به گزارش شهرآرانیوز؛ دوم آبانماه بود که شورای فرهنگ عمومی، اسامی روزها و مناسبتهای تقویم سال۱۴۰۴ هجری خورشیدی را منتشر کرد و بر این اساس، هجده عنوان تصویب و به تقویم رسمی کشور در سال آینده اضافه شد، اما همچنان از نامگذاری «روز مشهد» یا «روز ملی مشهد» در تقویم، خبری نیست.
در بند «الف» این مصوبه، چهار نامگذاری جدید برای درج در متن تقویم و در بند «ب» نیز چهارده نامگذاری برای درج در ضمیمه تقویم رسمی کشور مورد تصویب قرار گرفته است. نکته درخور تأمل در بند «ب»، نامگذاری ۸ مرداد به نام «روز زنجان»، ۱۷ دی به عنوان «روز کرمان» و ۱۴ ربیعالاول به نام «روز سیستان و بلوچستان» است، اما گره ثبت یک نام به نام مشهد در تقویم رسمی کشور، دستکم یک سال دیگر نیز باز نخواهد شد.
از آذر سال ۱۳۸۹ که روزنامه شهرآرا بهعنوان پرچمدار نامگذاری یک روز به نام روز مشهد در تقویم، این پرونده را گشود، چهارده سال میگذرد، دوسال قبل هم شورای فرهنگ عمومی استان، پس از سالها انتظار، بالأخره به مطالبه عمومی برای این نامگذاری لبیک گفت و ۱۰ دی را به عنوان روز مشهد به ثبت رساند، اما حالا خبر میرسد که این نام و رسمیشدن حضورش در تقویم، دستخوش تصمیماتی شده است.
برای اطلاع از آخرین وضعیت نامگذاری روزی به نام روز مشهد، بهسراغ سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان میرویم و علیرضا سفیدیان با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی کشور با نامگذاری یک روز به نام «روز ملی مشهد» مخالفت کرده است، میگوید: در برخی استانها به جای اینکه به نام مرکز استان یک روز انتخاب شود، روزی به نام روز ملی استان انتخاب و در تقویم ثبت شده است.
او با اشاره به مطالبه شورای فرهنگ عمومی کشور از مدیریت شهری مشهد ادامه میدهد: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام کرده است که این روز باید در مشهد و توسط شهرداری و شورای شهر مشهد انتخاب و پس از تصویب در شورای فرهنگ عمومی استان، برای تصویب نهایی به شورای فرهنگ عمومی کشور ارسال شود.
سفیدیان با بیان اینکه در زمان ریاست آقای موحدیان در شورای اسلامی شهر مشهد، با این شورا مکاتبه و درخواست کردیم تا روزی به نام «روز ملی خراسان رضوی» انتخاب و به شورای فرهنگ عمومی استان ارائه شود، ادامه میدهد: شورای شهر مشهد باید پیشنهادی را در این زمینه برای تصویب در استان ارائه دهد تا پس از تصویب به تهران اعلام شود، اما تاکنون این پیشنهاد یا پیشنهادهایی برای این نامگذاری به دست ما نرسیده است.
او درباره نامگذاری روز ۱۰ دی به عنوان گزینه احتمالی «روز ملی خراسان رضوی» نیز اینگونه میگوید: این پیشنهاد یا هر پیشنهاد دیگری باید توسط شورای شهر به دبیرخانه در استان اعلام وصول شود، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است و نام «روز ملی مشهد» از نظر ما و شورای فرهنگ عمومی کشور «غیرقانونی» است و در صورت اصرار بر این نامگذاری، مجبوریم این تخلف را از سوی سازمان بازرسی دنبال کنیم.
با اظهارات سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان، به نظر میرسد این پرونده وارد ابعاد تازهتری شده است، از این رو، موضوع مخالفت شورای فرهنگ عمومی کشور را با رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد در میان میگذاریم و حجتالاسلاموالمسلمین حسن منصوریان با بیان اینکه مخالفتی با نامگذاری یک روز به نام روز خراسان نداریم، میگوید: این اتفاق (قیام ۱۰ دی مردم مشهد) در شرق کشور آنقدر بزرگ و درخور توجه بوده که بهراحتی میتوانیم آن را به عنوان روز استان نامگذاری کنیم.
او ادامه میدهد: با این حال اگر قرار باشد تاریخ یادشده به نام روز خراسان نامگذاری شود، برنامهها و دستاوردهای آن هم باید در سطح استان برگزار شود. بسیار تلاش میکنیم تا در این روز برنامههایی متناسب برگزار شود و در کنار آن بتوان در مزار شهدا حضور یافت و با خانواده شهدای این روز نیز دیدارهایی انجام شود.
باوجوداین، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد نکات درخور تأملی در این باره دارد و میگوید: مرکزیت جغرافیایی این اتفاق مشهد است و طبعا از دستاوردهای آن بیشتر در مشهد استفاده خواهد شد.
با توجه به اصرار شورای فرهنگ عمومی برای اینکه ثبتشدن این نام باید برای «روز استان» باشد، از حجتالاسلاموالمسلمین منصوریان میپرسیم که آیا شورای اسلامی شهر حاضر به تغییر گزینه این روز برای تسری به همه استان هست یا خیر؟ که رئیس کمیسیون فرهنگی شورا اعلام میکند: در وهله اول همچنان تعامل میکنیم تا این روز به نام روز مشهد نامگذاری شود و در صورت میسر نبودن این درخواست، همچنان بر گزینه ۱۰ دی اصرار داریم.