انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد انفجار در یک کلانتری در مشهد| ۳ نفر از کارکنان پلیس مصدوم شدند ایران تا ۱۴۳۰ پیرترین کشور جهان می‌شود معرفی بهترین جایگزین‌ها برای تخم‌مرغ کاهش تردد روزانه وسایل نقلیه در سطح راه‌های کشور نسبت به نوروز سال گذشته اورژانس پیش بیمارستانی آماده خدمت رسانی در روز عید سعید فطر  (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) ۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در کشور، مهاجران افغانستانی هستند صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۶ استان کشور (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا در خصوص شگرد کلاهبرداران سایبری در تعطیلات نوروز اهمیت آگاهی از اختلالات خون‌ریزی‌دهنده در زنان و دختران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۰ درجه می‌رسد انجام ۵۴۴ مورد بازرسی در حوزه غذاودارو در قالب طرح سلامت نوروزی (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) تولد ۱۰۱ نوزاد در بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۴ افزایش ۱۲ درصدی پرواز‌های فرودگاه‌ بین‌المللی مشهد تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اهدای عضو نوجوان مرگ مغزی مشهدی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش باران در برخی استان‌ها از امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) تعداد کشته شدگان در زلزله میانمار به یک هزار و ۶۴۴ تن رسید افزایش تعداد جان‌باختگان تصادفات نوروزی به ۵۵۰ نفر (۹ فروردین ۱۴۰۴) اختصاص بسته حمایتی ویژه به خانوارهای نیازمند دارای کودک + جزئیات قانون جدید ارث مادر به فرزندان در سال ۱۴۰۳ افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان تکذیب شد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات نوروزی در خراسان رضوی (۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

«کرونا» عامل بسیاری از «افسردگی» و «اضطراب‌ها»

  • کد خبر: ۲۹۷۳۵۲
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۸
«کرونا» عامل بسیاری از «افسردگی» و «اضطراب‌ها»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کرونا همچنان ادامه دارد و به پایان نرسیده است، گفت: بخش بزرگی از افسردگی‌ها، اضطراب،انزوا، اختلال تمرکز و آسیب به قسمت‌هایی از مغز بر اثر کروناست.

به گزارش شهرآرانیوز، نخستین دانشکده روانشناسی و سلامت اجتماعی وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افتتاح شد.

علیرضا زالی رییس دانشگاه در مراسم افتتاحیه اولین دانشکده روانشناسی و سلامت اجتماعی کشور با اشاره به اینکه تاسیس این دانشکده صرفا ایجاد یک نهاد آموزشی نیست، اظهار کرد: افتتاح این دانشکده نشان‌دهنده همت بالای ارکان مختلف دانشگاه با نگاهی راهبردی است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از آسیب‌های روانشناسی در کشور جداسازی آن از سلامت در بالین است، افزود: نگاه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، آموزش جامعه‌نگر است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه در حوزه روانشناسی غفلت تاریخی صورت گرفته است اضافه کرد: باید حوزه اجتماعی و عرصه بالین با هدف ارتقای مهارت همزمان با هم رشد کنند.

زالی با تاکید بر اینکه یکی از پرشمارترین رشته‌ها در کشور به رشته روانشناسی تعلق دارد خاطرنشان کرد: نباید خیل عظیم دانشجویان این رشته از حوزه بالین دور بمانند.

توجه به نگاه همگرایانه و ادغام بالین در آموزش علوم روانشناسی یکی دیگر از مواردی بود که رییس دانشگاه به آن اشاره کرد و گفت: این موضوع باید در ساحت ملی مورد تاکید باشد.

زالی با اشاره به اینکه بیش از هفت دهه از بازتعریف سلامت روان از سوی سازمان بهداشتی جهانی می‌گذرد، خاطرنشان کرد: بدون شک رشد دانش پزشکی در سلامت جسمی و فیزیکی بیش‌تر بوده و در مقابل رشد دانش در حوزه سلامت روان علی‌رغم اهمیت زیادی که دارد با لختی و کندی همراه است.

رییس دانشگاه ادامه داد: باید با نگاهی کاربردی در حوزه روانشناسی بالینی به مولفه‌های اجتماعی نیز توجه داشته باشیم.
زالی با تاکید بر اینکه اجرای طرح پیمایش ملی سلامت روان باید از بازه زمانی ۱۰ ساله کمتر باشد، اضافه کرد: باید با کاهش این بازه زمانی داده‌ها بروزرسانی شده و مداخلات موثرتر انجام شود.

