ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند
سرخط خبرها

قلب کشور دوست در مشهد

  • کد خبر: ۳۰۸۰۱۶
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
قلب کشور دوست در مشهد
مشهد برای من تنها مشهد نیست، بلکه مشهدِ عزیزم است و دلتنگی من برای مشهد همیشگی است. این را وقتی می‌فهمم که برای چند روز، چندماه یا چند سال از آن دور باشم.

مشهد برای من تنها مشهد نیست، بلکه مشهدِ عزیزم است و دلتنگی من برای مشهد همیشگی است. این را وقتی می‌فهمم که برای چند روز، چندماه یا چند سال از آن دور باشم. حضور افرادی با فرهنگ‌ها، آداب و رسوم متنوع که در این شهر زندگی می‌کنند یکی از ویژگی‌های مشهد است. این در واقع فرصتی برای این کلان‌شهر است که می‌توان با برنامه‌ریزی درست آن را به یک ظرفیت گردشگری تبدیل کرد. کمتر شهری را می‌توان یافت که در فاصله کمی از مرکز به محله‌ای برسید که بخش زیادی از ساکنان آن از کشوری دیگر هستند، اما به زبان مادری شما سخن می‌گویند.

گلشهر محله‌ای است که در طول چهار‌دهه گذشته میزبانی مهربان برای مهاجران افغانستانی بوده، محله‌ای که وقتی به آن قدم می‌گذاری علاوه بر اینکه مغازه‌هایی با سبک و سیاق کابل را می‌بینی، بوی ادویه تند غذا‌های افغانستانی در رستوران‌هایی که از سوی افغانستانی‌ها پایه‌گذاری شده و مدیریت می‌شود، شما را مشتاق گشتن در کوچه پس‌کوچه‌هایی می‌کند که مردمانی هم‌زبان و هم‌فرهنگ با شما سال‌های درازی در آن زندگی می‌کنند.

وقتی شما به شلوغ بازار گلشهر می‌روید، از هم‌زیستی ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها لذت می‌برید، زیستی مسالمت‌آمیز و ارزشمند که در طول چهاردهه گذشته شکل گرفته و اهمیت آن را وقتی متوجه می‌شوید که نتیجه این همزیستی برایتان هویدا می‌شود. بدون شک مهاجران افغانستانی ساکن مشهد در جنبه‌های مختلف یک سروگردن از مهاجران افغانستانی ساکن در دیگر شهر‌های ایران بالاتر هستند. این را وقتی متوجه می‌شویم که کمی جزئی‌تر و با دقت به چهره‌ها و نخبگان مهاجر افغانستانی که در مشهد زیست کرده‌اند، نگاه کنیم. 

افرادی که امروز نه‌تنها برای افغانستان باعث افتخار هستند که نام مشهد را نیز به نقاط مختلف جهان برده‌اند و امروز مشهد تنها یک شهر در ایران نیست، بلکه افغانستانی‌هایی که روزگاری در مشهد زندگی می‌کردند و حالا به کشور‌های دیگر جهان مهاجرت کرده‌اند، شب‌ها وقتی می‌خوابند، خواب مشهد و کوچه‌پس‌کوچه‌های آن را می‌بینند.

هرچند وجود مضجع منور رضوی در مشهد این شهر را محدود به مرز‌های جغرافیایی نکرده است، اما میزبانی این شهر دوست‌داشتنی از مهاجران افغانستانی باعث شده که حالا دلتنگی برای آن بیشتر از آن چیزی باشد که می‌توانیم تصور کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->