریق گذرگاه زمینی دوغارون در بخش صادرات و ترانزیت کالا سالانه افزون بر سه میلیارد دلار برآورد می‌شود، لازم به ذکر است که کالا‌های ایرانی تامین کننده بازار ۳۰ میلیون نفری افغانستان است، زیرا شهروندان این کشور به اقلام و محصولات ایرانی تمایل دارند.

به تازگی رئیس اتاق مشترک تجاری ایران و افغانستان از رشد ۳۲ درصدی صادرات خراسان رضوی به افغانستان در شش ماهه نخست امسال خبرداد و اعلام کرد که صادرات خراسان رضوی به افغانستان نیز در شش‌ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته، با ۳۱.۸ درصد رشد از ۸۶۰ میلیون دلار به بیش از یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون دلار افزایش یافته و این امیدواری وجود دارد که با ایجاد مسیر‌های ترانزیتی جدید در افغانستان، سطح وزنی و ارزشی صادرات ما بیش از پیش افزایش پیدا کند.

افغانستان می‌تواند با حضور در نمایشگاه بین‌المللی مشهد با محوریت بازاریابی محصولات و تولیدات کشورش، حمایت از سرمایه گذاری ملی، فراهم و گسترش روابط میان تاجران ملی و بین المللی، تولیدات و محصولات داخلی افغانستان را به عموم کشور‌های حاضر در این نمایشگاه معرفی کند، زیرا نمایشگاه‌ها کلید موفقیت رشد اقتصادی افغانستان محسوب می‌شود.

با توجه به نزدیکی مشهد و هرات و پیشینه تجارت میان این دو شهر مهم ما نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بیشتر اقتصادی در ایران و افغانستان هستیم. نمایشگاه‌هایی که می‌تواند توانمندی‌های اقتصادی و تولیدی دو طرف را به فعالان اقتصادی دو کشور همسایه معرفی کند و باعث رونق اقتصاد میان دو کشور شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->