دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی

  • کد خبر: ۲۹۸۴۶۵
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امسال بیش از ۹ میلیون دانش‌آموز در دوره ابتدایی ثبت‌نام کردند، اظهار کرد: تراکم نامناسب در کلاس‌ها باعث می‌شود دانش‌آموزان زمان کمتری برای یادگیری داشته باشند که این، کار را دشوار می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، رضوان حکیم‌زاده با اشاره به اینکه امسال بیش از ۹ میلیون دانش‌آموز در دوره ابتدایی ثبت‌نام کردند، اظهار داشت: از این آمار حدود ۴.۸ درصد اتباع خارجی هستند و بقیه این جمعیت را دانش‌آموزان ایرانی تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه موضوع تراکم کلاس‌های درس به عدالت آموزشی بازمی‌گردد، افزود: وقتی کلاس‌های درس، جمعیتی بیشتر از تراکم استاندارد دارد، دانش آموزان زمان کمتری در اختیار دارند که با معلم ارتباط برقرار و بازخورد دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه کلاس‌های پرجمعیت در مقایسه با کلاس‌های کم تراکم و تراکم استاندارد تقریبا یک بی‌عدالتی در برخورداری در زمان آموزش اتفاق می‌افتد، ادامه داد: تراکم کلاس درس وقتی از حد استاندارد بالاتر باشد، باعث کاهش فرصت‌های یادگیری می‌شود و بی‌عدالتی در زمان آموزش اتفاق می‌افتد که همین موضوع کار معلم را هم دشوارتر می‌کند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه معلمان سخت‌کوش و باانگیزه‌ای داریم، خاطرنشان کرد: معلمان با وجود برخی مشکلات، اما با اشتیاق در کلاس‌های پرتراکم حضور دارند و همه تلاش را به کار می‌گیرند و ما مدیون تلاش‌های آنها هستیم و نباید از یاد ببریم که کارشان سخت‌تر از معلمانی است که در کلاس‌های با تراکم استاندارد تدریس می‌کنند.

تراکم استاندارد ۲۰ تا ۲۶ نفر در هر کلاس است

وی درباره میزان تراکم مناسب در کلاس‌های درس توضیح داد: در مصوبه ۸۸۶ شورای عالی آموزش و پرورش با صراحت اعلام شده که تراکم مطلوب در دوره ابتدایی ۲۰ و حداکثر تراکم ۲۶ نفر باید باشد و در هیچ شرایطی یک کلاس نباید با بیش از ۲۶ دانش‌آموز برگزار شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: در زمان حاضر به دلیل کمبودی که در کمیت معلمان نسبت به تراکم وجود دارد، بیش از ۵۰ درصد کلاس‌های درس در دوره ابتدایی تراکم بالای ۲۶ نفر دارند.

مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش ملاک محاسبه نیروی انسانی

حکیم زاده درباره راهکار کاهش تراکم کلاس‌های درس گفت: در زمان حاضر روی سند جامع نیروی انسانی آموزش و پرورش کار می‌شود و یکی از موضوعات این است که با توجه به مصوبات بالادستی با سازمان‌های بیرونی از جمله سازمان امور اداری و استخدامی وارد گفتگو شویم.

سازمان‌ها روی کاغذ یک کلاس ۵ نفره را با یک کلاس ۴۵ نفره جمع می‌کنند و این عدد را تقسیم بر ۲ می‌کنند که این عدد به ۲۵ نفر می‌رسد، اما در واقع آن کلاس ۴۵ نفره سر جای خود است و دانش‌آموزان زمان کمتری برای یادگیری دارند که کار را دشوار می‌کند.

وی افزود: سعی می‌کنیم که سازمان‌ها از جمله سازمان امور اداری و استخدامی را قانع کنیم که برآورد نیروی انسانی مورد نیاز را مطابق با مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش به صورت میانگین در دوره ابتدایی محاسبه نکنند.

حکیم زاده عنوان کرد: مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش تصریح می‌کند که نیروی انسانی مورد نیاز در سه سطح شهر‌های بزرگ، متوسط و روستایی و عشایر به صورت جداگانه محاسبه شود که برآورد صحیحی با توجه به استاندارد‌های مطلوب برای فضای یادگیری از نیروی انسانی داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه نباید صرفا میانگین عددی را نگاه کرد که این ملاحظات را کنار می‌گذارد، ابراز امیدواری کرد که با توجه به اهتمامی که در برنامه هفتم توسعه به ارتقای کیفیت شده، مساله کاهش تراکم کلاس‌ها بتواند منجر به نتیجه شود.

براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، ۹۸ درصد دانش آموزانی که وارد دوره ابتدایی می‌شوند، الزاما همه دروس را یاد نمی‌گیرند که بخش مهمی از این موضوع به عدالت آموزشی و مفاهیمی مانند کیفیت مدارس، تراکم بالای کلاس‌های درس و فضای آموزشی مربوط می‌شود.

عدالت آموزشی به معنای فراهم کردن شرایط و امکانات آموزش برای همه دانش‌آموزان به طور یکسان است که در این خصوص از نظر کارشناسان آموزشی میزان تراکم کلاس‌های درس اهمیت بسیاری دارد چراکه در کلاس‌های باتراکم بالا هر دانش‌آموز زمان کمتری برای یادگیری را در اختیار دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->