یادی از عمادالدین حسن برقعی، شاعر شهیر مشهدی | صدرنشین بارگاه غزل بازپخش سریال «ستایش» از شبکه آی‌فیلم (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) مروری بر داغ‌ترین اخبار سینما و تئاتر | از فیلم‌های اکران نوروزی تا تئاترها و ماجرای بلاگرها پژمان جمشیدی با فیلم کمدی دایناسور در سینما + پوستر اقتباسی تازه از رمان بینوایان به کارگردانی اریک بسنارد، در راه سینما صحبت‌های کمال تبریزی درباره حواشی داوری فیلم‌های فجر نگاهی به بازی موفق بابک حمیدیان در سریال‌های «ازازیل» و «تاسیان» قوت‌ها و ضعف‌های جشنواره فیلم فجر مشهد از نگاه فیلم سازان مشهدی | جشنواره‌های بومی تضمین گیشه سینماگران است خراسان، ترکیب خاطره و فرهنگ و هنر | نشست «نیشابور: شکوه ازیادرفته» برگزار شد آیا فیلم‌های پیر پسر و قاتل وحشی اکران عمومی می‌شوند؟ سوت پایان جشنواره موسیقی فجر تقدیم اجراهای روز آخر جشنواره موسیقی فجر به «سیمین غانم» فیلم کوتاه شکلات تلخ برگزیده جشنواره سانتا باربارا شد مخمصه‌های نوشتن (قسمت اول: درباب جستار) سریال آمریکایی انگل ساخته می‌شود آغاز پخش سریال‌های جدید کره‌ای در تلویزیون درگذشت شاپور عظیمی؛ منتقد سینما و نویسنده کتاب‌های سینمایی + علت فوت
سرخط خبرها

حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت

  • کد خبر: ۲۹۹۱۵
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت
غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی - شاعر، مولاناشناس و بیدل‌شناس سرشناس افغان - در سن ۸۱سالگی از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خانه ادبیات افغانستان در اطلاعیه‌ای با اعلام این خبر، نوشت: «حیدری وجودی، شاعر خوش‌ذوق، مولاناشناس و بیدل‌شناس برجسته افغانستان از جمع ما پرواز کرده است. حیدری وجودی، این دوستدار راستین کتاب، همیشه برای آشنایی جوانان با معارف کهن ادبی می‌کوشید و غیبتش در این دوره، زیانی بزرگ است برای میهنی که زخم‌دار آسیب‌های فرهنگی بی‌شمار است.»


خانه ادبیات افغانستان، درگذشت او  را به همه اهالی فرهنگ، ادب و هنر تسلیت می‌گوید و آرزومند آمرزش الهی برای آن پیر فرزانه است.

 

البته خبرگزاری افق افغانستان نوشته است: «چند روز پیش آقای وجودی به کرونا مبتلا شده‌ و در شفاخانه بستری بود که بر اثر ابتلا به این بیماری از دنیا رفت.»

 

قند پارسی در معرفی این شاعر و پژوهشگر نوشته است: «غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی  زاده سال ۱۳۱۸ خورشیدی در یکی از دهکده‌های ولایت پنجشیر  افغانستان بود. از جمله کارهای فرهنگی او این بود که در سال ۱۳۶۵ نخستین «عرس حضرت مولانا» را در کابل ساخت که در همین عرس تقریبا ۲۰۰۰ نفر شرکت می‌کردند.»

 

او آخرین فرد از شاعران متصوف و کلاسیک افغانستان بود که سال‌ها با برگزاری محافل مثنوی‌خوانی جوانان علاقه‌مند به ادبیات عرفانی و بویژه مثنوی معنوی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی بزرگ را آموزش می‌داد.

 

حیدری وجودی  ۱۴ عنوان دفترهای شعری چاپ‌شده دارد. همچنین مقالاتی در مورد ادبیات عرفانی حضرت مولانا و حضرت بیدل نوشته است. از نوشته‌های پژوهشی حیدری وجودی نیز می‌توان به ترکیب‌های شعری در اشعار نظامی گنجه‌ای، گردآوری و تصحیح اشعار عشقری و گزیده غزل‌ها از واصل کابلی تا واصف باختری اشاره کرد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->