در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۷۸۴۴
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟
عضو هیئت‌علمی گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علائم کم‌کاری تیروئید ممکن است ریزش شدید مو، نازک‌شدن پوست و ورم آن و نیز یبوست باشد و در طولانی‌مدت موجب کندی عملکرد قلب و فشارخون بالا از نوع دیاستولیک شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر معصومه شقاب با بیان اینکه غده تیروئید یکی از غدد درون‌ریز بدن است که در جلوی گردن روی غضروف کریکورید قرار گرفته، افزود: وظیفه این غده ترشح هورمون‌هایی است، که برای متابولیسم بدن مورد نیاز است و هورمون اصلی آن لووتیروکسین نام دارد که در سنین کودکی و حتی در بالغین عملکرد خیلی مهمی در رشد و تکامل بدن و در متابولیسم تمام بدن تأثیر دارد.

 وی با اشاره به اختلال هیپوتیروئید یا کم کاری غده تیروئید گفت: در اختلال هیپوتیروئید این غده کمتر از حد نرمال هورمون لووتیروکسین را ترشح می‌کند و در نتیجه باعث بروز علائمی در فرد می‌شود که اگر دیر تشخیص داده شود علائم بیشتری بروز خواهد کرد، اما با تشخیص به موقع از علائم وخیم آن جلوگیری می‌شود.

 متخصص بیماری‌های داخلی همچنین، با بیان اینکه علائم کم کاری تیروئید در افراد مختلف، متفاوت است افزود: علائم کم کاری تیروئید شامل ریزش شدید مو، نازک شدن پوست و ورم، یبوست و در طولانی مدت موجب کندی عملکرد قلب و فشار خون بالا از نوع دیاستولیک می‌شود، همچنین در خانم‌هایی که در سنین باروری قرار دارند، موجب بی نظمی قائدگی، اختلال باروری و سقط‌های مکرر می‌گردد.

دکتر شقاب شایع‌ترین علت بیماری کم کاری تیروئید را کمبود ید برشمرد و افزود: در مناطقی که کمبود ید ندارند این مشکل کمتر مشاهده شده و در کشور ما نیز طی سال‌های اخیر میزان آن کاهش یافته شده و به سمت علت‌های اتوایمیون رفته و هاشیموتو یکی از علت‌های ابتلا به بیماری تیروئید گردیده که شایع‌تر است.

وی تاکید کرد: خانم‌ها به علل ژنتیکی، بیشتر در معرض کم کاری تیروئید هستند و تشخیص این بیماری هم معمولا از طریق آزمایش خون انجام میشود که طی آن میزان T۴,T۳ که هورمون‌های تیروئید هستند، مورد بررسی قرار می‌گیرد، هورمون TSH از غده هیپوفیز ترشح می‌شود و تیروئید را تحریک می‌کند و درمان آن از گذشته تاکنون هورمون لووتیروکسن بوده است.

عضو هیئت‌علمی گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: قرص‌های خوراکی که حاوی هومورن لووتیرکسین هستند، با توجه به نیاز بیمار در دوز‌های مختلفی تجویز می‌شود و تأثیر بسیارخوبی نیز دارد و بیمار هم باید در طول سیر درمان تحت نظر پزشک معالج خود باشد.

دکتر شقاب اضافه کرد: این بیماری برای خانم‌هایی که در سنین باروری قرار دارند، بسیار مهم است و خانمی که قصد باروری دارد با توجه سابقه ژنتیکی، ابتلا بیمار به بیماری اتوایمونیک و یا اینکه فرد از قبل به کم کاری تیروئید مبتلا است یاخیر، باید حتما قبل از بارداری آزمایش‌های مربوطه را انجام دهد، چرا که در سه ماهه اول دوران بارداری که زمان رشد و نمو و تشکیل اعضای بدن جنین است این هورمون بسیار تاثیر دارد و و چنانچه مادر مبتلا باشد، از همان ماه اول هورمون تیروئید برای مادر تجویز می‌شود تا جنین مشکلی پیدا نکند.

وی همچنین گفت: کم کاری تیروئید علاوه بر علائم جسمانی، علائم روانی از جمله؛ احساس خواب آلودگی و کسلی را به همراه دارد و باعث می‌شود که فرد در زندگی روزمره خود با مشکل مواجه شود، اما با شروع دوره درمان وضعیت و عملکرد بهتر در زندگی روزانه خواهند داشت.

عضو هیئت‌علمی گروه بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان درست بسیار مهم است، چرا که جذب این دارو تحت تأثیر مواد دیگر است، بنابراین توصیه می‌کنیم دارو در صبح و به صورت ناشتا مصرف شود. مثلا هنگام نماز صبح استفاده شود و بین ۲ تا ۳ ساعت بعد از آن چیزی خورده نشود، به خصوص برخی افراد که همزمان مشکل گوارشی دارند و دارو‌هایی از قبیل آمپرازول و پنتوپرازول مصرف می‌کنند تداخل دارد و برای خانم‌های باردار با قرص آهن و کلسیم نیز موجب تداخل دارویی می‌شود، به همین دلیل تأکید می‌شود که ۲ تا ۳ ساعت قبل و بعد از مصرف قرص لووتیروکسین دارو یا مواد غذایی دیگری مصرف نشود.

 دکتر شقاب تأکید کرد: در کشور ما برخی کیک و کلوچه‌ها و نان‌ها و شیر‌ها با یُد غنی شده است، اما مادر بارداری که فولیک اسید از سه ماه قبل بارداری استفاده می‌کند باید این دارو را مرتب تا پایان این دوره مصرف نماید و تا سه ماه بعد از بارداری نیز برای این گروه از مادران ترکیبات ید و فولیک تجویز می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->