جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟
سرخط خبرها

نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن

  • کد خبر: ۲۹۸۳۶۳
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن
متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اشاره به دلایل بروز سرفه‌های طولانی، به ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای برای درمان سرفه‌ پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی شفیعی درباره اهمیت تغذیه در مدیریت سرفه اظهار کرد: با شروع فصل سرما و گسترش بیماری‌های ویروسی تنفسی، سرفه یکی از شایع‌ترین علائم است. سرفه یک مکانیزم دفاعی و طبیعی برای خروج ترشحات از دستگاه تنفس فوقانی و تحتانی است، اما گاهی تداوم و شدت آن برای بیمار آزاردهنده خواهد بود. علاوه بر بیماری‌های ویروسی تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، آلودگی هوا، درگیری مزمن سینوس‌ها و وجود ترشحات در ناحیه پشت حلق، ورود اجسام خارجی به داخل ریه و راه‌های تنفسی، ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری، انواع حساسیت‌ها و مصرف برخی دارو‌ها می‌توانند عاملی برای بروز یا تشدید سرفه باشند.

وی افزود: سرفه‌های مزمن و یا گاه‌گاهی می‌توانند به‌علت تغییرات هوایی مانند آلودگی هوا و یا خشکی هوای تنفسی ایجاد شوند، همچنین ممکن است بعد از ابتلا به یک بیماری ویروسی یا سرماخوردگی معمولی تا مدت‌ها سرفه باقی بماند.

شفیعی ادامه داد: اگر سرفه طولانی و آزاردهنده شود، در میزان و کیفیت خلط همراه آن تغییری ایجاد شود و یا فرد مبتلا علاوه بر سرفه دچار تنگی نفس شود، می‌تواند نشانی از یک بیماری مهم‌تر از سرماخوردگی ساده باشد و نیاز است حتماً از سوی پزشک متخصص بررسی شود. در مدیریت سرفه، برخی تدابیر ساده در سبک زندگی به‌ویژه تغذیه می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی با اشاره به توصیه‌های طب سنتی برای مدیریت سرفه بیان کرد: روشن شدن وسایل گرمایشی موجب کاهش رطوبت در هوا می‌شود، سعی کنید هوای اتاق یا محل زندگی دارای اندکی رطوبت باشد، برای این منظور می‌توانید از دستگاه‌های بخور و یا قرار دادن یک ظرف آب روی وسایل گرمایشی استفاده کنید. در زمان بروز سرفه از مصرف ادویه‌جات تند و محرک مثل خردل و فلفل، اغذیه شور، انواع ترشیجات، غذا‌های سرخ‌شده، فرآورده‌های گوشتی نمک‌سود مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنید. نوشیدن گلاب یا عرق کاسنی در برخی افراد ممکن است سرفه را تشدید کند.

متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: موز، انگور، شیر، پرتقال و گریپ‌فروت، هندوانه، شکلات، قهوه، شیرینی‌جات و نوشیدنی‌های شیرین ممکن است هنگام ابتلا به بیماری‌های تنفسی تب‌دار باعث تشدید سرفه شوند.

این پزشک اضافه کرد: سعی کنید مایعات نیمه‌گرم را جرعه جرعه میل کنید. استفاده از دمنوش‌هایی مانند بابونه، گاوزبان (در افراد فشارخونی مصرف نشود)، آویشن، عناب، سیب، بنفشه، ختمی و پنیرک، نعنا با کمی عسل می‌توانند کمک‌کننده باشند. فرنی با نشاسته یا آرد برنج، سوپ جو رقیق، حریره هویج، هویج آب‌پز، شلغم، اسفناج پخته، آب عدس پخته، سوپ ماش که با بال و گردن مرغ تهیه شده باشد، در کاهش سرفه مفید است، همچنین در سرفه‌های خشک و مزمن می‌توان ترکیبی از به‌دانه، قدومه شیرازی، تخم مرو و بارهنگ تهیه کرد و در آب جوش و کمی عسل مدت کوتاهی دم کرد و به‌صورت نیم‌گرم با قاشق اندک اندک میل کرد. پوره پخته تکه‌های کوچک سیب درختی و عناب در کاهش سرفه بسیار مؤثر است.

وی با اظهار این که شیربادام ولرم، حریره بادام، فرنی با پودر بادام، مخلوط پودر بادام و نبات در سرفه‌های مزمن و خشک بسیار مفید است، تصریح کرد: خوردن روغن بادام شیرین (خوراکی) با کمی آب گرم و عسل می‌تواند در کنترل سرفه مؤثر شود. مویز و انجیر خشک در کاهش سرفه‌های خشک به‌خصوص ناشی از آلودگی هوا و خشونت راه‌های هوایی مؤثر هستند، حتی می‌توان چند عدد انجیر را در کمی آب آهسته جوشاند و شیرابه آن را مصرف کرد. در کسانی که هنگام صحبت کردن دچار سرفه می‌شوند، گذاشتن کمی نبات و یا اندکی کتیرا در دهان موجب کاهش سرفه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف غلات جوانه‌زده، کدو حلوایی، شلغم، اسفناج، آب انار شیرین، شیر گرم با کمی زنجبیل و عسل در فصل سرما از بروز حملات سرفه در افراد حساس به سرما و ناشی از آلودگی هوا پیشگیری می‌کند. توجه شود که ممکن است برخی افراد با مصرف عسل دچار تشدید سرفه شوند و یا احساس سوزش و خارش در گلو کنند. این افراد می‌توانند عسل را در آب جوش حل کنند و کمی آن را بجوشانند و کف روی آن را بگیرند و سپس از شربت آب و عسل (عسل کف‌گرفته) استفاده کنند.

شفیعی با اشاره به این که خوابیدن به پشت ممکن است موجب ریزش ترشحات از ته حلق به مجاری تنفسی و باعث بروز سرفه حین خواب شود، ابراز کرد: در این شرایط بهتر است هنگام خواب به پهلو‌ها (ترجیحاً پهلوی راست) بخوابید. استفاده از بخور گرم با بابونه یا اکالیپتوس می‌تواند ترشحات سینوس را رقیق و خارج کند و مانع بروز سرفه‌های شبانه شود، همچنین برگشت اسید معده و یا ترشحات گوارشی در افرادی که مشکلات گوارشی دارند، یکی از علل شایع سرفه به‌خصوص هنگام خواب است، برای کاهش آن بهتر است از پرخوری پرهیز شود و بین وعده شام و ساعت خواب حداقل ۲ ساعت فاصله باشد. این افراد می‌توانند بعد از شام کمی رب سیب یا به میل کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->