به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری عصر یکشنبه در نشستی با عوامل دست اندرکار برگزاری نخستین جشنواره ملی زعفران در استان خراسان رضوی که در محل استانداری برگزار شد، افزود: برگزاری این جشنواره برای نخستین بار در این استان با برنامه ریزی گستردهای که در این باره انجام شد، بسیار حایز اهمیت است، اما اگر خروجی نداشته باشد همه این زحمات بی نتیجه خواهد بود.
وی بیان کرد: نشست امروز به منظور پیگیری مواردی بود که به عنوان معضلات و مشکلات حوزه زعفران در جشنواره مزبور و در قالب بیانیه آن مطرح شد تا آغازی بر انجام اقدامات استانی و پیگیریهای ملی برای رفع تک تک مشکلات این حوزه از تولید تا صادرات باشد.
استاندار خراسان رضوی گفت: پیگیری برای مواردی که در بیانیه نخستین جشنواره ملی زعفران از حوزه تفویض اختیارات برای تصمیم گیری درباره این محصول به استان تا تخصیص اعتبار برای تدوین برنامه مدون ترویجی - آموزشی، اختصاص نیم درصد از ارزش صادرات زعفران در راستای توسعه تجارت آن، شناسنامه دار کردن زعفران و ... و همچنین مواردی مانند کیفیت بخشی به پیاز زعفران که در جشنواره مطرح شد، برعهده دستگاههای اجرایی متولی خواهد بود تا مسائل را حل کنند.
مظفری با تاکید بر انطباق استانداردهای تولید زعفران با مجامع بین المللی برای توسعه صادرات آن گفت: در این زمینه باید با مرجع بین المللی مکاتبات لازم به منظور منطبق سازی استانداردها با استانداردهای مقاصد صادراتی انجام گیرد، اگر پژوهشکده زعفران تربت حیدریه تنها مرکز تحقیقاتی این محصول در دنیا است باید آن را به کشورهای دیگر معرفی کرد تا ظرفیتهای آن برای دیگران نیز تبیین شود.
وی ادامه داد: اگر کیفیت بخشی به تولید زعفران خراسان رضوی نیاز به تامین ماشین آلات و دستگاههای ویژه با فناوری بالاتر برای این بخش است، متولیان باید آن را مورد پیگیری قرار دهند و این تجهیزات برای تولیدکنندگان زعفران تامین شود.
استاندار خراسان رضوی به موضوع لزوم تفویض بخشی از اختیارات مرکز به این استان در حوزه زعفران اشاره کرد و گفت: نمیتواند در مورد محصولی مانند زعفران که خاص این استان است صرفا نگاه متمرکز در مرکز را در نظر گرفت و باید این امکان و ظرفیت در استان برای در اختیار گرفتن برخی از تصمیم گیریها در خصوص زعفران فراهم گردد.
مظفری با تاکید بر استمرار پیگیریها برای حل معضلات زعفران گفت: دبیرخانه دائمی جشنواره ملی زعفران محلی برای تجمیع همه ظرفیتها و امکانات این محصول به منظور برگزاری نشستهای مکرر برای پیگیری حل مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان خواهد بود و باید به صورت مستمر با انجام مکاتبات لازم با مرکز در راستای حل مشکلات این محصول گام بردارد.