نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی
سرخط خبرها

در مواجهه با افرادی که دچار گازگرفتگی شده‌اند، چه‌کار کنیم؟

  • کد خبر: ۲۹۷۵۹۹
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
در مواجهه با افرادی که دچار گازگرفتگی شده‌اند، چه‌کار کنیم؟
گازگرفتگی از شایع‌ترین مسمومیت‌ها در پاییز و زمستان است که اگر مراقبت و پیشگیری‌های لازم صورت نگیرد، خاموش می‌آید و داغ می‌ستاند.

به گزارش شهرآرانیوز، مسمومیت با مونواکسید کربن یا گازگرفتگی مسمومیتی است که به خاطر تنفس گاز خطرناک کربن منواکسید ایجاد می‌شود. این مسمومیت که به‌وسیله‌ی انواع وسایل گازسوز ازجمله بخاری، آب‌گرم‌کن، پیک‌نیک و حتی زغال ایجاد می‌شود، اغلب در زمستان دیده می‌شود.

به این دلیل که اگر دودکش یا تهویه یک مکان مسدود باشد، گاز کربن مونوکسید منتشرشده امکان خروج نمی‌یابد، در محیط ساختمان منتشرشده و سبب مسمومیت و درنهایت مرگ. می‌شود. مرگ براثر گازگرفتگی را «مرگ خاموش» می‌نامند.

علائم گازگرفتگی مانند سرماخوردگی است. علائمی مانند سردرد، سرگیجه و سوزش چشم. مونواکسید کربن، یک گاز سمی است که طعم و بو ندارد.

مونواکسید کربن گازی بی‌رنگ و بی‌بو است که به قاتل بی‌صدا معروف است، وقتی این گاز وارد بدن می‌شود فرد هیچ احساسی ندارد و با افزایش انتشار آن در بدن علائم اولیه در وی ظاهر می‌شود، به این صورت که فرد دچار یک سردرد مبهم در قسمت جلوی سر می‌شود.

فرد به‌مرور دچار سرگیجه می‌شود و احتمال غش وجود دارد، حالت تهوع، استفراغ و بدن‌درد هم از دیگر علائم در این مورد است.

اکبر آزادی معاونت اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص علائم مهم و اولیه در خصوص گازگرفتگی که باید به آن شک کرد را سردرد، سرگیجه، ضعف و بی‌حالی، تهوع و استفراغ، عدم تعادل درراه رفتن، خواب‌آلودگی، تندتند نفس کشیدن و حتی بی‌قراری نام برد.

وی افزود: میزان غلظت گاز co در محیط نیز برشدت این علائم تأثیرگذار است، همچنین گروه‌های در معرض خطر کودکان، زنان باردار و سالخوردگان و بیماران خاص می‌باشند که آسیب‌پذیرترند و علائم مسمومیت در آنها شدیدتر ظاهر می‌شود.

اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بابیان اینکه استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: شهروندان باید از به کار بردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش و یا دارای نقص در دودکش جدا خودداری کنند.

وی یادآور شد: کنترل و انسداد منافذ مسیر دودکش ازنظر نشت گاز‌های سمی قبل از راه‌اندازی بخاری بهترین راه پیشگیری از بروز حوادث مسمومیت به شمار می‌رود، همچنین دقت و توجه به داغ بودن دودکش بهترین آزمایش سلامت دودکش است. اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق و گاز‌های سمی از دودکش است در این صورت باید ضمن رفع نقص، به‌طور موقت با باز کردن قسمتی از در یا پنجره تهویه در محیط ایجاد نمایید.

آزادی خاطرنشان کرد: داشتن کلاهک مخصوص برای دودکش در پشت‌بام‌ها برای جلوگیری از عدم بروز خاموشی بخاری و به دنبال آن انتشار گاز CO اهمیت بالایی دارد، همچنین رنگ شعله بخاری و وسایل پخت‌وپز باید آبی باشد و چنانچه رنگ شعله قرمز، زرد و یا نارنجی باشد، حتماً نقص در سوخت‌رسانی و کمبود اکسیژن در محیط است که سریعاً باید بررسی و تعمیر شود.

وی گفت: در صورت استفاده از وسایل گرمایشی مانند بخاری و شومینه، نباید تمامی روزنه‌های جریان هوا در منزل و به‌ویژه اتاق‌خواب مسدود شود، همچنین از نصب آب‌گرم‌کن در حمام و روشن کردن شعله‌های اجاق‌گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه‌داشتن محیط داخل خانه، جدا خودداری کرد.

آتش‌پاد غلامرضا رضایی رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمانشاه با شروع فصل سرما، بر رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن تأکید کرد.

وی توصیه کرد: از وسایل گازسوز استاندارد، شیلنگ‌های مخصوص گاز و کلاهک‌های H برای دودکش‌ها استفاده شود. همچنین، شهروندان باید از به‌کارگیری اجاق‌گاز برای گرم کردن محیط پرهیز کنند و درزگیری کامل فضا‌های بسته را انجام ندهند تا جریان هوا برقرار باشد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری در مواجه با افرادی که دچار گازگرفتگی شده‌اند، هشدار داد: نزدیک خوابیدن به وسایل گازسوز و استفاده از شیلنگ‌های آب به‌جای شیلنگ گاز بسیار خطرناک است. در صورت مشاهده علائم گازگرفتگی مانند تنگی نفس و سرگیجه، فرد مسموم را به فضای باز منتقل کنید یا با حوله مرطوب روی دهان و بینی او تا رسیدن امدادگران کمک کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->