به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدیان، با اشاره به اینکه برنامه مراقبت بانوان ۱۸ تا ۲۹ سال شامل تن سنجی، غربالگری رفتارهای تغذیهای و فعالیت فیزیکی، بررسی سابقه بیماری و غربالگری اولیه، درگیری با مصرف سیگار، الکل و مواد، غربالگری سلامت روان، صرع و معلولیت ذهنی انجام میشود، گفت: برای بانون ۳۰ تا ۵۹ ساله نیز خدمات تن سنجی و ارزیابی الگوی تغذیه، ارزیابی فعالیت بدنی، درگیری با مصرف دخانیات، مصرف غیر پزشکی دارو، الکل و مواد، ارزیابی روان شناختی، بررسی سوابق و علایم بیماریهای غیر واگیردار و خطر سنجی حوادث قلبی و عروقی، غربالگری سل و تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ، پستان، سرویکس، مراقبت مامایی و ارزیابی و درمان عفونتهای آمیزشی، ایدز، خونریزی واژینال، اختلال عملکرد جنسی، مشکلات دوران یائسگی است.
وی ادامه داد: برنامه مراقبت زنان بالای ۶۰ سال نیز شامل بررسی وضعیت فشار خون، تغذیه، استعمال دخانیات، دیابت، سقوط، خطر سنجی حوادث قلبی و عروقی در سالمندان، ارزیابی روان و بیماری افسردگی، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ وپستان است.
دکتر احمدیان با بیان اینکه زنان ۱۸ تا ۲۹ سال تحت پوشش دانشگاه ۴۲۹ هزار و ۹۶۵ نفر، زنان ۳۰ تا ۵۹ سال یک میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۹ نفر، زنان ۶۰ سال و بالاتر ۲۷۴ هزار و ۳۱۲ نفر و زنان ۱۸ سال و بالاتر یک میلیون و ۸۵۷ هزار و ۳۰۶ نفر هستند، گفت: تعداد مراقبتهای زنان براساس پرونده الکترونیک سامانه سینا تا پایان شهریور ماه برای زنان ۱۸ تا ۲۹ سال، ۲۶۲ هزار و ۹۴ مورد است که ۶۱.۴۷ درصد افراد تحت پوشش را شامل میشود.
دکتر احمدیان با اشاره به اینکه زنان ۳۰ تا ۵۹ سال نیز ۸۶۳ هزار و ۳۱۰ دارای پرونده الکترونیک هستند که ۷۴.۴۶ درصد افراد را تحت پوشش قرار دادند، گفت: زنان ۶۰ سال و بالاتر نیز ۲۷۹ هزار و ۷۲۴ دارای پرونده هستند که ۸۰.۶ درصد جمعیت هدف را تشکیل میدهند.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: یک میلیون و ۸۳۳ هزار و ۷۰۹ مورد از زنان ۱۸ سال و بالاتر نیز پرونده الکترونیک سلامت دارند که ۸۶.۹ درصد جامعه هدف را تشکیل میدهند.
وی گفت: خدمات حوزه بهداشت به صورت رایگان و برای حفظ سلامت عمومی بانوان که نقش کلیدی در جامعه ایفا میکنند ارایه میشود، زیرا با تشخیص و درمان به موقع بسیاری از بیماریها میتوانند از زندگی خوب و سالمی برخوردار باشند.