وی با بیان اینکه حداقل چهار تا هشت درصد کودکان به بیش‌فعالی و عدم تمرکز مبتلا هستند، گفت: این عدد بسیار قابل توجه است.

زالی نادیده گرفتن بیماری‌های روان از سوی خانواده را به کوه یخ تشبیه کرد و توضیح داد: به طور مثال اگر بیماری اوتیسم دیر تشخیص داده شود اثربخشی مداخلات بسیار کاهش خواهد یافت؛ دوره طلایی درمان اوتیسم زیر دوسالگی است بنابراین خانواده‌ها باید آگاه باشند و به محض مشاهده علامت‌ها و یا حتی مشکوک شدن به اختلال روان در فرزند خود فورا به پزشک مراجعه کنند.

به گفته رئیس دانشگاه بین اثربخشی در درمان و زمان تشخیص رابطه مستقیم وجود دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه افسردگی در زنان دو برابر مردان است خاطرنشان کرد: متاسفانه بار بیماری‌های روان در سراسر دنیا در حال افزایش است و این مهم نیاز به مداخله جدی دارد.

به گفته زالی بعد از اختلالات اسکلتی، بیماری روان یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در کشور است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه افزایش بار بیماری‌های روان در خاورمیانه به شدت افزایش یافته است، الگو سازی در سطح فراملی با هدف کاهش بار بیماری‌های روان را راهکار موثری برای بهبود سلامت روان عنوان کرد.

وی انگ‌زدایی از مبتلایان به اختلال روان را مهم‌ترین روش برای درمان و کاهش بار بیماری عنوان کرد و ادامه داد: برچسب‌زدن به افرادی که مبتلا به بیماری روان هستند، خیانتی به این افراد است، این بیماری‌ها نیز مثل یک سرما خوردگی نیاز به مداخله و درمان دارد.

زالی با انتقاد از این رویکرد که برخی در برابر مراجعه به روانپزشک و یا روانشناس از خود مقاومت نشان می‌دهند اضافه کرد: این در شرایطی است که بسیاری از بیماری‌های فیزیکی، منشا روانی مثل اضطراب و افسردگی دارند.

وی یادآوری کرد: انگ‌زدایی از بیماران روان مهم‌ترین راهکار برای درمان موثر این افراد است، ضمن اینکه رسانه‌ها نیز باید در اطلاع‌رسانی موثر و بهنگام تلاش کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه باید گرایش‌ها در علوم روانشناسی افزایش پیدا کند، روانشناسی ورزش، عمومی و پزشکی قانونی را از جمله این گرایش‌ها عنوان کرد.

زالی تاکید کرد: به دلیل ماهیت و اهمیت ارتقای بهداشت سلامت روان، نظام مراقبت اولیه در این حوزه در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه مرجع افزایش دانشجویان برای آموزش، تنها به بیمارستان محدود نمی‌شود، مراکز سراج را از جمله مراکز فعال بالینی مراجعان روان عنوان کرد.

رئیس دانشگاه در ادامه حلقه‌مفقوده دانشجویان روانشناسی را فقدان آموزش‌های مهارتی دانست و ادامه داد: استفاده از طرح منتورشیپی که در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به بهترین شکل اجرا می‌شود، بهترین مدل برای آموزش است.

زالی گروه روانشناسی را از جمله گروه‌های بهره‌ور دانشگاه دانست.

وی در ادامه با بیان اینکه کرونا همچنان ادامه دارد و به پایان نرسیده است، گفت: کووید طولانی مسئله جدی و مبتلا‌به در عرصه سلامت جهانی است که بخش بزرگی از افسردگی‌ها، اضطراب، انزوا، اختلال تمرکز و در برخی موارد آسیب به قسمت‌هایی از مغز را شامل می‌شود.

زالی به افزایش بار بیماری‌های روان بعد از بحران کرونا اشاره کرد و ادامه داد: تکانه‌های ناشی از کووید ۱۹، سوگ‌های فروخفته و بدون برگزاری مراسم در خانواده‌ها خصوصا در میان خانواده‌های ایرانی یکی از دلایل افزایش بار بیماری‌های روان در کروناست.

رییس دانشگاه استراتژی بین‌رشته‌ای را یکی از اهداف اصلی ایجاد دانشکده روانشناسی بالینی و سلامت اجتماعی در دانشگاه عنوان کرد.

وی به کارکرد‌های هوش‌مصنوعی و متاورس، در درمان بیماری‌های روان اشاره کرد و نسبت به استفاده افراطی کودکان و نوجوانان از فضای مجازی هشدار داد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->