جانقربان- امید طهماسبیزاده در گفتوگو با شهرآرانیوز، افزود: ۱۵ هکتار از اراضی یادشده برای کشت سبزی و صیفیجات و ۱۳ هکتار برای کاشت گلهای شاخه بریده استفاده میشود و در ۲ هکتار باقیمانده دیگر نیز محصولات جالیزی کشت میشود.
وی خاطرنشان کرد: گلخانههای گلهای شاخه بریده مشهد روزانه حدود ۵۰ هزار شاخه گل روانه بازار میکند که بهلحاظ کمی، در انواع رز، آلسترومریا، مریم، گلایل و شببو اولویتبندی و دستهبندی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد با اشاره به اینکه بخشی از این تولیدات وارد چرخه صادرات میشود، گفت: هیدروپونیک یا آبکشت یکی از روشهای نوین کشت است که هر نوع محصول کشاورزی را بدون توجه به اقلیم و نوع خاک میتوان در این روش بدون استفاده از آفتکشهای اورگانیک تولید کرد.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک دهه است که از این روش کشت در مشهد استفاده میشود، افزود: نیازنداشتن به خاک، حذف آفتکشها و سموم، حذف علفهای هرز، کاهش مصرف آب و افزایش ارزش غذایی محصول نسبت به روشهای سنتی از مزایای این نوع کشت محسوب میشود.
طهماسبیزاده اظهار کرد: این روش کشت معایبی هم دارد که از آن جمله میتوان نیاز به سرمایهگذاری اولیه بالا، بهکارگیری افراد متخصص و وابستگی به کود را بیان کرد، اما باتوجهبه کمآبی سالهای گذشته، روشی مطمئن برای کشت محسوب میشود.