کوچه چهنو مشهد، راه‌آبِ کهنِ شهر که قدمتش به قبل دوره قاجار می‌رسد اختصاص ۷۰ هکتار زمین رهاشده برای محرومیت‌زدایی در منطقه ۴ شهرداری مشهد ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آبان ۱۴۰۳ حاجی‌بگلو: ورود تفکر جهادی و بسیجی به هر عرصه‌ای، رفع گره‌ها و پیشرفت حتمی را به دنبال دارد تأکید شهردار مشهد بر همکاری همه‌جانبه شهرداری با سازمان بسیج شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) خدمت بهتر با سیره و اخلاص بسیجی ثبت‌نام اعتکاف ماه رجب در حرم امام‌رضا(ع) آغاز شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + لینک شهردار مشهد مقدس: پایه اصلی قوت و قدرت دفاعی کشور‌های اسلامی بسیج است نقش کلیدی مساجد در توسعه و مدیریت شهری همیاری خیران شهریار برای سازندگی در مشهد کشف و جمع‌آوری ۱۳ انشعاب غیرمجاز آب از یک مجتمع ویلایی در گلبهار مشهدِ بسیجی، امن‌تر و زیست‌پذیرتر است پاسخ گویی مسئولان اتوبوس رانی مشهد با حضور در خیابان عمار یاسر ۱۲۵ عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری مشهد | نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید در خدمت شهروندان+ فیلم استاندار خراسان رضوی: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها راهی جز عبور از مسیر اقتصاد دیجیتال نداریم آغاز فعالیت کافه بازی‌ها در بوستان‌های بانوان مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) یادی از حاج حسین ملک، بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران | مردی که افسانه نبود دردسر‌های ترافیک شهری در خیابان مهندس مشهد
سرخط خبرها

اجرای گسترده دوره‌های آموزشی ویژه نانوایان مشهدی | سهمیه کلان آرد خراسان رضوی براساس سرشماری ۱۳۹۵ محاسبه می‌شود

  • کد خبر: ۲۹۷۶۴۴
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
اجرای گسترده دوره‌های آموزشی ویژه نانوایان مشهدی | سهمیه کلان آرد خراسان رضوی براساس سرشماری ۱۳۹۵ محاسبه می‌شود
رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد گفت: در جریان محاسبه سهمیه آرد استان، باید سرانه جمعیتی ثابت روز استان لحاظ شود. این یک غفلت و کم‌توجهی بزرگ است که سهمیه آرد استان را براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ حساب کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، سی‌وهفتمین نشست علنی شورای اسلامی شهرستان مشهد با دستورکار بررسی مشکلات حوزه آرد و نان در محدوده شهرستان، ظهر امروز (پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳) با حضور سیدابراهیم علیزاده رئیس شورا و نمایندگان جهاد کشاورزی شهرستان، اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان و اتحادیه نانوایی‌ها برگزار شد.

نانوایان باید آموزش ببینند

رئیس شورای اسلامی شهرستان در این جلسه اظهار کرد: نظارت بر کیفیت پخت نان یک ضرورت حیاتی است. ما می‌دانیم که از کیفیت آرد و شیوه خمیرگیری گرفته تا مهارت و تجربه نانوا و البته نحوه نگهداری از زمان تحویل نان تا وقتی سر سفره می‌نشیند، این‌ها همه عواملی هستند که می‌توانند بر کیفیت نان تأثیرگذار باشند، اما هیچ مسئله‌ای نباید منکر تقویت نظارت‌ها باشد.

وی افزود: به‌عقیده بنده، یکی از حوزه‌هایی که در آن، به آموزش بیشتر نیاز داریم، همین حوزه اجرای ناقص طرح نانینو است. نانوایان باید به‌دقت آموزش ببینند و اگر در حال حاضر هر پنجشنبه، دوره‌های تخصصی در اتحادیه برگزار می‌شود، باید سازوکاری تعریف شود که نانوایان را به حضور ترغیب کنند. یک دلیل مهم بروز تخلفات فعلی، همین ناآگاهی و بی‌اطلاعی نانوایان است و شاید بتوان گفت که عمدی در تخلف وجود ندارد.

علیزاده گفت: البته سهمیه کلان آرد استان نیز جزو مسائلی است که باید به آن توجه شود. در جریان محاسبه سهمیه آرد استان، باید سرانه جمعیتی ثابت روز استان لحاظ شود. این یک غفلت و کم‌توجهی بزرگ است که سهمیه آرد استان را براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ حساب کنند. کارگروه آرد و نان استان مسئولیت دارد تا نهاد ملی خود را از این موضوع آگاه کنند؛ البته مسئله حضور اتباع و مهاجران هم در این حوزه مشکل‌ساز است که به‌زودی با آموزش نانوایان، این موضوع نیز تعیین‌ تکلیف خواهد شد.

انگشت اتهام به سوی نانوایان

در ادامه این نشست، حسین دست‌افشان، نماینده بخش مرکزی در شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز با ابراز گلایه از چالش‌های موجود در حوزه آرد و نان و مشکل‌سازی توسط نانوایی‌های متخلف خاطرنشان کرد: ما در بخش مرکزی، بیش از ۲۲۰ روستا داریم که از این میزان، ۱۸۶ روستا دارای دهیاری و شورای منسجم هستند. مابقی هم روستا‌های کمتر از ۳۰ خانوار هستند که به‌نحوی ذیل مدیریت روستا‌های بزرگ مجاور تعریف می‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، آرد براساس سرشماری جمعیت حاصل از خانه‌های بهداشت توزیع می‌شود و مشکلی دراین‌باره وجود ندارد؛ بلکه بحث اصلی درباره توزیع آرد براساس آمار‌های قدیمی است. به‌طور مثال، در برخی روستا‌ها طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ آمار جمعیتی مشخصی به ثبت رسیده و امروزه بر همان اساس، آرد توزیع می‌شود؛ درحالی که جمعیت این روستا‌ها از آن زمان تاکنون تا حد زیادی افزایش یافته است. مثلاً در حال حاضر با وجود سکونت بیش از ۵۷ خانوار در روستای محمدیه، سهمیه آرد همچنان به اندازه ۱۶ خانواری است که در سرشماری اخیر کشور به ثبت رسیده است.

دست‌افشان تصریح کرد: علاوه بر این، یکی از مشکلات مبنایی در حال حاضر مربوط به حوزه نانوایی‌هاست؛ از یک‌سو تعداد بسیار اندکی نانوایی به‌نسبت سرانه جمعیت در روستا‌ها وجود دارد و یک نمونه از این موضوع، فعالیت فقط چهار نانوایی در بخش مُلک‌آباد با جمعیت بیش از دو هزار نفر است. افزون بر این، تخطی گسترده از قانون در بین نانوایان وجود دارد و به‌موازات اینکه وزن چانه در اکثر مواقع کمتر از مقدار تعیین‌شده در آیین‌نامه است، نانوا‌ها بدون هماهنگی با شورا‌ها و البته دهیاری، کیسه‌های آرد را به صاحبان دام و طیور می‌فروشند.

وی تأکید کرد: در هر حال، بدیهی است که طمع زیادی برای سوء‌استفاده وجود داشته باشد؛ زیرا دولت همچنان یارانه زیادی روی هر کیسه آرد پرداخت می‌کند و موضوع پوشش محدود اینترنت باعث شده است تا کارت‌خوان‌های طرح نانینو در روستا‌های ما بلااستفاده باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->