ناوگان اورژانس مشهد به ۴۰ دستگاه آمبولانس جدید نیاز دارد| کمبود نگران‌کننده پایگاه‌های اورژانس در مرکز شهر مسمومیت ۳ معلم ایلامی در پی شیطنت دانش‌آموزان دختر (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵ نبود مهد کودک در ادارات | چالش‌ مادران شاغل چگونه مرتفع می‌شود؟ چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟ مصرف ماهی، موجب کاهش التهابات در بدن کودک می‌شود متجاوز سریالی کودکان در تهران دستگیر شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعداد پشت‌نوبتی‌های پذیرش در مراکز شبانه‌روزی اعصاب و روان خراسان رضوی به ۲۰۰ نفر رسید سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ضرورت اتخاذ تصمیم منطقی توسط حاکمیت برای آزمون سراسری بیش از ۹۰ زن مسن در تله مکارترین سارق ایران افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش ۴ درجه‌ای دما در مشهد جزئیات جدید درباره ترمیم نمرات در کنکور ۱۴۰۴ ویروس فلج کننده‌ای که در ۹۰ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارد برنامه امتحانات نهایی ۱۴۰۴ دانش‌آموزان پایه یازدهم و دوازدهم اعلام شد جایزه‌ای برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری جزئیات اعزام و بازگشت زائران خانه خدا از مشهد | بیش از ۱۰ هزار زائر خراسانی راهی سرزمین وحی می‌شوند تشنگی بیش‌ازحد نشانه چیست؟ این دمنوش سرشار از ویتامین C است و کلیه‌ها را تقویت می‌کند چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟ با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید تداوم روند افزایش نسبی دما در کشور تا پایان هفته (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاخص ایران در مرگ و میر مادران از میانگین جهانی بهتر است بازدید استاندار خراسان رضوی از بیمارستان درحال‌ساخت زندگی قرارداد بیمه تکمیلی ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری منعقد شد
سرخط خبرها

یک سوم بانوان در سنین بالای ۵۰ سال در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند

  • کد خبر: ۲۹۴۸۲۳
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
یک سوم بانوان در سنین بالای ۵۰ سال در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند
مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده درجهان، از هر ۳ خانم یک نفر و از هر ۵ آقا یک نفر در سن بالای ۵۰ سال مبتلا به پوکی استخوان می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر لیدا جراحی در حاشیه پویش غربالگری سلامت کارکنان دانشکده پزشکی که با مشارکت گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهدبرگزار شد خاطر نشان کرد: انجام اقدامات پیشگیری از پوکی استخوان، باید از قبل از ۳۰ سالگی، یعنی زمانی که فرصت برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی فراهم است، انجام شود، جهت پیشگیری از پوکی استخوان شناسایی عوامل خطر و عوامل حفاظتی آن بسیار مهم است و هر فرد می‌تواند با آگاهی از این موارد به صورت خودمراقبتی از سلامت استخوان‌های خود حفاظت نماید.

وی تصریح کرد: تغذیه صحیح، مصرف کافی لبنیات، دریافت سبزی و میوه، تحرک بدنی کافی، تامین ویتامین دی، دریافت مکمل کلسیم بسته به شرایط افراد، و عدم استعمال دخانیات در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر مستقیم دارند. علاوه بر آنکه در افرادی که سابقه خانوادگی استئوپروز، بیماری‌های خاص، مصرف طولانی مدت برخی دارو‌ها بخصوص کورتون‌ها را دارند و همچنین وجود برخی شرایط خاص در خانم‌ها مانند وقوع یائسگی، غربالگری اهمیت بیشتری دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای پویش سلامت دردانشکده پزشکی تصریح کرد؛ خطر سنجی بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان، ارزیابی رژیم غذایی، خطرسنجی سرطان‌های شایع، سنجش توده بدنی و ارایه توصیه‌های لازم به همکاران مراجعه کننده از برنامه‌های این پویش بود. همچنین برای افراد نیازمند چکاپ آزمایشات لازم تجویز شد.

دکتر جراحی گفت؛ در این پویش که با استقبال خوبی روبرو شد بیش از ۱۰۰ نفر از پرسنل دانشکده پزشکی زیر پوشش قرار گرفتند که در بررسی‌های انجام شده، از نظر عوامل خطر استئوپروز، به صورت متوسط سطح مصرف لبنیات روزانه، دریافت کلسیم و تحرک بدنی پایین بود که آموزش و مشاوره به همکاران ارائه گردید.

لازم به ذکر است؛ پوکی استخوان وضعیتی است که در آن چگالی استخوان تحلیل می‌یابد و در واقع استخوان از مواد سازنده آن خالی می‌شود. این بیماری یک بیماری خاموش است که علائم اولیه آشکاری ندارد و پس از استقرار، خود را در سنین بالاتر با علائم درد، کاهش قد، شکستگی‌های استخوانی بخصوص در ستون فقرات، لگن، سر استخوان ران، ساعد و در نهایت کاهش کیفیت زندگی، نشان می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->