هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

بیش از ۲۰ هزار ایرانی در تصادفات جاده‌ای سال گذشته فوت کردند

  • کد خبر: ۲۹۷۹۹۷
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
بیش از ۲۰ هزار ایرانی در تصادفات جاده‌ای سال گذشته فوت کردند
وزیر بهداشت گفت: در سال ۱۴۰۲، تعداد ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در سوانح جاده‌ای جان خود را از دست دادند که باید حفظ سلامت جوانان را در نظر داشت تا در آینده شاهد کشوری پیر و غیرمولد نباشیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا ظفرقندی در آیین تکریم و معارفه معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در سالن شهید سلیمانی ستاد وزارت بهداشت، اظهار کرد: پژوهش و تحقیقات باید در خدمت حل مشکلات کشور باشد. سال گذشته بیش از ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در سوانح جاده‌ای، جان خود را از دست دادند در حالی که با پژوهش منجر به مداخله می‌توان این آمار را کاهش داد.

وی افزود: سال ۷۸ که رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بودم، آمار کشته‌های تصادفات ۲۸ هزار نفر بود که با بررسی و پژوهش با هدف کار برای مردم، این آمار کاهش یافت و به ۱۴ هزار نفر رسید، اما سال گذشته از ۲۰ هزار نفر عبور کرد. اگر جان حتی یک نفر را نجات دهیم، یک خانواده و یک زندگی را نجات داده‌ایم و کاهش تلفات جاده‌ای در تحقق جوانی جمعیت هم موثر است، چون یکی از معضلات جدی و ملی آینده کشور، سالمندی جمعیت است و باید بتوانیم جوانان را سالم نگه داریم تا در آینده شاهد کشوری پیر و غیرمولد نباشیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: بسیاری از کار‌ها و اقدامات حتی در حوزه جوانی جمعیت انجام می‌شود که ممکن است علمی، پژوهش‌محور و مبتنی بر شواهد نباشد و برای آنها هزینه می‌شود، اما به هدف نمی‌رسد، چون ابعاد همه‌جانبه آنها با ابزار پژوهش بررسی نشده و کار‌های مقطعی انجام می‌شود.

ظفرقندی افزایش رشد مقالات را مهم دانست و گفت: رشد مقالات مثل ورزش قهرمانی است که در آن به دنبال مدال و بالا رفتن پرچم کشورمان هستیم و برای کشور، پسندیده نیست که ببینیم در سال‌های اخیر در این زمینه افت کرده‌ایم و کشور‌هایی مانند ترکیه و عربستان، جایگاه ما را می‌گیرند. علم باید با اخلاق، عمل و برای مردم باشد.

وی با بیان اینکه اعتقاد ندارم که بودجه‌های پژوهشی صرفاً باید از منابع دولتی باشد، عنوان کرد: چیزی که باعث پیشرفت ما می‌شود این است که اولاً ببینیم مشکل کجاست و از همانجا، منابع تامین و مشکلات حل شود. جوانی جمعیت، سوء تغذیه و سبک زندگی سالم منابع مناسب و مشخصی در دستگاه‌های مختلف دارند که بخشی از آنها می‌تواند در پژوهش‌های علمی و اصولی هزینه شوند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه پژوهش به عنوان یکی از راه‌های نگهداشت جوانان و نخبگان است، تصریح کرد: هر کسی که معلم بوده وقتی شاگردش می‌خواهد از کشور برود، چقدر برای خانواده و معلم، غم‌انگیز و زجرآور است، چون محصولی که به ثمر نشسته، از دست می‌رود که به نوعی خسارت است.

ظفرقندی خاطرنشان کرد: مهاجرت جوانان و نخبگان را خسارت می‌دانیم و باید با کار علمی، منظم و جذب در پژوهش، آنها را نگه داریم. باید جوانان و فارغ‌التحصیلان را بعد از دوران تحصیل، مناسب و به موقع به‌کارگیری کنیم و از سوی دیگر چرخش‌های اداری خسته‌کننده را از مقابل آنها برداریم. طرح‌های متعدد به دوران تحصیلی دانشجویان بار می‌شود که این هم یکی از عوامل مهاجرت است، چون بعد از اتمام پزشکی عمومی، تخصص و فوق تخصص باید چندین سال دوره طرح را بگذراند.

وی با تاکید بر ضرورت احترام و تکریم علم و عالم، ادامه داد: هر زمان احترام و تکریم علم و عالم سقوط کند، رشد مقالات، پژوهش‌ها و تولیدات علمی سقوط می‌کند. همچنین ساز و کار‌های ما باید علاوه بر توجه به افراد و محققان، در زمینه توسعه زیرساخت‌های تحقیقاتی نیز باشد.

وزیر بهداشت با طرح این سوال که آیا میزان مقالات و پژوهش‌های منتشر شده به عنوان مقاله، شاخص توسعه است، گفت: مقالات منتشر شده، یکی از شاخص‌های توسعه است، اما همه شاخص‌ها نیست. در زمان گذشته که بلوک شرق کمونیستی بود، کشور‌هایی مانند آلمان شرقی در مسابقات ورزشی و المپیک، تعداد مدال‌هایی که کسب می‌کردند با اینکه از نظر اجتماعی، اقتصادی و علمی نسبت به آلمان غربی وضعیت نامناسب‌تری داشتند، خیلی بیشتر بود؛ بنابراین یک دست یا پای بزرگ نمی‌تواند نشانه یک انسان بزرگ باشد.

ظفرقندی با اشاره به اینکه ماهیت علم ارزشمند است، تصریح کرد: علم یک ارزش است، اما برخی عناصر این ارزش را کامل می‌کند و کشور را توسعه می‌دهد. اخلاق باید ملازم علم باشد که این مورد باعث پیشرفت و توسعه می‌شود، چراکه علم بدون اخلاق، نه تنها باعث رشد نیست، بلکه گاهی محل سقوط نیز می‌شود. وقتی علم به مرحله عمل می‌رسد و محصول ایجاد می‌کند، ارزش و توسعه محسوب می‌شود و وقتی علم برای مردم مفید واقع می‌شود، مرحله نهایی توسعه است. بالاترین مراحل عرفان، سیر فی الخلق است که در این صورت، مشکلات مردم حل و باعث افتخار، توسعه و پیشرفت می‌شود.

گفتنی است در این مراسم دکتر یونس پناهی، معاون سابق تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تکریم و دکتر شاهین آخوندزاده به عنوان معاون تحقیقات و فناوری این وزارتخانه معارفه شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->