جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است

  • کد خبر: ۲۹۸۴۳۷
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است
فیلم کوتاه «سیاه‌ماهی» به عنوان یکی از آثار منتخب، در سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز به نمایش درمی‌آید.

الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز، فیلم کوتاه «سیاه‌ماهی» به کارگردانی سعید ولی‌زاده، نویسندگی محسن جهانی و تهیه‌کنندگی داوود کرمی، که در باشگاه فیلم رویش تولید شده است، به سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی شیراز راه یافت.

این فیلم داستان نبرد یک سیاه‌ماهی را در دل میراثی کهن روایت می‌کند و با محوریت حفظ و احیای آثار فرهنگی و تاریخی، مورد توجه هیئت انتخاب جشنواره قرار گرفته است.

سعید ولی‌زاده، کارگردان این فیلم، در گفتگو با خبرنگار ما درباره فیلم کوتاه «سیاه‌ماهی» و حضور آن در جشنواره میراث فرهنگی شیراز توضیحاتی ارائه داد.

او اشاره کرد که ایده و فیلم‌نامه این اثر را دوست و همکارش، آقای محسن جهانی، رئیس انجمن سینمای جوانان مشهد، نوشته است. این فیلم در رویدادی با عنوان «سینما حماسه» که توسط حوزه هنری مشهد برگزار شد، به نمایش درآمد و با محوریت قهرمان‌سازی در فیلم کوتاه شکل گرفت.

ولی‌زاده درباره داستان فیلم گفت: این اثر ملی به میراثی ازدست‌رفته، یعنی یک قنات چندهزارساله که به دلیل وقوع زلزله خشک شده است، می‌پردازد؛ البته هنوز در بخش‌هایی از این قنات، آب در جریان است، اما قسمت‌های زیادی به‌کلی خشک شده است. ما برای ساخت این فیلم تحقیقات میدانی گسترده‌ای انجام دادیم و از بخش‌های مختلف قنات برای فیلم‌برداری استفاده کردیم؛ هرچند لوکیشن‌ها دارای چالش‌ها و ناامنی‌هایی بودند که کار ضبط را دشوار می‌کردند.

وی افزود: این قنات که قدمتی چهارهزارساله دارد، نشان‌دهنده هنر و دانش گذشتگان است که با جان‌فشانی اقدام به حفر آن کرده‌اند. افرادی که این قنات را احداث کردند، لباس سفید می‌پوشیدند، نمادی از آمادگی برای مرگ در حین کار؛ چراکه این پروژه یک کار عام‌المنفعه و برای نسل‌های آینده بوده است. به نظر من، فیلم «سیاه‌ماهی» به‌خوبی توانسته است این موضوع را به تصویر بکشد.

ولی‌زاده همچنین درباره حضور فیلم در جشنواره میراث فرهنگی شیراز گفت: حوزه هنری مسئولیت ارسال فیلم به این جشنواره را بر عهده داشت و از طریق تماس با آن‌ها، متوجه حضور فیلم در این رویداد شدم. 

وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: جشنواره‌های موضوعی در حوزه میراث فرهنگی در ایران بسیار محدود هستند و توجه چندانی به آن‌ها نمی‌شود.

این فیلم‌ساز مشهدی اشاره داشت: این جشنواره فرصتی بود تا اثر من با موضوع میراث فرهنگی و حفظ و احیای آثار تاریخی با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کند. قهرمان داستان فیلم من در واقع به دنبال احیای یک میراث کهن است و عشق او به این موضوع از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. 

وی معتقد است که در این جشنواره، فیلم «سیاه‌ماهی» از نظر موضوعی و محتوایی کاملاً با محور جشنواره هم‌خوانی داشت و جایگاه مناسبی پیدا کرد.

ولی‌زاده در پایان، از توجه به فیلم و میراث فرهنگی کشور تقدیر و از عوامل و دست‌اندرکاران جشنواره میراث فرهنگی شیراز تشکر کرد.

گفتنی است سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی ۱۵ تا ۱۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در چهارده بخش برگزار می‌شود که از این شمار، سیزده بخش ملی و یک بخش بین‌المللی است؛ در بخش متفاوت، جایزه شیراز به این جشنواره افزوده شده و ویژه آثاری با موضوع فارس است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->