به گزارش شهرآرانیوز، پروژه توسعه فضاهای خدمات زائر و ساماندهی نمای میدان قبله حرم مطهر رضوی، عصر امروز (۱۴ آبانماه) در مراسمی با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران استانی و کشوری افتتاح شد.
در ابتدای این مراسم، «خلیلالله کاظمی» رئیس سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی در سخنانی در تشریح ابعاد این پروژه گفت: عملیات اجرایی این پروژه، مرداد ۱۴۰۱ آغاز شد و قرار بود پروژه ۲ ساله انجام شود که با مدت ۲ ماه تاخیر به بهره برداری رسید.
وی در ادامه به اهداف آستان قدس رضوی از اجرای این پروژه اشاره کرد و افزود: حدود ۳۵ درصد تشرف زائران به حرم مطهر از بابالجواد (ع) و بابالرضا (ع) است. هدف اصلی در اجرای این پروژه، این بود که بتوانیم مسیر تردد زائران را مشخص کنیم و بتوانیم خدمات مورد نیاز زائر را افزایش دهیم و آسایش زائران را بیشتر فراهم کنیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، بنا بر آن بود که با اجرای این پروژه، زائران قبل از تشرف به حرم مطهر از خدمات پیشتشرف استفاده کنند و به همین منظور، بیش از هزار و ۳۰۰ متر مربع فضا در این پروژه اختصاص یافت.
وی به معماری فضای پروژه نیز اشاره کرد و افزود: معماری این نما با تاکید بر معماری اسلامی صورت گرفته است. در این پروژه حدود ۸ هزار و پانصد متر مربع نما و معماری ایجاد شد و بیش از ۱۳ هزار متر مربع کفسازی و پشت بام صورت گرفت.
رئیس سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی در ادامه به یکی دیگر از ویژگیهای مهم این پروژه اشاره کرد و گفت: حسب تاکید تولیت آستان قدس رضوی، سنگهای مورد نیاز فضای ایجاد شده در مقابل فضاهای خدماتی پروژه از سنگهای جمعآوریشده در صحن جمهوری تامین شد و حتی آبنما و حوض آن نیز همان آبنما و حوض صحن جمهوری بود که به این مکان منتقل شده و با تغییراتی نصب شد.
در ادامه این مراسم، «مهدی حجت» مشاور سازمان فنی و نگهداری حرم مطهر رضوی نیز در سخنانی به جنبههای معماری و زیباشناختی حرم مطهر در کنار مسائل معنوی آن اشاره کرد و گفت: ما با یک کالبدی از معماری مواجه هستیم که بسیاری از قسمتهای آن با وجود کهنسال و قدیمی بودن، از افتخارات ما محسوب میشود و سند مستند عشق و ارادت مردم به حضرت رضا (ع) است.
وی افزود: با نگاه تخصصی به حرم مطهر با این موضوع مواجه میشویم که در خط و کاشی و چوب و سنگ حرم مطهر، هنر و عشق و ارادت وجود دارد و بر اساس این میزان از کیفیت موجود در این آثار، تغییرات و ایجاد مسائل جدید در آن میبایست با دقت کافی و زیاد صورت بگیرد تا این اسناد از بین نرود و این امانت باقی بماند.
حجت در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: کار مرمت مانند کار جراحی است و خصوصا در مورد این مکان که بیش از جواهر ارزشمند است، نباید شتاب زده صورت بگیرد. این سند تاریخی باید برای عالم تشیع به خوبی باقی بماند.
بخش پایانی این مراسم نیز با سخنرانی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی همراه شد و پس از آن، پروژه توسط تولیت آستان قدس رضوی افتتاح شد.
گفتنی است؛ پروژه توسعه فضاهای خدمات زائر و ساماندهی میدان قبله حرم مطهر رضوی با تاکید بر معماری اسلامی در فضای حدفاصل باب الرضا (ع) و باب الجواد (ع) حرم مطهر رضوی افتتاح شد. این پروژه مشتمل بر فضاسازی منطقه بیرونی صحن پیامبر اعظم (ص) حرم مطهر است و در ادامه، فضاهای خدماتی متنوعی برای زائران در آن تعبیه شده تا پیش از ورود به محدوده حرم مطهر، از این فضا بهرهمند شوند.