پایتخت۷ زیر ذره‌بین نقد: بازیگرانِ درخشان، داستانِ ضعیف! فصل دوم «مهیار عیار» و «طوبی» ساخته می‌شود دانلود قسمت دوازدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم دانلود تمام قسمت‌های سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) برنامه برمودا میزبان عباس موزون، فریبا کوثری و نامی عبداللهی می‌شود + زمان پخش آرنولد در نقش «جیمز باند» فیلم کوتاه زیر سایه بلوط در راه بلغارستان پرفروش‌های نوروز ۱۴۰۴ سینما در خراسان رضوی | کمدی‌ها در صدر، اجتماعی‌ها بی‌مخاطب زمان پخش سریال خجالت نکش تغییر کرد پانزدهمین دوره‌ جوایز ایسفا فراخوان داد نقش‌آفرینی مریل استریپ در فیلم خواهرزاده جادوگر پل شریدر، نویسنده فیلم «راننده تاکسی»، متهم به آزار جنسی شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قانون اساسی نوروز ساخت دوباره سریال‌های «همسران» و «آژانس دوستی» یادش به‌خیر آن که نگاهی زلال داشت | یادی از مرحوم حاج محمود اکبرزاده، شاعر آیینی مشهد «مانوج کومار» بازیگر و کارگردان سینمای هند درگذشت
سرخط خبرها

حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت

  • کد خبر: ۲۹۹۱۵
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت
غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی - شاعر، مولاناشناس و بیدل‌شناس سرشناس افغان - در سن ۸۱سالگی از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خانه ادبیات افغانستان در اطلاعیه‌ای با اعلام این خبر، نوشت: «حیدری وجودی، شاعر خوش‌ذوق، مولاناشناس و بیدل‌شناس برجسته افغانستان از جمع ما پرواز کرده است. حیدری وجودی، این دوستدار راستین کتاب، همیشه برای آشنایی جوانان با معارف کهن ادبی می‌کوشید و غیبتش در این دوره، زیانی بزرگ است برای میهنی که زخم‌دار آسیب‌های فرهنگی بی‌شمار است.»


خانه ادبیات افغانستان، درگذشت او  را به همه اهالی فرهنگ، ادب و هنر تسلیت می‌گوید و آرزومند آمرزش الهی برای آن پیر فرزانه است.

 

البته خبرگزاری افق افغانستان نوشته است: «چند روز پیش آقای وجودی به کرونا مبتلا شده‌ و در شفاخانه بستری بود که بر اثر ابتلا به این بیماری از دنیا رفت.»

 

قند پارسی در معرفی این شاعر و پژوهشگر نوشته است: «غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی  زاده سال ۱۳۱۸ خورشیدی در یکی از دهکده‌های ولایت پنجشیر  افغانستان بود. از جمله کارهای فرهنگی او این بود که در سال ۱۳۶۵ نخستین «عرس حضرت مولانا» را در کابل ساخت که در همین عرس تقریبا ۲۰۰۰ نفر شرکت می‌کردند.»

 

او آخرین فرد از شاعران متصوف و کلاسیک افغانستان بود که سال‌ها با برگزاری محافل مثنوی‌خوانی جوانان علاقه‌مند به ادبیات عرفانی و بویژه مثنوی معنوی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی بزرگ را آموزش می‌داد.

 

حیدری وجودی  ۱۴ عنوان دفترهای شعری چاپ‌شده دارد. همچنین مقالاتی در مورد ادبیات عرفانی حضرت مولانا و حضرت بیدل نوشته است. از نوشته‌های پژوهشی حیدری وجودی نیز می‌توان به ترکیب‌های شعری در اشعار نظامی گنجه‌ای، گردآوری و تصحیح اشعار عشقری و گزیده غزل‌ها از واصل کابلی تا واصف باختری اشاره کرد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->